De nieuwe Honda Civic Tourer 2014

De nieuwe Honda Civic Tourer 2014

donderdag 12 december 2013 08:05:51

Na de onthulling op de Frankfurt Motor Show maakt Honda nu de prijzen bekend van de 2014 Honda Civic Tourer, die begin 2014 geïntroduceerd zal worden in Nederland. De Civic Tourer is de meest compacte en laagste wagon in het C-segment. Zijn sterkste punten zijn zonder twijfel de toonaangevende bagageruimte en de bijzonder styling, maar ook op het gebied van veiligheid, comfort en veelzijdigheid heeft deze nieuwste Honda veel te bieden.
 
De 2014 Civic Tourer is ontwikkeld, ontworpen en getest in Europa, zodat de auto voldoet aan de eisen en wensen van Europese consumenten en rijomstandigheden. De Civic Tourer komt beschikbaar vanaf 22.990 euro.
 
Grootste bagageruimte in zijn klasse
De benzinetank van de Civic Tourer bevindt zich in het midden van de auto, onder de voorstoelen, waardoor de Civic Tourer een zeer royale binnenruimte en Honda's 'magic seat'-formatie heeft gekregen. Met de achterstoelen omhoog is er 624 liter bagageruimte, gemeten tot aan de afdekhoes. Als de stoelen neergeklapt worden, ontstaat een bagageruimte van 1668 liter, gemeten tot aan het dak.
 
'De Civic Tourer is de meest compacte wagon in het C-segment - slechts 235 mm langer dan de 5-deurs Civic. Het is ook de laagste wagon in het C-segment, met daarbij wel de grootste laadruimte.'  Patrik Ponec, Project Leader Project Planner, Civic Tourer

Dynamische, sportieve styling
De styling van de 2014 Civic Tourer is een afspiegeling van de 2014 5-deurs Civic: een geraffineerd en dynamisch ontwerp met gestroomlijnde aerodynamica. De Civic Tourer erft ook hetzelfde sportieve en onderscheidende 'gezicht' van de geüpdate 2014 5-deurs Civic, maar heeft wel zijn eigen, karakteristieke identiteit, met een brutale lijn die van de A-stijl helemaal doorloopt tot de D-stijl, waarmee de indruk van een zwevende daklijn gecreëerd wordt. De achterruit is verlengd zodat deze over de D-stijl valt en het portierframe achter is 17 mm verhoogd ten opzichte van de 5-deurs Civic, waarmee de Civic Tourer zijn elegante look en brutale styling krijgt.
 
Rijcomfort: Adaptief dempingsysteem (Adaptive Damper System, ADS)
De Civic Tourer is de eerste productieauto ter wereld met een adaptief achterdempingsysteem. Het nieuw ontwikkelde adaptieve dempingsysteem past razendsnel en automatisch de demping achter aan, afhankelijk van de omstandigheden. Hierdoor blijft de auto comfortabel op de snelweg, maar ook doortastend en behendig als er meer prestaties gevraagd worden. Stabiliteit bij hoge snelheden was een belangrijke focus tijdens de ontwikkeling. Dit werd onder meer bereikt met een stijvere carrosserie en uitgebalanceerde aerodynamica. De Aerodynamische lifkracht is voor en achter bijna nul, wat zorgt voor veel stabiliteit bij hoge snelheden.

Nieuwe generatie aandrijflijnen met CO₂-uitstoot vanaf slechts 99g/km*
De Civic Tourer komt beschikbaar met de 1.6 liter i-DTEC motor of met de 1.8 liter i-VTEC benzinemotor, handgeschakeld of automaat. De nieuwe 1.6 i-DTEC-dieselmotor,  samengesteld uit een aluminium cilinderkop die verbonden is aan een 'open deck'-aluminium blok, is de eerste motor uit de Honda Earth Dreams Technology-serie die in Europa wordt geïntroduceerd. Als lichtste in zijn klasse levert deze motor 300 Nm koppel bij een CO2-uitstoot van slechts 99g/km*. The Civic Tourer is ook leverbaar met de Honda 1.8 i-VTEC-motor met handmatige of automatische schakeling, en met een CO2-uitstoot vanaf slechts 148 g* per km. De 1.8 liter i-VTEC is uitgerust met Honda's VTEC-technologie en motormanagementsystemen. Efficiëntieverhogende technologie met Idle Stop wordt standaard geleverd bij de handgeschakelde versies.

De Civic Tourer wordt gebouwd in Honda's fabriek in de UK en wordt in februari 2014 in Nederland geïntroduceerd.

* Interne cijfers Honda


De nieuwe Honda Civic Tourer 2014
De nieuwe Honda Civic Tourer 2014
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Honda

Honda autonieuws

Honda werd op 24 september 1948 opgericht in Hamamatsu en het bedrijf kreeg de naam van de oprichter Soichiro Honda. Er werd begonnen met de productie van losse motoren voor inbouw in fietsen. Al snel werd overgegaan op productie van volledige motorfietsen, aanvankelijk zelfs als licentiehouder van Harley- Davidson! Midden jaren 50 was Honda de eerste van vele Japanse bedrijven die de Europese en Amerikaanse markt benaderde met aanvankelijk lichte, maar later ook zeer zware motorfietsen.
Meer Honda nieuws
De dikste Honda Civic in 2022

Spyshots nieuwe generatie Civic

Nieuwe Honda Civic Sedan betrapt tijdens de test!

Honda onthult de gloednieuwe CR-V

Onderweg met de nieuwe Honda Civic Type R


Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com