De nieuwe Ford Ranger komt eraan!
Informatie
1 reactie
Geen reacties

De nieuwe Ford Ranger komt eraan!

maandag 22 april 2013 16:32:18

De nieuwe Ford Ranger - de allernieuwste in een reeks hypermoderne voertuigen die door Ford wereldwijd worden geïntroduceerd - maakt vandaag zijn wereldwijde debuut op de Australian International Motor Show in Sydney. De nieuwe Ford Ranger heeft niet alleen meer vermogen dan zijn voorgangers, maar beschikt tevens over intelligente veiligheidsvoorzieningen en een ongekende trekkracht. Hij is daarmee toonaangevend voor dit segment. De nieuwe Ranger beschikt over een ruim en comfortabel interieur, en heeft een verfijnd rijgedrag dat je eerder bij een personenauto´s zou verwachten.

De nieuwe Ranger is een van de meest geavanceerde auto´s in zijn segment en is het resultaat van een nieuw wereldwijd compact pick-upplatform dat Ford en Mazda in het kader van het One Ford-initiatief gezamenlijk hebben ontwikkeld. Dit markante stijlvolle platform vervangt twee oudere productieplatforms.De Ranger zit boordevol innovaties en beschikt over meer technologieën en voorzieningen dan welke andere auto in dit segment dan ook, variërend van een nieuwe achteruitrijcamera, Voice Control en Trailer Sway Control tot Adaptive Load Control. De komende maanden zal Ford nog meer nieuwe Ranger-technologieën onthullen.

De nieuwe Ranger zal in ruim 180 landen op vijf continenten worden verkocht en worden aangeboden als een complete reeks compacte pick-ups - met vier verschillende cabinestijlen, 4x2- en 4x4-aandrijving, twee rijhoogten en keuze uit vier uitvoeringen, afhankelijk van de markt.

"Wij hebben veel ervaring in het bouwen van pick-ups en daarom hebben we bij het ontwerpen van de nieuwe Ford Ranger geput uit de best mogelijke expertise waarover we wereldwijd beschikken," aldus Derrick Kuzak, Group Vice President for Global Product Development. "Door onze wereldwijde resources te concentreren op de ontwikkeling van één nieuw compact pick-upplatform kunnen we belangrijke verbeteringen, technologieën en voorzieningen bieden die bij de eigenaars in de smaak zullen vallen.
Daarnaast is het indrukwekkend lage brandstofverbruik alleen al reden genoeg om tot aanschaf over te gaan."

Bij het ontwerpen van de vernieuwde Ranger is Ford uitgegaan van zijn grondige kennis van de wereldwijde markt voor compacte pick-ups en de veranderende wensen van de kopers.

"Compacte pick-ups zijn voor klanten in verschillende regio's enorm belangrijk," aldus Jim Farley, Group Vice President for Marketing, Sales and Service. "In veel gebieden is de pick-up het enige vervoermiddel waarover de kostwinner beschikt. De overige gezinsleden zijn van hem of haar afhankelijk. Deze mensen hebben behoefte aan een pick-up waarop ze te allen tijde kunnen vertrouwen - de nieuwe technologieën waarmee de Ranger is uitgerust dragen daar in niet geringe mate toe bij. Daarnaast zijn mensen op zoek naar de voorzieningen, de technologieën, de ruimte en de luxe die je eerder van een personenauto zou verwachten. Ook op dat punt is de Ranger innovatief."

Nieuw model met een ijzersterke traditie
Sinds zijn Europese introductie in 1997 is de Ranger uitgegroeid tot een van populairste Ford-pick-ups ter wereld. Al twintig jaar profiteren miljoenen kopers bij het vervoeren van zware ladingen, het trekken van aanhangwagens en het bedwingen van de meest onbegaanbare wegen van zijn superieure kwaliteiten.

De nieuwe Ford Ranger biedt niet alleen meer mogelijkheden, maar heeft ook een facelift ondergaan. De stijlvolle, moderne carrosserie straalt kracht en betrouwbaarheid uit.

Dankzij zijn vernieuwde chassis, voor- en achterophanging en stuursysteem heeft de Ranger een uitstekend trekvermogen en kan hij nog zwaardere ladingen aan. Als krachtbron kan worden gekozen voor een van de drie nieuwe, zuinige motoren, waaronder twee hypermoderne common-rail Ford Duratorq TDCi-dieselmotoren en nieuwe zuinige automatische en handgeschakelde transmissies met zes versnellingen. Tel daarbij de talrijke chassis- en veiligheidstechnologieën op en het zal duidelijk zijn waaraan de stoere en krachtige Ranger zijn leidende positie in dit segment te danken heeft.

Hoezeer de Ranger is veranderd, komt misschien nog het sterkst tot uiting in het vernieuwde interieur. De Ranger is niet alleen ongelooflijk ruim voor een compacte pick-up, maar ook zeer comfortabel en stil. Het niveau van de voorzieningen en technologieën is ongekend voor dit segment.

De glimmende Aurora Blue Ford Ranger XLT Double Cab die in Sydney werd onthuld, is uitgerust met een krachtige en zuinige nieuwe 2.2-liter Ford Duratorq TDCi-dieselmotor van 110 kW (150 pk) met een koppel van maar liefst 375 Nm. "Deze nieuwe Ranger laat zien wat we kunnen bereiken door gebruik te maken van de kracht van One Ford," aldus Gary Boes, Vehicle Line Director voor het nieuwe compacte pick-upplatform.

"De nieuwe Ranger komt tegemoet aan de wensen van pick-upeigenaars wereldwijd en is ontworpen door een team met een ongeëvenaarde expertise. Om te bewijzen hoe goed de Ranger is, wordt de auto momenteel getest onder de meest veeleisende omstandigheden, in de zwaarste testomgevingen die er op vijf continenten te vinden zijn. De Ranger heeft respect voor eigenaars van pick-ups en zal hun respect dag in dag uit verdienen," aldus Boes.

Een stoere vormgeving binnen en buiten

Met zijn opvallende, eigentijds vormgegeven carrosserie benadrukt de Ford Ranger de krachtige persoonlijkheid die we van Ford-pick-ups kennen, en ziet hij er stijlvol en stoer uit. Onze ontwerpers noemen deze nieuwe look '21st Century Tough'. De auto oogt strak en gespierd. Zijn markante, zelfbewuste uitstraling geeft aan dat we hier te maken hebben met een krachtige, veelzijdige en ultramoderne pick-up. Tegelijkertijd ademt de auto een verfijning en stijl die ook een nieuwe generatie pick-upeigenaars zal aanspreken.

"De rol van de Ranger is in veel regio's veranderd," aldus hoofdontwerper Craig Metros. "Uiteraard moet er nog steeds worden gewerkt. Dat komt tot uiting in het duurzame interieur en de zware belastbaarheid. Tegelijkertijd zie je dat veel kopers prijs stellen op verfijning, comfort en meer consumentvriendelijke voorzieningen."

Volgens Metros is uit uitgebreid onderzoek gebleken dat pick-upklanten wereldwijd meer met elkaar gemeen hebben op het gebied van smaak en ontwerp dan je in eerste instantie zou verwachten.

Natuurlijk verschillen de behoeften en verwachtingen in de 180 landen waar de Ranger wordt verkocht. Toch slaat het ontwerp overal ter wereld aan.

"Een goed ontwerp gaat lang mee en is marktoverstijgend," zegt Metros. "Deze groep valt niet voor overbodige franje. Een robuust en betrouwbaar voertuig, daar gaat het om."

Volgens Metros ziet de Ranger er dan misschien erg stoer uit, maar is hij minder hoekig dan de grotere pick-ups uit de F-serie die Ford in Noord-Amerika op de markt brengt. Door zijn eigentijdse vormgeving valt de Ranger nergens uit de toon. Hij voelt zich niet alleen thuis op de parkeerplaats van een trendy restaurant in Keulen of Melbourne, maar ook in de Australische outback en op een bouwterrein.

Compacte pick-ups worden wereldwijd voor tal van toepassingen gebruikt. Dat zie je ook terug bij de vernieuwde Ford Ranger. Verkrijgbaar zijn modellen variërend van eenvoudige werkvoertuigen, met interieurs die kunnen worden schoongespoten, tot duurdere modellen zoals de binnenkort te onthullen Ranger Limited en Ranger Wildtrak.

Ook op het interieur is de designtaal van Ford met succes toegepast. Daarbij hebben onze ontwerpers zich laten inspireren door het ergonomisch vormgegeven elektrisch gereedschap van DEWALT®1 en de schokbestendige kasten van G-Shock®2 horloges. Vorm en functie vallen samen en zorgen ervoor dat de instrumenten duidelijk zichtbaar zijn voor de bestuurder.

"Als je goed kijkt, zie je dat elk model op dezelfde lay-out en hetzelfde ontwerp is gebaseerd," zo legt Metros uit. "Qua vormgeving zijn alle onderdelen en panelen van exterieur en interieur identiek."

Daarbij is gelet op de kleinste details, om de kwaliteit en afwerking van elk model te waarborgen. Van de structuur van de binnenpanelen tot de kleuraccenten: alles aan het interieur ademt klasse.

Voor het instrumentenpaneel is een modulair ontwerp gebruikt dat een naadloze plaatsing van radio's en bedieningselementen voor verwarming en ventilatie mogelijk maakt.

Volgens Debbie Pascoe, Colour and Trim Design Manager, zijn de materialen die in de cabine van de Ranger worden toegepast bijzonder slijtvast. De stoelen moeten niet alleen lekker zitten, maar moeten ook tegen een stootje kunnen.

"De gemiddelde pick-upbestuurder heeft ruimte nodig. Daarom hebben we een comfortabel interieur ontworpen dat gemakkelijk toegankelijk is, met grotere bedieningsorganen die bijvoorbeeld ook met handschoenen aan kunnen worden bediend. Bij het ontwerpen van het interieur van een pick-up moet je ervoor zorgen dat de cabine even degelijk is als de rest van het voertuig. Dat betekent overigens niet dat het interieur er eenvoudig afgewerkt hoeft uit te zien," aldus Debbie Pascoe.

Het interieur krijgt heel wat te verduren en moet meer afkunnen dan het interieur van een personenauto. Het materiaal van de stoelen moet bestand zijn tegen gereedschappen die in de cabine worden gegooid of die in iemands achterzak blijven zitten. De portierpanelen zijn slijt- en krasvast en bestand tegen vuil. Daarnaast willen steeds meer pick-upklanten een interieur dat stijlvol en comfortabel genoeg is voor persoonlijk gebruik.

"Je mag niet vergeten dat veel van deze voertuigen niet alleen op het werk worden gebruikt, maar in veel gebieden ook dienen als gezinsauto," aldus Pascoe.

Op de tweede rij van de nieuwe Ranger Double Cab passen dan ook moeiteloos drie personen naast elkaar. Daarbij is er ruim voldoende beenruimte en meer knieruimte tussen de B-dakstijl en de voorstoelen. De passagiers achterin kunnen daardoor nog makkelijker in- en uitstappen.

Met maximaal twintig opbergvakken biedt de cabine ruime opbergmogelijkheden. De vakken in alle vier de portieren van de Double Cab zijn groot genoeg voor grote waterflessen. Bepaalde modellen zijn uitgerust met een gekoelde middenconsole, zodat uw drankjes koel blijven. Het handschoenenvak is groot genoeg voor een laptop en in de console vindt u vakken voor mobiele telefoons en andere kleine spullen.

Onder de achterstoelen bevindt zich een handige opbergruimte voor elektronische apparatuur en pakketjes. Daarnaast beschikken bepaalde Ranger Double Cab-modellen over een armsteun in de rugleuning van de middelste achterstoel met twee bekerhouders.

Om de eigendomskosten verder te helpen drukken beschikt de Ranger over tal van brandstofbesparende voorzieningen. Dat zal met name bij de pomp opvallen. Met behulp van de hypermoderne simulatietechnologie die ook wordt gebruikt door formule 1-teams hebben aerodynamici de vorm van het voertuig met behulp van meer dan duizend aerodynamische simulaties vervolmaakt.

Zo zijn onze technici er bijvoorbeeld in geslaagd aan te tonen dat een bumper met een harde lijn aan de bovenkant de windstroom verdeelt en de luchtweerstand verlaagt. Uit tests bleek verder dat het achterlicht meer rechtop moest worden geplaatst, de A-dakstijlen moesten worden geoptimaliseerd en de bovenkant van de achterklep van een kleine spoiler moest worden voorzien. De voorspoiler speelt een belangrijke rol bij het geleiden van de luchtstroom onder het voertuig en leidt tot een aanzienlijk lagere luchtweerstandscoëfficiënt.

Meer kracht onder de motorkap - drie nieuwe motoren
De carrosserie van de vernieuwde Ranger ziet er dan misschien slank en strak uit, maar onder de motorkap gaat het er gespierder aan toe. De nieuwe motoren bieden klanten een compromisloze combinatie van kracht en koppel.

Met de Ranger doen nieuwe dieselmotoren hun intrede in het compacte pick-upgamma van Ford wereldwijd:
• Een nieuwe 2.2-liter Ford Duratorq TDCi I4-dieselmotor met een maximaal koppel van 375 Nm en een vermogen dan 110 kW (150 pk)
• Een bijzonder soepele en efficiënte nieuwe 3.2-liter Ford Duratorq TDCi I5-dieselmotor met een koppel van maar liefst 470 Nm en een vermogen van 147 kW (200 pk)

In bepaalde landen is ook een nieuwe 2.5-liter benzinemotor verkrijgbaar.

"Deze vernieuwde serie motoren toont eens te meer aan dat we er alles aan doen om van de Ranger de beste keus te maken voor de hedendaagse pick-upklant," aldus John Tatge, Chief Programme Engineer voor de Ranger. "Door toepassing van de beste motortechnologie van Ford is de Ranger qua mogelijkheden en brandstofverbruik de ideale keus, iets wat met name geldt voor onze toonaangevende Duratorq-diesels. Het hoge koppel van deze motoren maakt de Ranger tot de pick-up bij uitstek."

De nieuwe motoren voor de Ranger zijn ontworpen in Australië en op verschillende locaties overal ter wereld getest en gecontroleerd. Ze zijn geschikt voor uiteenlopende brandstofmengsels met verschillende octaangetallen.

Bepaalde Ranger-motoren profiteren van de voordelen van een lager toerental en verminderde slijtage. Op bepaalde modellen zijn automatische en handgeschakelde transmissies beschikbaar. Een lager brandstofverbruik, gekoppeld aan andere innovaties die het onderhoud en de bruikbaarheid verbeteren, helpen de eigendomskosten drukken.

"De vernieuwde Ford Ranger is echt een pick-up voor de liefhebber," aldus Rob Sharples, Powertrain Programme Team Leader. "Doordat de Ranger haarfijn reageert op de opdrachten van de bestuurder en alle bedieningsorganen op elkaar zijn afgestemd is het een bijzonder fijne auto om in te rijden."

De transmissie en de eindaandrijving zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd en staan garant voor een uitstekende acceleratie, een laag brandstofverbruik, een grote trekkracht en een hoog rijcomfort.

De vernieuwde vierwielaangedreven modellen uit de Ranger-reeks zijn uitgerust met een beproefde elektronisch gestuurde versnellingsbak.
Met behulp van de handige elektronische schakelaar op de console kan moeiteloos worden overgeschakeld van 4x2- naar 4x4-aandrijving. Als er nog meer koppel of remkracht nodig is, kan de bergversnelling worden ingeschakeld.

Hoewel het exacte brandstofverbruik nog niet bekend is, voorspelt Ford dat de motoren van de nieuwe Ranger tot een aanzienlijke besparing aan de pomp zullen leiden.

Een nieuw niveau van rijcomfort en chassiscontrole
De Ranger onderscheidt zich op tal van punten van de concurrentie. Het geheel nieuwe chassis biedt nog meer mogelijkheden en zorgt ervoor dat de Ranger even comfortabel is als een personenauto. Daarnaast stuurt de auto lichter, is hij beter handelbaar en heeft hij een stabieler rijgedrag.

De prestaties op onverhard terrein zijn verbeterd dankzij een stijver chassis, een bodemvrijheid van 232 mm en een aandrijflijn die veilig boven op de chassisrail is gemonteerd.

Ondanks de langere wielbasis van 3220 mm en de toegenomen spoorbreedte - 1560 mm bij het 4x4-model en 1590 mm (voor- en achterzijde) bij het 4x2-model - is de draaicirkel van de Ranger verrassend klein, waardoor parkeren en manoeuvreren door nauwe straatjes geen enkel probleem vormt. Dankzij het robuuste tandheugelsysteem laat de auto zich haarscherp besturen.

De vernieuwde voorwielophanging met coil-overveerpoten maakt een betere afstelling van de bovenste en onderste wieldraagarmen mogelijk. De wielophanging, die bij de tweewielaangedreven en de vierwielaangedreven modellen vrijwel identiek is, heeft unieke eigenschappen. Zo wordt er bij alle modellen door middel van speciale dempkleppen en veerinstellingen voor gezorgd dat het gewicht, het zwaartepunt, het motorkoppel en de aandrijfkracht steeds optimaal in balans zijn.

Ook de achterwielophanging is geheel vernieuwd. Het nieuwe systeem op basis van bladveren is zorgvuldig afgesteld op de meest uiteenlopende wegtypen en biedt een uitstekend laadvermogen en een soepel, stevig en comfortabel rijgedrag.

De achterwielophanging zorgt ervoor dat de Ranger ook bij hoge snelheden op onverharde wegen, die bijvoorbeeld in Zuid-Amerika vaak voorkomen, stabiel op de weg ligt. Op een golvende of ruwe ondergrond slingert en glijdt de auto minder.

Daarnaast houden we rekening met klanten die in gebieden wonen waar de moesson geregeld overstromingen veroorzaakt. Daarom zijn de belangrijkste elektrische onderdelen en luchtinlaten van de Ranger strategisch hoog in het motorcompartiment geplaatst, wat bijdraagt aan de fenomenale doorwaaddiepte van de auto.

Het remsysteem is getest onder tal van extreme omgevings- en rijomstandigheden: van min 30 graden Celsius in Zweden tot de zinderende hitte van Death Valley in Californië, van het drukke stadsverkeer en de Duitse Autobahn tot de slopende wegen van de Australische outback.

Dit heeft geresulteerd in het beste remsysteem in dit segment, dat ook bij maximale belading naar behoren blijft functioneren. Waar de systemen van concurrenten beginnen te haperen en de remafstand toeneemt, blijven de remmen van de Ranger optimaal presteren.

Voor wie nog meer remkracht nodig heeft, is de Ranger ook verkrijgbaar met het Ford ESP-systeem (Electronic Stability Program). Dit omvat tractiecontrole op de vier wielen, yaw control en roll-over mitigation.

Met zijn zeer hoge trekvermogen is de Ranger een van de sterkste pick-ups in zijn segment. Trailer Sway Mitigation en Adaptive Load Control zorgen daarbij voor een onwankelbare grip en stabiliteit.

Als de aanhanger dreigt te gaan slingeren, worden de remmen selectief geactiveerd om de combinatie van voertuig en aanhanger te vertragen. Om ook bij maximale belading een stabiele wegligging te waarborgen bepaalt Adaptive Load Control hoe zwaar de lading is en worden de noodzakelijke maatregelen getroffen om de auto recht en vlak te houden.

Net als andere Ford-producten is ook de vernieuwde Ranger voorzien van een compleet veiligheidspakket, te beginnen bij de zeer robuuste carrosserieopbouw van hoogwaardig staal die de inzittenden bij een aanrijding optimaal beschermt.

Om de botsbestendigheid van de vernieuwde Ranger verder te verbeteren hebben onze technici geavanceerde computermodellen gebouwd. Hiermee werden meer dan 9000 botssimulaties uitgevoerd voordat het eerste prototype aan een fysieke botsproef werd onderworpen.

De vernieuwde Ford Ranger is uitgerust met nieuwe passieve veiligheidstechnologieën en is voor het eerst ook leverbaar met zij-airbags voor alle cabinestijlen.

Andere nieuwe Ranger-technologieën - zoals parkeersensoren achter en de nieuwe achteruitrijcamera - assisteren bestuurders bij het dagelijks gebruik.

Laadvermogen
Uw ploeg bestaat uit vijf personen? U bent op weg naar een project en moet grote gereedschappen, bouwmaterialen, zand of grind meenemen? U brengt uw producten naar de markt? Wat u ook vervoert, het past allemaal probleemloos in de laadbak van de nieuwe Ford Ranger Double Cab - zelfs met een volle cabine.

Met een maximale laadbreedte van 1560 mm is de 1549 mm lange en 511 mm hoge laadbak van de nieuwe Double Cab ruim 100 mm breder. Het volume bedraagt maar liefst 1,21 kubieke meter.

De breedte tussen de wielkasten bedraagt 1139 mm bij alle modellen en in openingen boven de wielbogen in de laadbak is ruimte voor de plaatsing van houten steunbalken. Op die manier kunt u multiplex- of gipsplaten plat vervoeren. De breedte ter hoogte van de bovenzijde van de achterklep bedraagt 1330 mm.

Helemaal nieuw - en er is meer...
Het komt niet vaak voor dat technici en ontwerpers de gelegenheid krijgen een hele nieuwe pick-up te bouwen. De vernieuwde Ranger bewijst dat Ford deze kans met beide handen heeft aangegrepen.

De productie van de Ranger gaat binnen een jaar van start. Het opvallende design, de soepele en verfijnde wegligging, het chassis dat geschikt is voor ruw terrein en toonaangevende motoren die zowel zuinig als schoon zijn, zullen in dit segment de bakens verzetten.

De nieuwe Ranger zal wereldwijd worden geproduceerd op drie locaties dicht bij onze potentiële markten in met name de groeiregio's.

Begin komende zomer wordt de productie geleidelijk gestart, eerst in Rayong (Thailand), voor de Aziatisch-Pacifische regio. Daarnaast is Ford bezig met het ombouwen van zijn fabrieken in Argentinië en Zuid-Afrika. Op die manier beschikken we over voldoende extra capaciteit om andere belangrijke regio's te bedienen. De nieuwe productiestrategie op basis van het wereldwijde compacte pick-upplatform maakt een ongekend niveau van standaardisering mogelijk.

Hoewel de nieuwe Ranger naar verwachting niet in de VS of Canada verkrijgbaar zal zijn, zal hij uiteindelijk in 180 landen op de markt komen. Daarmee wordt dit een van de meest grootschalige introducties ooit voor Ford. Dit geeft eens te meer aan hoe belangrijk compacte pick-ups voor consumenten overal ter wereld zijn en hoe belangrijk de Ranger in het wereldwijde assortiment van Ford is.

De Ranger staat tevens symbool voor de manier waarop Ford zijn wereldwijde productresources efficiënter inzet. Het productontwikkelingsteam was gestationeerd in het Australische Melbourne. De omvangrijke productontwikkelingsfaciliteiten van het Broadmeadows Complex in Melbourne en de nabijgelegen testfaciliteiten in Geelong vormden een ideale basis voor het wereldwijde Ranger-team.

"Dankzij de One Ford-strategie konden we onze krachten bundelen bij het ontwikkelen van de nieuwe Ranger," aldus Kuzak. "Als je ziet hoe belangrijk compacte pick-ups overal ter wereld zijn, dan begrijp je waarom deze auto de ideale kandidaat was voor ons volgende wereldwijde product."

Meer leden van de Ranger-familie worden in de komende maanden voorgesteld.

"De nieuwe Ranger is een spannende en dynamische auto die de lat ongetwijfeld hoger zal leggen op de markt voor compacte pick-ups. De vele mogelijkheden en de geavanceerde technologie waarmee de Ranger is uitgerust onderstrepen hoe belangrijk het One Ford-initiatief is voor de wereldwijde ontwikkeling van een complete reeks nieuwe toonaangevende auto´s voor onze klanten. We plannen tegen 2012 de nieuwe Ranger ook in Europa op de markt te brengen en ik twijfel er geen moment aan dat de nieuwe Ranger de verwachtingen van de Europese consument zal overtreffen," aldus Stephen Odell, Chairman & CEO van Ford of Europe.

 

De nieuwe Ford Ranger komt eraan!
De nieuwe Ford Ranger komt eraan!
De nieuwe Ford Ranger komt eraan!
De nieuwe Ford Ranger komt eraan!
De nieuwe Ford Ranger komt eraan!
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Automerk: Ford
Automodel: Ranger

Ford
Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of ge´ntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911
Meer Ford nieuws
Ford Video Check

Ford onthult volledig nieuwe KugaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI