tijd voor de derde generatie van deze Berlingo Bedrijfswagen
De nieuwe CitroŽn Berlingo Bedrijfswagen

De nieuwe CitroŽn Berlingo Bedrijfswagen

dinsdag 26 juni 2018 20:19:07

Meer dan 1,5 miljoen exemplaren van deze iconische bedrijfswagenversie van de Citroën Berlingo rolden er sinds de marktintroductie in 1996 van de band. Nu is het tijd voor de derde generatie van deze Berlingo Bedrijfswagen, die net als de personenversie ingrijpend is gewijzigd op het gebied van design en uitrusting. Hij is robuust en biedt nu nog meer comfort en modulariteit. Hij is op maat gemaakt voor de professionele gebruiker en verkrijgbaar in twee maten - M of XL - en twee uitvoeringen 'Worker' en 'Driver' waarbij de vrije hoogte, het uitrustingsniveau en de beschermende delen verschillen. Het is de ideale auto voor de professional vanwege de handige, grote laadruimte, de makkelijke toegang en de verschillende configuratiemogelijkheden voor het interieur met de Extenso® cabine. De nieuwe Citroën Berlingo Bedrijfswagen profiteert van een nieuw platform dat meer wendbaarheid, comfort en veiligheid biedt. De nieuwe Berlingo Bedrijfswagen bevat maar liefst 20 rijhulpsystemen en 4 connectiviteits-technologieën en ook de nieuwste motoren waaronder de 1.5 BlueHDi Diesel en de 1.2 PureTech benzinemotor en de nieuwe automaat EAT8. De nieuwe Berlingo Bedrijfswagen verschijnt eind 2018 op de markt.

In 2017 had Citroën een marktaandeel van 9,7% op de bedrijfswagenmarkt in Europa, waarmee het merk de derde plaats inneemt met meer dan 73.000 verkochte auto's. Een terechte positie in een segment waar Citroën altijd al baanbrekend was, denk aan de mythische 2CV, C15, Berlingo, maar ook aan de introductie in dit segment van de eerste dieselmotor, de eerste laadruimte in de stijl van het interieur en de introductie van 3 zitplaatsen voorin. Een bestseller in een nieuw jasje: de nieuwe Berlingo Bedrijfswagen.
 

De onder de professionals gewaardeerde Citroën Berlingo is een belangrijke speler die in dit segment al jarenlang innovatief is. Van de 1,5 miljoen auto's die wereldwijd sinds de lancering zijn geproduceerd, werden er 1,3 miljoen verkocht waarvan meer dan 470.000 in Frankrijk. 2017 was zelfs een recordjaar voor dit populaire model met meer dan 27.000 kentekenregistraties, een stijging van 4% in vergelijking met 2016. Ook dit jaar, met al meer dan 8.000 kentekenregistraties, een stijging van 25% in het eerste trimester van 2018, is de Berlingo in zijn eentje al goed voor 40% van de kentekenregistraties van lichte bedrijfswagens van Citroën en daarmee de meest verkochte lichte bedrijfswagen van het merk. De ambitieuze nieuwe Berlingo Bedrijfswagen wil zijn succes vergroten met deze 3e nieuwe generatie die vanaf eind 2018 in de showroom zal staan.
 

Kortom, de nieuwe Citroën Berlingo Bedrijfswagen is:

01 – EEN BEDRIJFSWAGEN MET EEN GEHEEL EIGEN GEZICHT:
Citroën introduceert een moderne bedrijfswagen met een eigen Citroën design.

 • De nieuwe Berlingo Bedrijfswagen heeft een unieke vorm, een robuuste stijl en oogt sterk en veilig. Het ontwerp is veranderd door de iets meer naar voren geplaatste voorruit en de hogere en kortere voorkant, dankzij het EMP2-platform dat een kortere vooroverbouw mogelijk maakte.
 • Een specifiek front biedt bescherming in het dagelijkse verkeer en, in lijn met het design van zijn grote broer, de Jumpy.
 • Het silhouet heeft vloeiende lijnen en een functioneel ogende achterkant.
 • Het interieur is duidelijk ontworpen met de professional in het achterhoofd: stevig en praktisch met bijvoorbeeld het zwevende dashboard waarin talrijke handige technologieën zijn ondergebracht.

 

02 – COMFORTABEL 'OP MAAT' – EEN BEDRIJFSWAGEN GERICHT OP VEELZIJDIG GEBRUIK
De Citroën Berlingo Bedrijfswagen is geïnspireerd door professionals en biedt daarmee een passend antwoord voor iedere beroepsgroep.

 • Er is gekozen voor maatwerk en de auto wordt dan ook aangeboden in een M-versie van 4,40 m en XL-versie van 4,75 m.
 • Met de twee uitvoeringen 'Worker' en 'Driver' tracht Citroën zo goed mogelijk aan de verwachtingen van zijn klanten te voldoen.
 • Veelzijdigheid en modulariteit zijn zichtbaar in een Extenso® cabine voor drie personen (zitrij 1).
 • Het is een slim concept met een handige toegang tot de laadruimte via een achterklep of openslaande deuren en zijschuifdeuren, met talrijke opbergruimtes en een laadruimte met een nuttig laadvermogen tot 1000 kilo waar in de breedte twee europallets in passen.

 

03 – HET COMFORT VAN EEN MODERNE BEDRIJFSWAGEN
De moderne, nieuwe Berlingo Bedrijfswagen doet niet onder voor personenauto's met perfect rijcomfort en optimale veiligheid:

 • Een wielophanging die zorgt voor het bekende veercomfort van Citroën.
 • Een nieuw platform dat meer wendbaarheid biedt en meer technologieën.
 • Een voor dit segment zeldzaam hoog technisch niveau met de integratie van 20 rijhulpsystemen zoals een Overload Indicator en Surround Rear Vision, ongekend in alle bedrijfswagensegmenten, een kleuren head-up display, een automatische parkeerrem en Adaptive Cruise Control met Stop functie, Active Safety Brake en 4 connectiviteitssystemen waaronder Citroën Connect Nav en draadloos opladen voor smartphones.
 • Krachtige en zuinige motoren van de derde generatie: 1.5 BlueHDi Dieselmotor, 1.2 PureTech benzinemotor en introductie van de EAT8 automaat.

 

Benzinemotoren 1.2 PureTech:

 • PureTech 110 S&S 6-handbak
 • PureTech 130 S&S EAT8* leverbaar vanaf de tweede helft van 2019

 

Dieselmotoren 1.5 BlueHDi:

 • BlueHDi 75 handbak
 • BlueHDi 100 handbak
 • BlueHDi 100 S&S handbak
 • BlueHDi 130 S&S 6-handbak EAT8

 

Specificaties en prijzen voor de Nederlandse markt worden in een later stadium bekend gemaakt.
 

TECHNISCHE GEGEVENS

 • Lengte: 4,40 m M-versie / 4,75 m XL-versie
 • Breedte: 2,10 m (zijspiegels uitgeklapt)
 • Hoogte: 1,80 m M-versie / 1,85 m XL-versie Worker
 • Nuttig volume: 3,3 m3 M-versie / 3,9 m3 XL-versie en met Extenso cabine tot 3,8 m3 bij M-versie en 4,4 m3 bij XL-versie
 • Nuttig laadvermogen: tot 1.000 kg M-versie / tot 950 kg XL-versie
 • Nuttige laadlengte: 1,81 m M-versie / 2,16 m XL-versie
 • Aanhangergewicht: tot 1.500 kg (zonder lastverplaatsing) afhankelijk van het motortype

De nieuwe CitroŽn Berlingo Bedrijfswagen
De nieuwe CitroŽn Berlingo Bedrijfswagen
De nieuwe CitroŽn Berlingo Bedrijfswagen
De nieuwe CitroŽn Berlingo Bedrijfswagen
De nieuwe CitroŽn Berlingo Bedrijfswagen
De nieuwe CitroŽn Berlingo Bedrijfswagen
De nieuwe CitroŽn Berlingo Bedrijfswagen
De nieuwe CitroŽn Berlingo Bedrijfswagen
De nieuwe CitroŽn Berlingo Bedrijfswagen
De nieuwe CitroŽn Berlingo Bedrijfswagen
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Citroen

Citroen autonieuws

Citroen is een Frans automerk. Het bedrijf is opgericht door Andre Citroen. Citroen is sinds 1976 onderdeel van PSA Peugeot Citro?n. Andr? Citro?n (5 februari 1878 ? 3 juli 1935) is de naam van de ingenieur die aan het begin van de twintigste eeuw een autofabriek begint in Frankrijk. In 1900 verwerft hij in Polen een Russisch patent voor een productiemethode die hem in staat stelt om tandwielen met een V-vormig loopvlak te produceren. Deze bijzondere vorm vindt men later terug als de "dubbele chevron" in het Citro?n logo.
Meer Citroen nieuws
Citroen Low-budget crossover bespioneerd!

Citroen C5 als crossover betrapt

Elektrische bestelvariant Citroen e-Berlingo

40 jaar Citroen 2CV Charleston

Citroen C4 en elektrische Ž-C4

Seetroen is de bril tegen wagenziekte

Citroen onthult nieuwe SUV C5 Aircross

Citroen C1 ondergaat dit jaar een aantal wijzigingenAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com