Wat kost het allemaal?
De juiste zakelijke lease auto kiezen
Informatie

De juiste zakelijke lease auto kiezen

Het leasen van een auto is een snelle en relatief goedkope manier om aan een betrouwbaar vervoer te komen. De aantrekkelijke voorwaarden die de verschillende leasemaatschappijen aanbieden maken het leasen van een auto voor zowel particuliere alsook zakelijke rijders tot een steeds meer gebruikte optie.

Vooral zakelijke rijders zien een leaseauto wel vaker zitten omdat er relatief weinig “papierwerk” bij komt kijken en en er voor elk doel wel een auto te vinden is. Een zakelijke leaseauto is namelijk niet altijd een topklasse sedan, maar kan ook een ruime station zijn die gebruikt zal worden voor allerlei bedrijfsactiviteiten.

 

Vergeet daarbij de vrijwaring op belastinggebied niet

Nog een reden waarom men kiest voor een zakelijke lease auto, is dat het ook voordelig uitvalt op het gebied van de belastingen. Zo is de auto gevrijwaard van de BTW en BPM. Ook geldt die vrijwaring (BTW) voor de brandstofkosten. Bij een leaseauto is het de leasemaatschappij die de rest van de kosten zoals de verzekering en het onderhoud zal betalen. De juiste zakelijke auto kiezen is meer dan alleen een kwestie van het kijken welke auto het best voldoet aan alleen het bedrijfsprofiel, maar zal het ook moeten voldoen aan de wensen van de persoon die erin rond zal rijden. Leaseauto’s worden namelijk meestal ook gewoon voor privé doeleinden gebruikt en is het belangrijk ook daar rekening mee te houden. Een rap stadsautootje is dan wel lekker handig voor het werk, maar niet zo prettig als je thuis nog een groot gezin hebt wachten die je in het weekend even eruit wilt nemen.

 

Wat kost het allemaal?

Dit is de belangrijkste vraag die weliswaar gesteld moet worden bij het uitkijken naar een zakelijke lease auto en hou je er wel rekening mee dat de kosten niet geheel voor rekening van het bedrijf zullen komen. De bijtelling zorgt er namelijk voor dat je ook een deel betaalt uit jouw inkomen (indien er meer dan 500km prive gereden wordt op jaarbasis) en is dat zeker wel iets dat een doorslaggevende rol kan hebben. Bij het kiezen van de juiste zakelijke auto let je dus goed op de cataloguswaarde en mate waarin de auto het milieu belast. Omdat het percentage dat gehanteerd wordt door de Belastingdienst nogal aan verandering onderhevig is, dien je eerst goed te informeren welk percentage zal gelden voor jouw lease auto naar keuze. Bij veel leasecontracten zit tevens de autoverzekering al inbegrepen, vaak gaat het om een allrisk autoverzekering.

 

Bij het uitkiezen van een lease auto is het dus belangrijk rekening te houden met de hoogte van de bijtelling en dient de auto (indien gebruikte zal worden voor privé doeleinden) zeker ook functioneel te zijn. Laat je daarbij ook even informeren over de mogelijkheden om een tweedehandse auto te leasen of de auto over te nemen na afloop van het contract.Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI