Concertzaal op wielen
Je bent hier » Home » Autonieuws » Concertzaal op wielen

Concertzaal op wielen

woensdag 03 januari 2018 19:04:44

Een totaal vermogen van 1.455 watt, 21 individueel aangestuurde luidsprekers inclusief actieve subwoofer met 400 watt digitale D-klasseversterker, 2-weg-centersysteem en een totaal membraanoppervlak van meer dan 2.500 cm². Het zijn de oorstrelende ingrediënten van het nieuwe Burmester® High-End 3D Surround Sound System dat Porsche levert op de nieuwe Panamera en Cayenne. Het high end sound systeem maakt van een Porsche een ultieme concert- of bioscoopzaal op vier wielen.

Het Burmester High-End 3D Surround Sound System is de premium spec stereo van Porsche. Het systeem is het resultaat van een intensieve samenwerking van Porsche met de Duitse audiospecialist Burmester Audiosystems en de toepassing van driedimensionale geluidstechnologie - Auro-3D genaamd - dat door het Belgische bedrijf Galaxy Studios is ontwikkeld. Familiebedrijf Burmester produceert sinds jaar en dag audioapparatuur en werkt al sinds 2006 samen met Porsche. Samen introduceerden ze in 2009 hun eerste premium stereo-optie in de eerste generatie van de Panamera, een jaar later gevolgd door de Cayenne.

 

Tegenwoordig is een high end Burmester-systeem voor de meeste modellen van Porsche optioneel leverbaar. Vooralsnog bieden alleen de laatste generaties van de Panamera en de Cayenne de 3D-surroundgeluidopstelling, simpelweg omdat deze modellen voldoende ruimte bieden voor de gebruikte 21 luidsprekers. Vier woofers, zeven mid-range speakers, twee broadband speakers, zeven tweeters en een subwoofer achterin. In totaal vijf speakers meer dan voorheen.

 

Auro-3D

Galaxy Studios vond dat de traditionele systemen van Dolby surround sound nog beter konden en ontwikkelde zelf een nieuw systeem voor 3D sound, dat het bedrijf immersive sound noemt, oftewel Auro-3D. Het nieuwe systeem wijkt af van de min of meer standaard systemen door een 3D component toe te voegen aan de sound. In de Panamera vertaalt het stereosignaal zich met Auro-3D niet meer alleen van links naar rechts en van achteren naar voren, maar ook van boven naar beneden.

 

Om dat specifieke geluidseffect te creëren en zo de luisteraar het gevoel te geven middenin het concert of de film te zitten, heeft het systeem een reeks horizontale luidsprekers bovenin de A- en D-stijl. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor de Panamera en voldoen aan de hoogste akoestische specificaties in de kleinste ruimtes. Daarnaast is een speciaal 3D algoritme ontwikkeld voor meer ruimtelijkheid. Optioneel is er ook een luidspreker in de dakhemel mogelijk om de ruimtelijkheid nog extra te versterken.

 

Fijnafstemming

Tijdens honderden uren van fijnafstemming optimaliseerden akoestiekingenieurs van Porsche en Burmester de geluidsdynamiek. Het resultaat: muziekweergave die emotioneel, precies en zeer dynamisch is. Het nieuwe Burmester High-End 3D Surround Sound System biedt vier luistermodi: Pure, het kenmerkende geluidsprofiel van Burmester; Live, waarmee de helderdere elementen van liveoptredens feilloos worden weergegeven; Smooth, waarbij de hoge en lage frequenties worden gedempt om vermoeidheid tijdens lange ritten tegen te gaan; en 3D Surround, dat vergelijkbaar is met Pure, met een maximum aan geluidsbeleving. In alle settings biedt het systeem een natuurlijk en rijkelijk gestructureerd ruimtelijk geluid, zelfs bij het hoogste volume van 126 decibel. Je hoort de fijnste details, kraakhelder hoog, diep en de ruimtelijkheid is indrukwekkend.

 

De totale stereo installatie weegt maar zo’n vijfhonderd gram meer dan een conventioneel stereosysteem, niet in de laatste plaats vanwege het gebruik van gegoten aluminium componenten in de luidsprekers. Omdat niet alleen het oor wat wil maar ook het oog, zijn de randen van de luidsprekers smaakvol verlicht in het wit of - in combinatie met de optionele ambient verlichting – in zeven kleuren instelbaar. De output van de versterker is met 1.455 watt indrukwekkend - bijna 50 procent meer dan het systeem in de vorige generatie van de Panamera. De subwoofer levert 400 watt; een derde meer dan voorheen.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Porsche

Porsche autonieuws

Porsche (Porsche Automobil Holding SE) is een Duits fabrikant van sportauto's, opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche, tevens de ontwerper van de eerste Volkswagen. Het bedrijf is gevestigd in Zuffenhausen, onder de rook van Stuttgart.
Meer Porsche nieuws
Spyshots Porsche 911 hybrid

Meer details Porsche 911 Sport Classic

Porsche 911 Safari opnieuw gespot

Interieur spyshots Elektrische Porsche Macan

Porsche Cayenne Facelift spyshots

Porsche Cayman met vreemde body

Voila. Porsche Cayenne Coupe facelift

Porsche 718 Boxster Spyder 4 CylinderAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com