Concept Honda Civic Type R op 2014 Geneva Motor Show

Concept Honda Civic Type R op 2014 Geneva Motor Show

woensdag 12 februari 2014 10:31:44

Honda onthult vandaag de line-up voor de 2014 Geneva Motor Show, waaronder het wereldwijde debuut van het conceptmodel van de Honda Civic Type R, het Europese debuut van het conceptmodel van de Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV, brandstofcelauto), het ontwerp van de aandrijflijn van de nieuwe NSX, en de 2014 Civic World Touring Car Championship racewagen.
 
Racewagen voor de openbare weg - Civic Type R Concept
Honda's hoogtepunt op de 2014 Geneva Motor Show is de onthulling van het conceptmodel van de Civic Type R, die de richting toont van het exterieurontwerp van de langverwachte 'hot hatchback'. De nieuwe Civic Type R wordt in 2015 geïntroduceerd. De brutale en expressieve styling van de 'racewagen voor de openbare weg', zoals het ontwerpteam de auto noemt, is een afspiegeling van de sterke prestaties waar de Type R bekend om staat.
 

Meesterschap in geavanceerde technologie - FCEV concept
De FCEV Concept, die Honda's meesterschap in de ontwikkeling van geavanceerde technologie onderstreept, is voor het eerst te zien in Europa. Slank en aerodynamisch laat het concept de mogelijke styling zien van Honda's volgende generatie brandstofcelauto, die in 2015 in de Verenigde Staten en Japan wordt geïntroduceerd, gevolgd door Europa.
 
Verdere evolutie - Honda NSX
Honda toont het ontwerp van de aandrijflijn van de nieuwe NSX supercar, die zijn motorshowdebuut beleeft. Het model belicht de in de lengterichting geplaatste V6 twin-turbomotor met directe injectie en Honda's innovatieve 3 motor Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All Wheel DriveTM) hybride systeem.
 
Race esprit - 2014 Civic World Touring Car Championship
Volgend op de overwinning in 2013 bij de Manufacturers Championship van de World Touring Car Championship, onthult Honda de uitvoering van de 2014 Civic WTCC auto. Daarbij toont Honda haar lange geschiedenis in de Formule 1, met de RA271 die in 1964 uitkwam en zijn debuut maakte in de Duitse Grand Prix op de Nürburgring en de recordbrekende turbo RA168E motor die het seizoen van 1988 domineerde.


1 reactie
Reacties
Erwin Hobbelink
Ik meld mij aan voor een proefritje
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Honda

Honda autonieuws

Honda werd op 24 september 1948 opgericht in Hamamatsu en het bedrijf kreeg de naam van de oprichter Soichiro Honda. Er werd begonnen met de productie van losse motoren voor inbouw in fietsen. Al snel werd overgegaan op productie van volledige motorfietsen, aanvankelijk zelfs als licentiehouder van Harley- Davidson! Midden jaren 50 was Honda de eerste van vele Japanse bedrijven die de Europese en Amerikaanse markt benaderde met aanvankelijk lichte, maar later ook zeer zware motorfietsen.
Meer Honda nieuws
De dikste Honda Civic in 2022

Spyshots nieuwe generatie Civic

Nieuwe Honda Civic Sedan betrapt tijdens de test!

Honda onthult de gloednieuwe CR-V

Onderweg met de nieuwe Honda Civic Type R


Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com