Compleet nieuwe Honda Civic Type R

Compleet nieuwe Honda Civic Type R

maandag 29 september 2014 08:51:33

Vlak voordat de autowereld samenkomt op de Mondial de l'Automobil heeft Honda nieuwe spetterende details onthuld over de langverwachte Civic Type R. De compleet nieuwe “hot hatch”, die volgend jaar in de Europese showrooms wordt verwacht, is de meest extreme Type R tot nu toe en luidt met zijn ongekende prestaties een nieuw tijdperk in voor het merk. De krachtbron is een 2,0-liter i-VTEC-motor uit Honda's Earth Dreams Technology-serie. Met meer dan 280 PK presteert dit model beter dan alle voorgaande Type R-auto's. Daartoe behoren alle voorgaande Civic-generaties, plus de iconische, prestatiegerichte versies van de Integra, Accord en zelfs de NSX.

 

Hoewel deze Honda Type R voldoet aan de strikte Euro 6-emissienorm, is de kracht van de motor zoals geen ander. In tegenstelling tot de voorgaande modellen, die een atmosferische motor hebben, is de nieuwe motor uitgerust met een turbolader, die de prestaties bij lage toerentallen verbetert. In combinatie met de prestaties bij hoge toerentallen, waar Honda's VTEC-technologie om bekend staat – en die zeer geliefd zijn bij enthousiaste Type R-eigenaars – zorgen deze vernieuwingen voor een sensationele rij-ervaring. Suehiro Hasshi, projectleider voor de Civic Type R bij Honda R&D, zegt er het volgende over: “Van vier Honda-modellen bestaat een Type R-uitvoering: de Civic, de Integra, de Accord en de NSX. De motor van deze nieuwe Honda Civic Type R steekt met kop en schouders boven de andere uit wat betreft pure kracht, koppel en motorrespons.”

 

Hasshi-san onderstreept dat de auto niet alleen aantrekkelijk is vanwege een nieuwe hoogwaardige motor onder de motorkap. Een aantal technische innovaties en verbeteringen maakt van de nieuwe Civic Type R een auto voor echte rijliefhebbers die het waard is het beroemde 'H'-teken te dragen.

 

Zo zal in de Civic Type R Honda's nieuwe '+R'-knop zijn debuut maken. Als deze knop, die naast het stuur zit, wordt ingedrukt, wordt de '+R'-modus geactiveerd, die garant staat voor de meest fantastische rijervaring. De motor reageert sneller en de instelling van het koppelbereik is agressiever en meer prestatiegericht. De auto reageert alerter op stuurbewegingen en, samen met het nieuwe in vier standen verstelbare dempersysteem, zorgt dit voor de ultieme rij-ervaring.

 

Hasshi zegt er het volgende over: “'In de standaardmodus is de Civic Type R al buitengewoon wendbaar, een normale sportauto die plezierig en soepel optrekt. De '+R'-knop transformeert de Civic Type R in een meer dynamische, atletische en opwindende auto voor de bestuurder. Het verschil in karakter is enorm. De '+R'-modus is extreem; de auto is ideaal voor het circuit en zal worden gewaardeerd door de echte sportieve liefhebber."

 

Een ander voorbeeld van Honda's innovatieve aanpak is de 'stuurstang' van de auto. Om de kracht van de 2,0-liter i-VTEC-turbomotor op de wielen over te brengen, is de wielophanging aan de voorkant van de nieuwe Civic Type R uitgerust met een extra mechanisch systeem van twee ondersteunende 'fuseepennen'. Ze minimaliseren de invloed van het koppel op de besturing en bieden de bestuurder de mogelijkheid om de bijzondere rijeigenschappen van de auto ten volle te benutten.

 

Verder is er, speciaal voor de Civic Type R, een nieuw in vier standen verstelbaar dempersysteem ontwikkeld. Het past de voor- en achtervering automatisch aan en geeft in een fractie van een seconde demping op basis van de rij-omstandigheden. Hierdoor rijdt de nieuwe Civic Type R heel comfortabel in normale omstandigheden, maar wordt hij stevig en wendbaar als hoge prestaties zijn vereist.

 

De nieuwe Civic Type R volgt in de voetstappen van zijn voorgangers met een handmatige zes-versnellingsbak. Het ontwikkelingsteam heeft hiervoor gekozen om het rijplezier optimaal te maken.

 

Hasshi zegt er het volgende over: "Bij een handmatige schakeling kunnen de bestuurders de versnelling kiezen die ze willen, bijvoorbeeld van vijf direct naar drie als er een bocht nadert. De nieuwe Civic Type R is ontworpen als de ultieme auto voor de rijliefhebber, dus was dit de beste keuze."

 

De compleet nieuwe Civic Type R is ontwikkeld en gebouwd op basis van Europese rijvoorkeuren. Het model zal in Honda's state-of-the-art fabriek in Swindon in Groot-Brittannië worden geproduceerd en in de loop van 2015 bij de dealer in de showroom staan.

 

Bezoek ons op de Honda-stand in hal 3 om de conceptversie van de nieuwe Honda Type R te bekijken op de Mondial de l'Automobil van 2014. De persconferentie van Honda vindt plaats op donderdag 2 oktober om 16.45 CET op deze stand.


Compleet nieuwe Honda Civic Type R
Compleet nieuwe Honda Civic Type R
Compleet nieuwe Honda Civic Type R
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Honda

Honda autonieuws

Honda werd op 24 september 1948 opgericht in Hamamatsu en het bedrijf kreeg de naam van de oprichter Soichiro Honda. Er werd begonnen met de productie van losse motoren voor inbouw in fietsen. Al snel werd overgegaan op productie van volledige motorfietsen, aanvankelijk zelfs als licentiehouder van Harley- Davidson! Midden jaren 50 was Honda de eerste van vele Japanse bedrijven die de Europese en Amerikaanse markt benaderde met aanvankelijk lichte, maar later ook zeer zware motorfietsen.
Meer Honda nieuws
De dikste Honda Civic in 2022

Spyshots nieuwe generatie Civic

Nieuwe Honda Civic Sedan betrapt tijdens de test!

Honda onthult de gloednieuwe CR-V

Onderweg met de nieuwe Honda Civic Type R


Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com