Compacte Peugeot 108 voor grote publiek

Compacte Peugeot 108 voor grote publiek

vrijdag 14 februari 2014 19:49:07

Na de vernieuwing van het modellenaanbod met de PEUGEOT 208, de 2008 en de nieuwe 308, presenteert PEUGEOT nu de PEUGEOT 108. De mooie en geraffineerde PEUGEOT 108 heeft compacte afmetingen en is uiteraard volledig afgestemd op intensief gebruik in het drukke stadsverkeer. Bovendien heeft de klant de mogelijkheid om de auto helemaal naar eigen wens aan te passen. Elke nieuwe PEUGEOT 108 heeft een eigen identiteit. Een auto die alles biedt op het gebied van moderne connectiviteit en optioneel de functies van de smartphone van de berijder op het grote touchscreen in de auto weergeeft (Mirror Screen functie) met de nieuwste protocollen zoals MirrorLink en AppInCar. Een auto met voorzieningen die we eigenlijk alleen in de hogere segmenten tegenkomen: Achteruitrijcamera, Climate Control, Keyless Entry & Start.

De schone en efficiënte 3-cilindermotoren zijn bovendien bijzonder zuinig in het gebruik. Zo zuinig zelfs, dat de PEUGEOT 108 met een CO2-uitstoot van slechts 88 g/km goed is voor 14% bijtelling voor de zakelijke rijder.


PEUGEOT 108, Stijlvol door de stad
Achter het stuur valt direct op hoe stijlvol en elegant deze compacte PEUGEOT is, een auto die uitnodigt tot een nadere kennismaking.
De nieuwe PEUGEOT 108 is ontwikkeld als een auto in een hoger segment en heeft alle stylingkenmerken van het merk. Een evenwichtig ontwerp, elegant en geraffineerd. Ondanks zijn compacte afmetingen worden strakke lijnen en sierlijke rondingen harmonieus gecombineerd; de auto nodigt uit om achter het stuur te gaan zitten. Een klassieke en chique uitstraling met een bijzonder modern en sportief karakter: een zelfverzekerde blik, sierlijke vormen, ontelbare mogelijkheden voor een persoonlijke aankleding en de uitgebreide uitrusting maken deze auto uniek in zijn klasse.
Ivo Groen, Designmanager PEUGEOT 108

 

De PEUGEOT 108 is een stijlvolle auto met een speels karakter. Aan de voorzijde toont de auto stoer en robuust. Stevig en compact dankzij de opvallende grille, de voorbumper en de luchtinlaat aan de onderzijde.
De koplampen zijn ver naar achteren doorgetrokken. De PEUGEOT 108 kijkt u zelfverzekerd en een tikkeltje eigenwijs aan dankzij de hightech koplampunits die met zwart en chroom zijn afgewerkt. Met LED-accentverlichting aan de bovenzijde. Dezelfde technologie wordt gebruikt voor de mistlampen vóór.

 

De fraaie sierlijst rondom de grille draagt met trots de merknaam PEUGEOT. De Leeuw aan de voorzijde bevindt zich tussen twee nerven die vanaf de voorzijde van de motorkap in een vloeiende lijn doorlopen tot aan de voorruit en daarmee het dynamische karakter van de auto benadrukken.
Aan de zijkant valt vooral de korte overhang voor en achter op. Instappen is gemakkelijk dankzij de portieren die zich bijna van voor- tot achterwiel uitstrekken. Het dynamische karakter van de auto wordt nog eens onderstreept door de chromen lijst die vanaf het voorscherm onder de zijruiten doorloopt naar achteren.

 

Aan de achterzijde vallen de fraaie achterlichten direct op. Ze beginnen aan de zijkant in de achterschermen en alle lichtfuncties zijn in deze units ondergebracht, inclusief achteruitrijlicht en mistachterlicht. Dankzij een speciaal 3D-effect lijken de drie kenmerkende lichtstrepen uit de carrosserie op te stijgen. De achterbumper met zijn horizontale lijnen bevestigt het stoere karakter van de PEUGEOT 108.
Een voorbeeld van zijn praktische ontwerp is ook de grote glazen achterklep met scharnieren die aan de bovenzijde in de achterspoiler zijn weggewerkt en die doorloopt tot aan de bumper. Het raster aan de onderzijde van de ruit houdt alle kostbare lading veilig uit het zicht.

 

Bij het openen van het portier wordt direct duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan het ontwerp van het interieur dat veel ruimte biedt, anders dan zijn compacte buitenmaten wellicht doen vermoeden. Het interieur is bijzonder intuïtief, elk gebied heeft een eigen functie.
De bestuurder kan alle belangrijke informatie direct aflezen. Het instrumentenpaneel is vast gemonteerd op de in hoogte verstelbare stuurkolom en aan de bovenzijde afgeschermd zodat het scherm altijd goed afleesbaar is. Het instrumentenpaneel bestaat uit een analoge teller met daar omheen een LCD-scherm. Aan de zijkanten is plaats voor o.a. de toerenteller en de opschakelindicator.
Gezeten in de in hoogte verstelbare stoel heeft de bestuurder alle bedieningsorganen direct onder handbereik. Deze zijn in het midden op het dashboard samengevoegd: afhankelijk van de uitvoering is er een 7 inch groot touchscreen, startknop en climate control. De toetsen van de cruise control, het openen van de tankklep en de bediening van de elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels bevinden zich op het dashboard en zijn vanachter het stuur goed te bereiken. De toetsen voor het bedienen van de zijruiten vóór en achter zijn op één paneel op het bestuurdersportier bij elkaar gebracht.

 

PEUGEOT 108 TOP!
De nieuwe PEUGEOT 108 kan beschikken over een groot open dak. Deze variant luistert naar de naam PEUGEOT 108 TOP!. De bediening van het open dak van de PEUGEOT 108 TOP! bevindt zich aan de voorzijde in de hemelbekleding. Als het dak geopend wordt, ontstaat een opening van maximaal 80 cm breed en 76 cm lang. Natuurlijk kan het dak ook in elke gewenste tussenstand geopend worden: alleen boven de voorste inzittenden, boven alle zitplaatsen enz. Bij het openen van het dak komt er automatisch een windgeleider tevoorschijn om lawaai en hinderlijke luchtwervelingen tegen te gaan.

 

Ieder zijn eigen PEUGEOT 108
De PEUGEOT 108 is niet alleen maar mooi. Er zijn ook vele mogelijkheden om de auto geheel naar eigen wens uit te rusten en aan te kleden. Bijvoorbeeld bij de PEUGEOT 108 TOP! waarbij de klant de kleur van het dak kan kiezen. Zwart, grijs, of de speciale kleur ‘Red Purple’ .De klant kan de kleur van het dak naar eigen wens afstemmen op de kleur van de carrosserie. Er zijn acht mogelijkheden waaronder twee exclusieve combinaties: Aïkinite, een koper-/ goudkleur, en Red Purple, een unieke paarse kleur. Exclusief voor de 3-deurs zijn voor de carrosserie speciale twotone-combinaties mogelijk: Red Purple met Gris Gallium of Blanc Lipizan met Aïkinite.

 

Na deze eerste keuze kan de klant nog veel verder gaan om zijn PEUGEOT 108 helemaal naar eigen wens samen te stellen met keuze uit zeven verschillende uitvoeringen en drie verschillende interieurs. Er zijn 7 verschillende uitvoeringsthema's die bestaan uit bestickering van de carrosserie, spiegelkappen, accenten in het interieur, vloermatten, sleutels (mechanisch, HF-afstandsbediening of key card) en de drie interieurs onderscheiden zich van elkaar voor wat betreft de kleur van de decorstrip op het dashboard en de middenconsole.

 

Al vanaf het eerste begin van dit project hebben we een auto willen maken die zijn bestuurder gelukkig zou maken. Met al zijn kwaliteiten zorgt de nieuwe PEUGEOT 108 voor een glimlach, elke dag weer. Door de vele keuzemogelijkheden kan iedereen zijn eigen, unieke PEUGEOT 108 hebben.
Béatrice Garric, Projectmanager Merkidentiteit

 

Het thema Dressy is een tijdloos, zeer dicht geweven, tweekleurig textielpatroon waarbij het 3D-effect zorgt voor extra contrast. Het thema Dual heeft een geborduurd motief. Het thema Kilt bestaat uit een Schotse ruit met schuine stroken. Het thema Diamond staat voor glamour. Het thema Barcode verrast met een streepjescodemotief. Het thema Sport legt met een dambordmotief de nadruk op de sportieve eigenschappen van de auto. Dan is er tot slot het thema Tattoo met metallic bloemen.

 

Bij het interieur in de ambiance Porcelaine zijn de decors op het dashboard en de centrale middenconsole uitgevoerd in matwit. Bij de ambiance Aïkinite is de afwerking van het dashboard in de kleur Aïkinite gecombineerd met een centrale middenconsole in hoogglans zwart. De ambiance Porcelaine Aïkinite combineert een dashboard afgewerkt in matwit met een centrale middenconsole in de kleur Aïkinite.

 

Ten slotte biedt de PEUGEOT 108 keuze uit verschillende bekledingen. Curitiba stof is exclusief voor het niveau Access. In de uitrustingsniveaus Active en Allure is de PEUGEOT 108 hatchback voorzien van Carolight, een geruite stof terwijl de PEUGEOT 108 TOP! is uitgerust met Rayura Aïkinite stof. Leren bekleding is exclusief voor de Allure en is leverbaar op beide carrosserievarianten.

 

De nieuwe Peugeot 108 en de smartphone
Met de PEUGEOT 108 betreedt de auto een nieuw tijdperk, dankzij het grote touchscreen midden op het dashboard. Dit 7 inch grote scherm is standaard op de Allure en als optie leverbaar op de Active en vormt de interface tussen mens en machine, tussen de bestuurder en zijn auto. Via dit scherm kan de bestuurder de radio en de boordcomputer bedienen en de instellingen van de auto aanpassen. Maar er is meer!
Zo is de smartphone tegenwoordig een onmisbare Personal Assistant voor menigeen geworden. Een persoonlijke assistent die voortaan ook in de auto te gebruiken is. De berijder kan zijn smartphone op twee manieren met de auto verbinden: via Bluetooth®, met name voor het gebruik van de telefoon en het luisteren naar muziek en via Mirror Screen voor apps die geschikt zijn voor in de auto. Deze functie werkt via MirrorLinkTM-technologie voor telefoons met Androïd, RIM en Windows, en via AppInCar voor telefoons met iOs.

 

De PEUGEOT 108 is een stadsauto die zijn tijd ver vooruit is. De auto is bijzonder compact, dat is natuurlijk een eerste vereiste. Maar de connectiviteit via Mirror Screen biedt de bestuurder vele nieuwe mogelijkheden. Een unieke ervaring achter het stuur. Pascal Béziat, Projectmanager PEUGEOT 108

 

Via Mirror Screen neemt het touchscreen in de PEUGEOT 108 de bediening van de telefoon over. De bestuurder bedient zijn smartphone via het touchscreen in de auto: elke aanraking op het scherm wordt uitgevoerd op de smartphone. Afhankelijk van het type telefoon zijn bepaalde functies ook met spraakcommando's te bedienen. Omwille van de veiligheid is de werking van de verschillende functies aangepast aan het gebruik in de auto. Tijdens het rijden kan de bestuurder de apps gebruiken die hem helpen bij het rijden zoals de navigatie of het infotainment zoals PEUGEOT Music, de webradio die het merk ter gelegenheid van deze introductie is gestart.

 

De nieuwe PEUGEOT 108 biedt dagelijks plezier
Met een lengte van 3,47 m en een breedte van 1,62 m is de PEUGEOT 108 kampioen in compacte afmetingen en dat scheelt in de stad. Met een korte overhang vóór en achter en een draaicirkel van slechts 9,60 meter, omzeilt de auto eventuele obstakels met het grootste gemak. Door deze bouw zit de bestuurder ver naar voren wat zorgt voor een uitstekend zicht.

 

De toekomstige eigenaar van een PEUGEOT 108 profiteert van de algehele opwaardering van het modellenaanbod van het merk. Stijl, kwaliteit, uitrusting, motorisering … aan alles is gedacht om aan de wensen van de klant te voldoen; de klant heeft het gevoel in een auto uit een hoger segment te rijden.

 

Xavier Nicolas, Productmanager PEUGEOT 108
Bij het inladen van bagage toont de PEUGEOT 108 één van zijn vele sterke punten. Met de keycard van de Keyless Entry & Start in de zak kan de bestuurder zonder sleutel de portieren ontgrendelen en de achterklep ontgrendelen en openen.
Bij het openen van de achterklep vouwt de hoedenplank automatisch tegen de ruit en ontstaat er toegang tot één van de grootste bagageruimtes in deze klasse: 196 liter. Laden is gemakkelijk dankzij de lage drempel (slechts 77 cm) en een breedte van maar liefst 1 meter tussen de wielkasten. De inhoud van de bagageruimte kan worden vergroot tot 750 liter door de rugleuning van de achterbank neer te klappen. Dat is heel eenvoudig door vanaf de buitenzijde aan de beide strippen te trekken. De PEUGEOT 108 beschikt over vele handige opbergmogelijkheden. In het dashboardkastje met klep kan een fles van 1 liter worden opgeborgen en in de beide portiervakken is ruimte voor een flesje van 0,5 liter.

 

In totaal zes airbags zorgen voor een effectieve bescherming van de inzittenden bij een aanrijding: twee frontairbags (aan passagierszijde uitschakelbaar), twee zijairbags vóór en twee windowairbags voor vóór- en achter. Om ook kinderen veilig en verantwoord te kunnen vervoeren, zijn de beide achterste zitplaatsen voorzien van lsofix-bevestigingspunten voor kinderstoelen. Altijd de juiste motor, passend bij de gebruiksomstandigheden

 

Er zijn drie efficiënte 3-cilindermotoren1:

  • 1.0 e-VTi 68pk met 5-versnellingsbak, 88 g/km CO2 – 14% bijtelling.
  • 1.0 VTi 68pk met ETG5 elektronisch gestuurde versnellingsbak, 97 g/km CO2.
  • Nieuwe PureTech-motor, 1.2 VTi 82pk met 5-versnellingsbak, 99 g/km CO2.

 

Stuk voor stuk krachtig genoeg om de slechts 840 kg wegende PEUGEOT 108 uitstekende rijeigenschappen en een ongekend comfort mee te geven. Dat is mede te danken aan een onderstel met McPherson-veerpoten met hydraulische schokdempers vóór en een buisvormige, flexibele traverse achter. Het gebruik van een buis in plaats van een geperste plaat zorgt voor betere stuureigenschappen en een lager gewicht.
1 In afwachting van homologatie.


Veilige wegligging, gemakkelijke besturing
De PEUGEOT 108 laat zich direct herkennen als een gebruiksvriendelijke auto. Met een laag gewicht (vanaf 840 kg), elektrische stuurbekrachtiging en een hoogwaardig onderstel wekt de auto direct vertrouwen. Al na de eerste meters is te merken dat de PEUGEOT 108 beschikt over perfecte rijeigenschappen onder alle omstandigheden.

 

De spoorbreedte vóór is 1.425 mm, achter 1.420 mm. Er zijn twee maten banden, 165/65 R14 of 165/60 R15, allebei banden met een lage rolweerstand voor een gunstig verbruik. Een bandenspanningscontrolesysteem houdt de bandenspanning permanent in de gaten.

 

Het remsysteem van de nieuwe PEUGEOT 108 is standaard uitgerust met ABS, EBD, noodremassistent en ESP (uitschakelbaar). Vóór zijn geventileerde schijven met een diameter van 247 mm gemonteerd, aan de achterzijde bevinden zich remtrommels met een diameter van 200 mm.
De rijkwaliteiten van de PEUGEOT 108 zorgen voor een glimlach bij de bestuurder: een duidelijke reactie bij elke beweging van het stuur, veel stabiliteit bij het remmen op rechte wegen maar ook in bochten en de elektrische bekrachtiging die zorgt voor vederlichte bediening bij het inparkeren.

 

Zelfs bij stilstand toont de PEUGEOT 108 zijn kwaliteiten; zo zijn alle uitvoeringen standaard uitgerust met Hill Start Assist. Bij h


Compacte Peugeot 108 voor grote publiek
Compacte Peugeot 108 voor grote publiek
Compacte Peugeot 108 voor grote publiek
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Peugeot

Peugeot autonieuws

Peugeot is een Frans automerk van PSA Peugeot Citro?n. Het is genoemd naar de familie Peugeot uit de streek van Montb?liard, die het industri?le imperium is begonnen. In 2008, 117 jaar na de start van de productie van wagens, heeft Peugeot 50 miljoen auto's geassembleerd. Peugeot produceert ook scooters.
Meer Peugeot nieuws
Peugeot 308 wagon volledige camouflage

Peugeot 308 betrapt voor release

Nieuwe Peugeot e-Rifter

Peugeot 308 begint wintertest

Plastic jasje Peugeot 308

Peugeot 308 wederom naar buiten
Facelift Peugeot 308 in Zuid-Europa

De nieuwe Peugeot 3008 SUVAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com