lichte bedrijfswagen
Citroen presenteert 3e generatie Berlingo
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Citroen presenteert 3e generatie Berlingo

donderdag 15 februari 2018 10:14:29

Vandaag wordt de derde generatie Berlingo onthuld, een vervolg op het succesverhaal van het originele, simpele en functionele model dat altijd is blijven vernieuwen en synoniem werd voor 'praktisch denken'. Design en comfort zijn aangepast aan de tijd en het geestige karakter en de praktische inborst versterkt. Twee eigenschappen waaraan deze icoon, waarvan meer dan 1,7 miljoen exemplaren zijn verkocht, zijn succes te danken heeft. Het is een robuuste, vriendelijk ogende auto geworden met de nieuwe Citroën brand identity.

Zijn kenmerken, modulariteit en royale binnenruimte, zijn nog verder verbeterd (drie eenvoudig wegklapbare, losse achterstoelen, vlakke vloer tot bij de neerklapbare voorste passagiersstoel, 2,70 m laadlengte, 100 l meer bagageruimte). Hij gaat met zijn tijd mee dankzij een nieuw platform, 19 rijhulp- en 4 connectiviteit-systemen, de nieuwste motoren, waaronder de nieuwe BlueHDi 1.5 dieselmotor, de 1.2 PureTech benzinemotor, de EAT8 automaat en uiteraard een comfortabele vering. Hij komt op de markt in een M- en een XL-versie, respectievelijk 4,40 m en 4,75 m lang met keuze uit 5 of 7 zitplaatsen. Hij wordt als wereldprimeur gepresenteerd op de Autosalon van Genève en is te koop vanaf de tweede helft van 2018 [afhankelijk per land].

 

Een nieuw hoofdstuk voor een icoon
De nieuwe Berlingo is een fraaie upgrade van de iconische ludospace, die bijna 22 jaar geleden een nieuw segment creëerde. Als grote speler in dit segment is hij zich in de loop der jaren blijven vernieuwen en onderscheidend en toonaangevend gebleven op het gebied van veelzijdigheid en functionaliteit, denk aan de introductie van drie losse achterstoelen, het handige Modutop®-dak en de apart openende achterruit. Geleidelijk aan werd hij comfortabeler en verbeterde de rijkwaliteit. In 2017 rolde zelfs het grootste aantal ooit (meer dan 165.000 auto's) van de in 2008 op de markt gebrachte, tweede generatie Berlingo's (personen-+bedrijfswagenversie) van de band, terwijl 2016 ook al een recordjaar was.

 

De Berlingo was in 2017 de meest verkochte Citroën in bijna 17 landen en is na de C3 nog steeds het best verkochte model van Citroën. In Europa is het de op één na meest verkochte ludospace en staat hij nog steeds in de top 3 van zijn segment als lichte bedrijfswagen. In totaal zijn er sinds de introductie in 1996 al meer dan 3,3 miljoen stuks geproduceerd. Deze derde generatie Berlingo personenversie die vandaag wordt onthuld is dan ook belangrijk voor Citroën, maar ook binnen zijn segment.

Citroen presenteert 3e generatie Berlingo
Citroen presenteert 3e generatie Berlingo
Citroen presenteert 3e generatie Berlingo
Citroen presenteert 3e generatie Berlingo
Citroen presenteert 3e generatie Berlingo
Citroen presenteert 3e generatie Berlingo
Citroen presenteert 3e generatie Berlingo
Citroen presenteert 3e generatie Berlingo
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

Citroen
Citroen is een Frans automerk. Het bedrijf is opgericht door Andre Citroen. Citroen is sinds 1976 onderdeel van PSA Peugeot Citro?n. Andr? Citro?n (5 februari 1878 ? 3 juli 1935) is de naam van de ingenieur die aan het begin van de twintigste eeuw een autofabriek begint in Frankrijk. In 1900 verwerft hij in Polen een Russisch patent voor een productiemethode die hem in staat stelt om tandwielen met een V-vormig loopvlak te produceren. Deze bijzondere vorm vindt men later terug als de "dubbele chevron" in het Citro?n logo.
Meer Citroen nieuws
Seetroen is de bril tegen wagenziekte

De nieuwe CitroŽn Berlingo BedrijfswagenAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise