Citroen onthult de E-MEHARI

Citroen onthult de E-MEHARI

woensdag 09 december 2015 09:32:53

De E-MEHARI is een geestige knipoog naar de legendarische Méhari uit 1968, maar dan één die in het huidige tijdsbeeld past: een 100% elektrische, leuke en modern ontworpen 4-zits cabrio. In deze nieuwe fase van de samenwerking met de Groupe Bolloré, laat CITROËN zien dat het merk andere, frisse en optimistische auto's wil brengen.

Trendy, simpel, verfrissend, een tikkeltje anarchistisch... allemaal kwalificaties die het nieuwe model van CITROËN perfect beschrijven. De E-MEHARI is - geheel in de geest van CITROËN - een kleurrijke en brutale auto. De E-MEHARI is een ‘it car’ die zich richt op mensen die wat anders willen, die positiviteit zoeken en gevoelig zijn voor trends en het milieu.

 

EEN UNIEK-E PERSOONLIJKHEID

Het ontwerp van de buitenkant van de E-MEHARI past perfect in de positioneringsstrategie van CITROËN. De merkwaarden van CITROËN zijn duidelijk zichtbaar met:

 

 • een expressieve blik met de 2-laags koplampen;
 • een uniek en optimistisch design;
 • een pure stijl, een andere kijk op plezier beleven aan je auto.

 

De E-MEHARI kan op een diverse manieren persoonlijker worden gemaakt met:

 

 • 4 carrosserietinten: relaxed blauw, energetisch oranje, fris geel of elegant beige.
 • 2 kapkleuren: zwart en oranjerood.
 • 2 binnenbekledingen: beige en oranjerood, waarvan de print in het middengedeelte is geïnspireerd op de wereld van de watersport. Er is gekozen voor TEP bekleding en die is dan ook geheel waterdicht. Zo zijn er gewaagde combinaties mogelijk voor wie een expressieve, grappige en gekleurde auto wil.

 

De E-MEHARI heeft een verhoogd silhouet dat wordt onderstreept door zwarte onderdelen: de zijschermverbreders, de onderkant van de carrosserie en de bumpers.

 

ORIGINELE MINDSET

De E-MEHARI gaat met dezelfde drive door het leven als de iconische Méhari, door zijn uiterlijk en zijn karakter, maar ook door zijn praktische eigenschappen. Net als de Méhari, geïntroduceerd in 1968, heeft de E-MEHARI:

 • een kap met aan de zijkanten brede ruiten waarmee hij kan worden afgesloten. Het hele systeem kan worden teruggeklapt waardoor je ervoor kunt kiezen alleen de voorkant, of de achterkant of de zijkanten, dan wel alles te bedekken.
 •  
 • 4 volwaardige zitplaatsen, met een opklapbare bank;
 •  
 • een verhoogd chassis voor offroad rijden;
 •  
 • -  een thermogevormde carrosserie vervaardigd uit een kunststof die niet corrodeert, geen onderhoud
 •    behoeft op het gebied van spuitwerk en die bestand is tegen kleine botsingen door zijn terugverende
 •    eigenschappen;
 •  
 • een gebruiksvriendelijk karakter: binnen en buitenkant kunnen worden schoongespoten.

 

De horizontale groeven in de portieren zijn een knipoog van de ontwerpers naar de originele Méhari en ook de carrosseriekleuren zijn dezelfde als die bij de lancering van de eerste Méhari. Die link met de destijds legendarische Méhari geeft de E-MEHARI een sterke persoonlijkheid, een ‘andere’ benadering voor wie op zoek is naar authenticiteit en fun.

 

VRIJE RIJBELEVING

De E-MEHARI is simpel en relaxed, maar daarom niet minder technisch. Hij is 100% elektrisch en werkt met een accutechniek gebaseerd op Franse expertise van de Groupe Bolloré: de LMP-accu's (Lithium Metaal Polymeer) bieden een grote actieradius, de nodige power en zijn betrouwbaar en veilig.

 

De LMP® accu's onderscheiden zich door het volume aan energie en hun veiligheid in gebruik. Het zijn zogenaamde droge accu’s (dus totaal gesloten) en dat biedt vele voordelen, met name ongevoeligheid voor weersveranderingen. Ze bieden voldoende energie voor een topsnelheid van 110 km/h en een actieradius van 200 kilometer in de stad.

 

Deze batterijen zijn oplaadbaar in 8 uur tijd met 16A op daarvoor geschikte punten (oplaadpunt aan huis of openbare oplaadpunten van het type Autolib) of in 13 uur op huis-oplaadpunten van 10A.

 

De combinatie van al deze eigenschappen zorgt voor dat vrije en relaxte gevoel dat je in de E-MEHARI krijgt: rijden met je haren in de wind met de snelheid, het gemak en de stilte van een elektrische auto.  De E-MEHARI wordt in de fabriek van PSA PEUGEOT CITROËN van Rennes gebouwd en komt in het voorjaar van 2016 op de markt in Frankrijk. Er zijn vooralsnog geen plannen om deze auto in Nederland op de markt te brengen.


Citroen onthult de E-MEHARI
Citroen onthult de E-MEHARI
Citroen onthult de E-MEHARI
Citroen onthult de E-MEHARI
Citroen onthult de E-MEHARI
Citroen onthult de E-MEHARI
Citroen onthult de E-MEHARI
Citroen onthult de E-MEHARI
Citroen onthult de E-MEHARI
Citroen onthult de E-MEHARI
Citroen onthult de E-MEHARI
Citroen onthult de E-MEHARI
Citroen onthult de E-MEHARI
Citroen onthult de E-MEHARI
Citroen onthult de E-MEHARI
Citroen onthult de E-MEHARI
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Citroen

Citroen autonieuws

Citroen is een Frans automerk. Het bedrijf is opgericht door Andre Citroen. Citroen is sinds 1976 onderdeel van PSA Peugeot Citro?n. Andr? Citro?n (5 februari 1878 ? 3 juli 1935) is de naam van de ingenieur die aan het begin van de twintigste eeuw een autofabriek begint in Frankrijk. In 1900 verwerft hij in Polen een Russisch patent voor een productiemethode die hem in staat stelt om tandwielen met een V-vormig loopvlak te produceren. Deze bijzondere vorm vindt men later terug als de "dubbele chevron" in het Citro?n logo.
Meer Citroen nieuws
Citroen Low-budget crossover bespioneerd!

Citroen C5 als crossover betrapt

Elektrische bestelvariant Citroen e-Berlingo

40 jaar Citroen 2CV Charleston

Citroen C4 en elektrische Ž-C4

Seetroen is de bril tegen wagenziekte

De nieuwe CitroŽn Berlingo Bedrijfswagen

Citroen onthult nieuwe SUV C5 AircrossAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com