Citroen DS 6WR op de Beijing Motor Show 2014

Citroen DS 6WR op de Beijing Motor Show 2014

dinsdag 15 april 2014 20:12:08

Op de Beijing Motor Show introduceert DS een nieuw model dat zowel krachtig als verfijnd is: de DS 6WR. De Wild Rubis concept car diende als inspiratiebron voor deze premium SUV, die duidelijk over DS-genen beschikt: uniek, gepassioneerd, vol emotie, direct herkenbaar en buitengewoon verfijnd. Het is een indrukwekkende auto met een sterke persoonlijkheid, die voor DS in China een nieuw hoofdstuk inluidt. Na de DS 5LS is deze eerste SUV van het merk de volgende stap van de ontwikkeling van DS in China en wereldwijd.  

 

De DS 6WR is ontworpen in Parijs – de hoofdstad van luxe en mode – en vormt een nieuwe kijk op het DS-thema: rebels, ongetemd, maar toch ook puur en verfijnd. Zijn originele carrosseriedesign combineert de krachtige lijnen van een SUV met de stijlkenmerken van DS.

 

Krachtige, elegante lijnen
Net als de Wild Rubis concept car die aan de basis stond van deze nieuwe premium SUV is de DS 6WR een krachtig ogende, spectaculaire auto, waarbij de vloeiende lijnen de kracht van het design benadrukken.

 

Het nieuwste DS model is 4,55 meter lang, 1,86 meter breed en 1,61 meter hoog, met een lange wielbasis van 2,73 meter. Dit formaat straalt onverzettelijkheid en daadkracht uit en geeft de auto een uitnodigende uitstraling. Dit premium SUV model biedt een hoge mate van praktisch gebruiksgemak en veelzijdigheid. De 19-inch wielen zorgen voor een buitengewone rijervaring.

 

De DS 6WR is eveneens voorzien van Grip Control. Deze technologie zorgt voor een optimale tractie op alle soorten ondergrond, zonder gebruik te maken van een 4x4-systeem. Andere voorbeelden van de geavanceerde technologie van dit model zijn de e-THP 160 en THP 200 motoren die voorzien zijn van sequentiële directe inspuiting met een hogedrukpomp en een turbocompressor van het type Twin Scroll.

 

Verfijnde, ingetogen styling
Met zijn originele proporties en charismatische uitstraling is de nieuwe DS 6WR een bijzondere SUV geworden. De unieke designtaal van de brede en lage carrosserie straalt zowel kracht als onverzettelijkheid uit, zonder compromissen te doen wat betreft de verfijning.

 

De elegante DS 6WR is voorzien van unieke verchroomde dakrails. Deze accentueren de hoogte en onderstrepen de dynamische looks van het nieuwe model.

 

De DS 6WR beschikt aan de voorzijde over het front dat werd geïntroduceerd door de DS 5LS met zijn ‘DS Wings’. De naam DS Wings is gebaseerd op de twee verchroomde vleugels die de grille verbinden met de koplampunits. De krachtige boog die door deze lijnen wordt gevormd geeft de voorzijde een dynamische, moderne uitstraling. De speciaal ontworpen grille is eveneens voorzien van het DS-logo. Bijzonder is ook de lichtsignatuur met dagrijverlichting in een stemvork-layout en xenontechnologie.

 

De achterlichten met hun bijzondere dieptewerking zijn opgenomen in de achterklep, die om de hoeken van de auto doorloopt. Het glas van de achterlichten is gevat in chromen lijsten, die het 3D-design van de lichtunits verder onderstrepen. Een uiting van het streven naar perfectie zijn de initialen ‘DS’ die samen met het DS-embleem in de zijkant van de lichtunits zijn opgenomen. De twee uitlaatpijpen zijn aan de onderzijde opgenomen in een verchroomd sierelement.

 

Een nieuw model als middelpunt van het DS offensief in China
Dit nieuwe model vormt de volgende stap in de ontwikkeling van het merk DS in China. Na de in september 2013 gelanceerde DS5 en de DS 5LS die afgelopen maart werd geïntroduceerd, is de DS 6WR het derde DS-model dat in China gebouwd gaat worden in de Shenzhen-fabriek. De DS 6WR zal eind dit jaar in de showroom staan, in eerste instantie uitsluitend in China. En DS zal nog verder gaan uitbreiden, want in de komende maanden zal een ander lokaal geproduceerd model onthuld gaan worden.

 

De ontwikkeling van DS wordt ondersteund door een groeiend dealernetwerk, dat nu 56 DS Stores omvat in de grootste steden van China.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Citroen

Citroen autonieuws

Citroen is een Frans automerk. Het bedrijf is opgericht door Andre Citroen. Citroen is sinds 1976 onderdeel van PSA Peugeot Citro?n. Andr? Citro?n (5 februari 1878 ? 3 juli 1935) is de naam van de ingenieur die aan het begin van de twintigste eeuw een autofabriek begint in Frankrijk. In 1900 verwerft hij in Polen een Russisch patent voor een productiemethode die hem in staat stelt om tandwielen met een V-vormig loopvlak te produceren. Deze bijzondere vorm vindt men later terug als de "dubbele chevron" in het Citro?n logo.
Meer Citroen nieuws
Citroen Low-budget crossover bespioneerd!

Citroen C5 als crossover betrapt

Elektrische bestelvariant Citroen e-Berlingo

40 jaar Citroen 2CV Charleston

Citroen C4 en elektrische Ž-C4

Seetroen is de bril tegen wagenziekte

De nieuwe CitroŽn Berlingo Bedrijfswagen

Citroen onthult nieuwe SUV C5 AircrossAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com