Citroen C5 Aircross in Shanghai onthuld

Citroen C5 Aircross in Shanghai onthuld

woensdag 19 april 2017 09:29:33

Citroën heeft een wereldpremière op de autosalon van Shanghai 2017 met de onthulling van de nieuwe generatie SUV: de C5 Aircross. Het is een getrouwe afleiding van de concept car Aircross die een uitgesproken vormgeving combineert met een interieur dat duidelijk is gericht op comfort voor alle inzittenden: een ‘People Minded’ SUV. Hij wordt in het tweede semester van 2017 in China op de markt gebracht en vormt een belangrijke troef in het internationale offensief van Citroën dit jaar. In Europa wordt hij in 2018 verwacht.

Citroën heeft een wereldpremière op de autosalon van Shanghai 2017 met de onthulling van de nieuwe generatie SUV:  de C5 Aircross. Het is een getrouwe afleiding van de concept car Aircross die een uitgesproken vormgeving combineert met een interieur dat duidelijk is gericht op comfort voor alle inzittenden: een ‘People Minded’ SUV. Hij wordt in het tweede semester van 2017 in China op de markt gebracht en vormt een belangrijke troef in het internationale offensief van Citroën dit jaar.  In Europa wordt hij in 2018 verwacht.

 

De C5 Aircross biedt twee wereldpremières:

  • Progressive Hydraulic CushionsTM
  • Plug-In Hybrid PHEV e-AWD aandrijflijn

 

“De C5 Aircross getuigt van de dynamiek van Citroën, van het luisteren naar de wensen van de klant waar ook ter wereld. Hij concretiseert ons offensief op de SUV-markt en bewijst hoe we  op onze manier, met meer persoonlijkheid kunnen investeren in comfort. De C5 Aircross zal Citroën zeker doen groeien.“, aldus Linda Jackson, CEO van Citroën

 

“De C5 Aircross lijkt bijzonder veel op de concept car Aircross die twee jaar geleden in  Shanghai werd gepresenteerd en laat zien hoe Citroën een SUV ziet. Met onze opvallende stijlkenmerken is het een SUV geworden die duidelijk opvalt op de markt, hij is stoer en toch modern.” Alexandre Malval, Directeur Design Citroën

 

“De nieuwe ophanging met Progressive Hydraulic CushionsTM is een ingenieuze, typische Citroën innovatie die de voordelen van hydraulica voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar maakt. Een dergelijke vering is echt bijzonder in dit segment. Hij geeft bij de C5 Aircross het gevoel alsof je op een zwevend tapijt zit. “aldus Xavier Peugeot, Directeur Product Citroën

 

DESIGN: EEN ENERGIEKE, ZELFVERZEKERDE SUV
    •    EXTERIEUR

De buitenkant oogt robuust en stoer met een mooi uitgebalanceerd silhouet door een hoge motorkap, een wielbasis van 2,73 m, vloeiende en organische vormen die benadrukt worden door fraaie grafische elementen.

 

Kenmerken:

    •    Een breed en indrukwekkend front dat ‘Citroën’ uitstraalt met de chevrons en de LED-lichtsignatuur in twee lagen. De bovenste lampen met de dagrijverlichting en de richtingaanwijzers zijn omlijst door een chromen rand en de onderste koplampen, waarmee de C5 Aircross een moderne en expressieve blik krijgt.
    •    Een lange en hoge motorkap, die ook de concept car al had, benadrukt de robuustheid en de stevigheid van deze SUV.
    •    Wielkast- en carrosseriebescherming horen bij een SUV en worden hier benadrukt door de inmiddels bekende Airbump® met een kleuraccent
    •    Een C-vormige chromen lijst rondom de 360o raampartij.
    •    Achterlichten bestaande uit vier 3D langwerpige LED modules aan weerszijden van de auto, een lichtsignatuur die zowel technisch als grafisch oogt.
    •    Personaliseren kan volop bij de C5 Aircross De persoonlijkheid van de C5 Aircross komt goed tot uiting in de tijdloze kleuren Blanc Nacré, Noir Perla Nera, Gris Platinium en Brun Squirrel en zeker in het Orange Volcano, een nieuwe, gedurfde kleur die sterk lijkt op die van de Concept Aircross. Details kunnen worden uitgevoerd in twee trendy metallic kleuren: rood en zilver. Deze subtiel aangebrachte kleuraccenten vormen een mooi contrast met de carrosserie. Ze komen ook terug in het onderste deel van de voorbumper en op de Airbump® op de voorportieren.
    •    Met een lengte van 4,50 m, een breedte van 1,84 m en een hoogte van 1,67 m is de C5 Aircross een middelgrote auto in het SUV-segment.
    •    Wielen met een diameter van 720 mm en banden die variëren van 17’’, 18’’ en 19’’, waarvan de twee grootste voor de topversies bestemd zijn en een nog grafischer look hebben.

 

INTERIEUR
Het interieur is ruim, luxueus en voelt veilig aan. Het Citroën DNA is volop aanwezig in deze stijlvolle, handige en functionele SUV. Eenvoud en rust stonden centraal bij het ontwerp van dit interieur.
Kenmerken:


    •    Functioneel: 12,3 inch scherm voor de boordcomputer. In het midden vormen de ventilatieopeningen (met chroom en hoogglans zwarte knoppen) en het 8 inch capacitief HD touch screen tablet met een touch pen één blok dat fraai is ingebouwd in het dashboard.
    •    Een hoge en brede middenconsole met een brede armsteun waaronder praktische opbergruimte uit het zicht is ondergebracht.
    •    Bekerhouders voor- en achterin
    •    Veel licht door het grote panoramische glazen dak en het 360° rondom lopende glasoppervlak.
    •    Typische Citroën kleuren en materialen afgestemd op het SUV-segment. De gebruikte materialen zijn mooi en voelen aangenaam aan. Ze worden royaal gebruikt in de contactzones voor bestuurder en passagiers, denk aan armsteunen, middenconsole, voorkant dashboard. De C5 Aircross biedt ruime keuze in materialen, van 3D weefsels tot Nappa leder, zodat iedereen zijn eigen sfeer kan creëren, van sportief tot elegant luxueus. Grafische stiksels op de stoelen en de portierpanelen verwijzen naar het merk.
    •    Geïnspireerd op de wereld van reizen en bagage. In de C5 Aircross komt dit eerder gebruikte thema terug in de portierpanelen en op de riem op het dashboard tegenover de passagiersplaats.

 

UNIEK VOOR EEN SUV: COMFORT

Als perfecte combinatie van comfort en technologie vormt de C5 Aircross een belangrijke stap in het Citroën Advanced Comfort® programma. Een nieuwe, complete en vernieuwende benadering van comfort die alle dimensies van comfort omvat: fysiek, mentaal, statisch en dynamisch, visueel en het geluid.


RIJCOMFORT

    •    Wereldpremière: ‘Progressive Hydraulic CushionsTM’
C5 Aircross introduceert de nieuwe ‘Progressive Hydraulic CushionsTM’-ophanging, schokdempers met hydraulische druklagers, een innovatie van Citroën die ook in de toekomstige modellen van het merk zal kunnen worden toegepast. Voor de ontwikkeling van deze nieuwe ophanging zijn 20 patenten aangevraagd.

 

De werking is zeer eenvoudig: terwijl een klassieke vering bestaat uit een demper, een veerpoot en een mechanisch druklager, voegen de Progressive Hydraulic CushionsTM aan weerszijden twee hydraulische druklagers toe - één voor rebound en één voor compressie. Zo werkt de vering in twee fases afhankelijk van de belasting:

  

 •    Bij licht in- en uitveren vangen de veerpoten en de demper samen de verticale bewegingen op zonder gebruik te hoeven maken van de hydraulische druklagers. De aanwezigheid van deze hydraulische druklagers biedt een grotere veeruitslag waardoor het ‘vliegend tapijt’ effect ontstaat dat je het gevoel geeft over de oneffenheden van het wegdek te vliegen;
    •    Bij zwaarder in- en uitveren werken de veerpoot en de demper samen met de hydraulische druklagers die de beweging progressief afbouwen waarmee de hardheid van de aanslag kan worden gestuurd. In tegenstelling tot klassieke, mechanische druklagers die de energie absorberen, maar er ook een deel van teruggeven, absorbeert en verwerkt een hydraulisch druklager deze energie. Er is dus geen stuiter-effect.
Met deze innovatieve techniek en in combinatie met het vanwege zijn comfort befaamde EMP2-platform biedt de C5 Aircross comfort met een hoofdletter C.

 

COMFORT VOOR DE INZITTENDEN

    •    Stoelen
    •    Hogergeplaatste stoelen met superzachte zittingen en comfortabele rugleuningen.
    •    Voorin leverbaar: stoelverwarming en een doorontwikkeld multipunt-massagesysteem (8 massagepunten in de rugleuning). Bestuurder en passagier kunnen hun eigen programma (5 keuzes) instellen.
    •    Achterin: grote, comfortabele stoelen met een rugleuning die tot 27° versteld kan worden. Een brede armleuning met inklapbare bekerhouders. Veel been- (201 mm) en hoofdruimte (954 mm).

    •    Lucht en geluid
    •    Uitstekende isolatie van de rij- en aerodynamische geluiden dankzij de dubbele voorruiten met een isolerende tussenlaag en extra aandacht voor de isolatie van het motorblok.
    •    AQS ‘Air Quality System’ is een nieuw systeem dat de luchtkwaliteit in het interieur bewaakt. Het automatische aircosysteem is voorzien van een hoog rendement actief koolstoffilter dat stofjes van buitenaf tot 2,5 µm filtert. AQS past op basis van informatie via een vervuilingssensor de ventilatiemodus in het interieur automatisch aan zodat de lucht in de auto wordt gezuiverd.
    •    Citroën zal overigens in 2018 in de C5 Aircross de technologie Clean Cabin introduceren die het niveau van de luchtkwaliteit op het centrale scherm weergeeft.
    •    Bagageruimte
    •    Elektrische achterklep met handsfree bediening door je voet onder de bumper door te bewegen.
    •    Brede opening, vierkante en ruime (482 liter) bagageruimte.
    •    De bagageruimtevloer met twee niveaus maakt het mogelijk om afgescheiden ruimtes te creëren om kleine spullen op te bergen.
    •    Met de Magic Handle waarmee de achterstoelen (1/3 – 2/3) moeiteloos kunnen worden neergeklapt vanuit de bagageruimte, kan een vlakke laadvloer worden gecreëerd.

 

 

ONLINE COMMUNICEREN, NAVIGEREN, ONTSPANNEN

    •    Nieuwste 3D online navigatiesysteem, Citroën Connect Nav met talrijke functies, gekoppeld aan een 8 inch capacitief scherm en werkend met spraakherkenning voor de bediening van de functies Navigatie, Telefoon en Media.
    •    Mirror Screen (Apple CarPlayTM ) voor veilig gebruik van alle apps van een smartphone via het touch screen.
    •    Weerbericht en verkeersinformatie ter beschikking.
    •    Via inductie kan een smartphone draadloos worden opgeladen

    •    RIJHULPSYSTEMEN

 

De C5 Aircross is voorzien van het beste op het gebied van rijhulpsystemen die veiliger en geruster rijden mogelijk maken en die de kans op ongelukken beperken; systemen die autonoom rijden weer een stap dichterbij brengen.

 

De rijhulpsystemen geven hun informatie weer vlak tegenover de bestuurder op het digitale, hightech en configureerbare 12,3 inch TFT scherm (bediening vanaf het stuur). Het originele grafische design van de Concept Aircross is overgenomen en er zijn verschillende weergavemodi beschikbaar: navigatie, boordcomputer, rijhulpsystemen, wijzerplaten of een gepersonaliseerde modus.

 

   •    Traffic Sign Recognition
    •    Dynamic Light Assist
    •    Active Safety Brake
    •    Adaptive Cruise Control met Stop-functie
    •    Active Lane Departure Warning
    •    Active Blind Spot Monitoring (als de functie Active Lane Departure Warning aanwezig is en de bestuurder toch van rijbaan wil veranderen met gebruik van de richtingaanwijzer, wordt er kracht op het stuur gezet om te waarschuwen en een aanrijding te voorkomen)
    •    Vision 360°: voor een beeld van de omgeving via 180° camera's voor- en achterop de auto.
    •    Grip Control, een systeem dat gecombineerd wordt met specifieke 19 inch Mud & Snow banden. Keuze uit 5 modi: standaard, zand, all-terrain, sneeuw en ESP OFF.
    •    Hill Assist Descent Control (HADC), een nieuwe functie voor hulp bij bergaf rijden waarmee je de auto en zijn koers perfect onder controle hebt. Dit systeem houdt de snelheid van de auto bijzonder laag (3 km/h) waardoor veilig wordt gereden.

 

MOTORISATIES

    •    In China is de C5 Aircross leverbaar met de nieuwste benzinemotoren met 165 en 200 pk en de EAT6 e-shift automaat.
    •    Première voor Citroën: de Plug-In Hybrid PHEV e-AWD aandrijflijn bestaande uit een 200 pk verbrandingsmotor en twee elektrische motoren (1 voorin en 1 achterin) die een totaal vermogen van 300 pk bieden waarmee de C5 Aircross de krachtigste  seriegeproduceerde Citroën ooit wordt. Er zijn vier gebruiksmodi: 100% elektrisch (gegarandeerd bereik tot 60 km), Hybride voor lange ritten zonder opladen, Gecombineerd en 4X4. Met deze nieuwe techniek kan de accu worden opgeladen tijdens het remmen of vertragen of via de verbrandingsmotor tijdens het rijden.

 

Technische gegevens:
Lengte: 4,50 m
Breedte: 1,84 m
Hoogte: 1,67 m
Wielbasis: 2,73 m
Inhoud bagageruimte: 482  liter


Citroen C5 Aircross in Shanghai onthuld
1 reactie
Reacties
W.H. Coaster
Rijd momenteel c4 aircross heb 10 jaar de c5 sedan gereden ben benieuwd prijskaartje aan de nieuwe c5 aircross hangt
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Citroen

Citroen autonieuws

Citroen is een Frans automerk. Het bedrijf is opgericht door Andre Citroen. Citroen is sinds 1976 onderdeel van PSA Peugeot Citro?n. Andr? Citro?n (5 februari 1878 ? 3 juli 1935) is de naam van de ingenieur die aan het begin van de twintigste eeuw een autofabriek begint in Frankrijk. In 1900 verwerft hij in Polen een Russisch patent voor een productiemethode die hem in staat stelt om tandwielen met een V-vormig loopvlak te produceren. Deze bijzondere vorm vindt men later terug als de "dubbele chevron" in het Citro?n logo.
Meer Citroen nieuws
Citroen Low-budget crossover bespioneerd!

Citroen C5 als crossover betrapt

Elektrische bestelvariant Citroen e-Berlingo

40 jaar Citroen 2CV Charleston

Citroen C4 en elektrische Ž-C4

Seetroen is de bril tegen wagenziekte

De nieuwe CitroŽn Berlingo Bedrijfswagen

Citroen onthult nieuwe SUV C5 AircrossAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com