Chevrolet Volt klaar voor productie

Chevrolet Volt klaar voor productie

woensdag 17 september 2008 07:24:02

Met de onthulling van de productieversie van de Chevrolet Volt, waarvan de verwachtingen hooggespannen zijn, heeft General Motors vandaag de volgende 100 jaar van haar bestaan ingeluid. De Volt is een auto die tot zo’n 60 kilometer aan brandstof- en emissievrije elektrische kilometers levert, met de mogelijkheid om die actieradius met honderden aanvullende kilometers uit te breiden. "De onthulling van de productieversie van de Volt is een prachtig moment om onze tweede eeuw in te gaan," verklaart Rick Wagoner, Chairman en CEO van GM. "De Volt staat symbool voor GM’s grote betrokkenheid bij de toekomst… het is precies de technologische innovatie die onze industrie nodig heeft als antwoord op de energie- en milieu-uitdagingen van vandaag en morgen."

Vorm volgt functie
Het ontwerp van de Volt productieauto is ontwikkeld op basis van het oorspronkelijke studiemodel dat in 2007 werd gepresenteerd tijdens de North American International Auto Show in Detroit. Omdat aerodynamica een zeer belangrijke rol speelt bij het maximaliseren van de actieradius, hebben de ingenieurs van GM een aerodynamisch efficiënt ontwerp voor de productieauto gecreëerd. Veel van de designelementen van de conceptauto zijn ook in de productieversie van de Volt terug te vinden, waaronder de gesloten grille aan de voorzijde, het atletische postuur, het ontwerp aan de achterkant, de buitenspiegels en tal van andere features. Het afgeronde en brutale front, de taps toelopende hoeken en de grille zijn functioneel en zorgen er voor dat lucht gemakkelijk rond de auto wordt geleid. Aan de achterkant dragen scherpe hoeken en een zorgvuldig ontworpen spoiler zorg voor een gemakkelijke en snelle afvloeiing van de lucht. De agressieve hoek waarin de voor- en achterruit geplaatst zijn draagt bij aan het verder beperken van turbulentie en luchtweerstand.

De ontwerp- en ontwikkelingsteams, die bij het creëren van de Volt nauw hebben samengewerkt met de aerodynamicaspecialisten van GM, hebben één van de meest aerodynamische auto’s uit de geschiedenis van GM ontwikkeld. Ze hebben vele honderden uren met de Volt getest in GM’s windtunnel en het team heeft tal van onderdelen getest en opnieuw getest, waaronder de spatschermen voor en achter, de achterspoiler, de dorpel opzetstukken en de buitenspiegels. Aerodynamische verbeteringen boden GM de mogelijkheid om het doel voor de Volt, een actieradius tot 60 kilometer (MVEG-cyclus) zonder brandstof te verbruiken of emissies te produceren, te verwezenlijken.

In het interieur biedt de Volt de ruimte, het comfort, het gebruiksgemak en de veiligheidsvoorzieningen die consumenten in een vierpersoons sedan verwachten. Ze zijn verpakt in een variatie aan interieurkleuren, verlichting en bekledingsopties zoals die nog nooit eerder in een sedan van Chevrolet werden geleverd. Moderne bedieningsinstrumenten en aantrekkelijke materialen, twee informatiedisplays en een infotainmentsysteem met touchscreenbediening onderscheiden het interieur van de Volt van dat van andere auto’s op de markt.

Nieuw tijdperk in automobiliteit
De Volt luidt een nieuw tijdperk in van electrificatie van de auto door een nieuwe voertuigklasse te introduceren onder de naam Extended-Range Electric Vehicle, ofwel E-REV. De Volt maakt gebruik van elektriciteit om de wielen onder alle omstandigheden en bij alle snelheden aan te drijven. Voor trips tot maximaal 60 kilometer wordt de Volt alleen voortgestuwd door elektriciteit die in de 16 kWu lithium-ion accu is opgeslagen. Wanneer de energie in de accu verbruikt is, zorgt een door benzine of E85 aangedreven motorgenerator voor een naadloze toevoer van elektriciteit om de elektromotor in de Volt van stroom te voorzien, terwijl tegelijkertijd de accu weer wordt opgeladen. Dankzij deze mogelijkheid neemt de actieradius van de Volt met honderden extra kilometers toe, tot het moment dat de accu opnieuw kan worden opgeladen. In tegenstelling tot een conventionele auto met elektromotor voorkomt de Volt het gevoel van een beperkte actieradius. Het systeem boezemt daarmee vertrouwen in en zorgt voor gemoedsrust omdat de bestuurder niet langer met een lege accu strandt.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Chevrolet

Chevrolet autonieuws

In 1908 had William Durant het autoconcern General Motors opgericht. In 1910 verloor Durant de controle daarvan aan zijn schuldeisers. Met behulp van de ontwerpen van Louis Chevrolet, een bekende racewagenpiloot van Zwitserse origine, wilde hij zijn reputatie in de automobielindustrie opnieuw vestigen.
Meer Chevrolet nieuws
Chevrolet Camaro test op nieuwe Alpha Chassis

Alweer een update van de Chevrolet Captiva

Nieuwe Chevrolet Volt met speciaal dak in 2015

Chevrolet Spark en Opel Agila stiekem samen

Chevrolet Spark begint zijn testfase in de sneeuw
Chevrolet Corvette C7 Z06 en Racing C7.R op NAIAS 2014

Interieur Chevrolet Cruze laat ons meer zien

Dit moet de Chevrolet Corvette Z06/Z07 zijn!Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com