Chevrolet Cruze WTCC - Raceklaar voor 2009

Chevrolet Cruze WTCC - Raceklaar voor 2009

zaterdag 11 oktober 2008 11:09:19

Chevrolet heeft voor het eerst een tipje van de sluier gelicht van de nieuwe wedstrijdwagen voor het WTCC-seizoen 2009. De volledig nieuwe Chevrolet Cruze, die onlangs zijn wereldpremière tijdens de Paris Motor Show beleefde, zal de aanwezigheid van Chevrolet in het WTCC voortzetten. Tot nu toe heeft Chevrolet maar liefst 12 WTCC-races gewonnen. Het testen van de nieuwe toerwagen – die als eerste Chevrolet-model de nieuwe designtaal voert in Europa – is al begonnen en verloopt volledig volgens schema. Het testwerk zal gedurende de rest van het seizoen en de winter worden voortgezet. De Cruze zal door het zelfde team worden ontwikkeld, gebouwd en gerund, en ook door de zelfde coureurs worden gereden. De eerste wedstrijddeelname van de Chevrolet Cruze zal de openingsronde van het WTCC 2009 in Curitiba, Brazilië zijn. Het komende seizoen zal het WTCC twaalf circuits aan doen in Zuid en Centraal Amerika, Afrika, Europa en het Verre Oosten.

Wayne Brannon:
“Autosport ligt diep verankerd in het DNA van Chevrolet. Met de nieuwe Cruze World Touring Car zal Chevrolet haar lange traditie van successen, op en naast de baan, voortzetten. In de afgelopen vier seizoenen heeft Chevrolet zich onderscheiden dankzij een toenemend aantal overwinningen en die zegereeks loopt synchroon aan de toenemende verkoopgroei van Chevrolet in Europa. Ook dit jaar zijn de verkopen de eerste zes maanden weer gestegen, met 23 procent, en we zijn er trots op dat steeds meer automobilisten kiezen voor ons merk. Voor onze dealers in Europa is de deelname aan het WTCC een zeer bruikbaar communicatiemiddel en ze kijken uit naar het komende seizoen met de Cruze. Met de Cruze zullen wij de synergie verder versterken tussen product en autosport. Het WTCC is het beste platform om deze doelstelling te realiseren. De slogan van het racekampioenschap is ‘Real Cars, Real Racing’ en die sluit naadloos aan bij onze filosofie om echte, aansprekende auto’s op de markt te brengen met een expressief design, met uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid en met een indrukwekkende lijst met standaardvoorzieningen. En dat allemaal tegen een betaalbare prijs.”

Eric Nève:
“De nieuwe Cruze markeert de volgende mijlpaal in de autosportgeschiedenis van Chevrolet Europe. Tot nu toe hebben wij ieder doel dat wij ons in 2005 hadden gesteld, stap voor stap bereikt. De competitie aangaan, het scoren van punten, bewijzen dat we kunnen winnen en regelmatig koploper zijn tegen concurrenten die terug kunnen kijken op een lange autosportgeschiedenis. Met de Cruze zullen wij de lat nog hoger leggen en mikken op het behalen van het wereldkampioenschap. Onze unieke troefkaart is dat wij de laatste vier seizoenen met hetzelfde team en dezelfde ingenieurs werken, en vertrouwen op dezelfde coureurs. En dat met veel succes. Door met de Cruze op dezelfde voet verder te gaan vergroten wij onze kansen op het realiseren van onze doelstellingen.”


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Specificaties
Chevrolet

Chevrolet autonieuws

In 1908 had William Durant het autoconcern General Motors opgericht. In 1910 verloor Durant de controle daarvan aan zijn schuldeisers. Met behulp van de ontwerpen van Louis Chevrolet, een bekende racewagenpiloot van Zwitserse origine, wilde hij zijn reputatie in de automobielindustrie opnieuw vestigen.
Meer Chevrolet nieuws
Chevrolet Camaro test op nieuwe Alpha Chassis

Alweer een update van de Chevrolet CaptivaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com