Chevrolet Corvette C7 Z06 en Racing C7.R op NAIAS 2014

Chevrolet Corvette C7 Z06 en Racing C7.R op NAIAS 2014

dinsdag 14 januari 2014 07:34:30

Chevrolet maakt de introductie bekend van de Corvette met de meeste circuitcapaciteiten uit de geschiedenis van het merk – de nieuwe Corvette Z06. Hij maakt de prestatiecurve voor de Corvette aanzienlijk imposanter door zijn ongeëvenaarde aerodynamische downforce, een fonkelnieuwe motor met supercharger die op zijn minst 625 pk levert en een eveneens compleet nieuwe achttraps automatische transmissie – allemaal voortbordurend op geavanceerde rijtechnieken, geïntroduceerd in de Corvette Stingray.

 

Het nieuwe model is de allereerste Corvette Z06 met een motor met supercharger, een automatische transmissie en, dankzij een sterker aluminium frame, een afneembaar dakpaneel. De nieuwe 6.2L motor met supercharger gaat naar alle waarschijnlijkheid minstens 466 kW (625 pk) leveren en kan worden gekoppeld aan een handgeschakelde zevenversnellingsbak ofwel aan een fonkelnieuwe high-performance achttraps automaat met schakelpeddels aan het stuurwiel voor handmatige bediening. Het aluminium frame komt voort uit de Corvette Stingray en wordt in essentie ongewijzigd toegepast in de Corvette Racing C7.R.

 

Corvette Racing C7.R
Chevrolet heeft vandaag de Corvette C7.R wedstrijdauto onthuld die tegelijkertijd naast de volledig nieuwe Corvette Z06 is ontwikkeld. Zij vertonen als geen ander model de grootste overeenkomsten tussen Corvettes die zijn gebouwd voor de openbare weg en voor het circuit. Zij delen als nooit tevoren technologieën en componenten waaronder chassis architectuur, motortechnologie en aerodynamische voorzieningen.

 

Corvette Racing zal in 2014 twee C7.R wedstrijdauto’s inzetten, later deze maand te beginnen met de 52e Rolex 24 At Daytona op 25 en 26 januari. Deze race betekent de aftrap van het TUDOR United SportsCar Championship, een nieuwe serie na het samengaan van de American Le Mans Series en de GRAND-AM Rolex Sports Car Series. De C7.R zal uitkomen in de GT Le Mans klasse tijdens 11 races in Noord Amerika. Het team wordt ook aan de start verwacht van de 24 uur van Le Mans, een race die Chevrolet en Corvette Racing in de GTE Pro klasse zeven keer hebben gewonnen.


Chevrolet Corvette C7 Z06 en Racing C7.R op NAIAS 2014
Chevrolet Corvette C7 Z06 en Racing C7.R op NAIAS 2014

1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Specificaties
Auto: Chevrolet Corvette C7 Z06
Gespot in: NAIAS 2014
Automerk: Chevrolet
Automodel: Corvette
Uitvoering: C7 Z06
Vermogen - Brandstof: 625 pk
Benzinemotor: 6.2L motor met supercharger
Chevrolet

Chevrolet autonieuws

In 1908 had William Durant het autoconcern General Motors opgericht. In 1910 verloor Durant de controle daarvan aan zijn schuldeisers. Met behulp van de ontwerpen van Louis Chevrolet, een bekende racewagenpiloot van Zwitserse origine, wilde hij zijn reputatie in de automobielindustrie opnieuw vestigen.
Meer Chevrolet nieuws
Chevrolet Camaro test op nieuwe Alpha Chassis

Alweer een update van de Chevrolet CaptivaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com