Bugatti Vision Gran Turismo showauto op IAA Frankfurt

Bugatti Vision Gran Turismo showauto op IAA Frankfurt

IAA autoshow frankfurt 2015
donderdag 17 september 2015 20:15:34

Bugatti heeft zijn Bugatti Vision Gran Turismo uit de virtuele wereld van bytes en pixels speciaal voor de 66e International Frankfurt Motor Show (IAA) getransformeerd naar een echte koolstofvezel raceauto.

In Frankfurt onthult het Franse supersportwagenmerk het project dat het exclusief voor de PlayStation videogame Gran Turismo heeft ontwikkeld om miljoenen fans over de gehele wereld te bedanken voor hun loyaliteit en enthousiasme. In vervolg op de verkoop van alle 450 auto’s uit de Veyron-serie schrijft de Bugatti Vision Gran Turismo een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het luxe merk dat zal uitmonden in de onthulling van een nieuwe Bugatti supersportwagen.

 

De Bugatti Vision Gran Turismo is de eerste stap in een nieuwe reis die Bugatti is begonnen, volgend op het succesvol afsluiten van het Veyron-hoofdstuk, die zal leiden naar de onthulling van de volgende generatie supersportwagen van Bugatti in een niet al te verre toekomst," aldus Wolfgang Dürheimer, President van Bugatti Automobiles S.A.S. "Dit project laat Bugatti's nieuwe designtaal zien die wij hebben ontwikkeld om het nieuwe hoofdstuk te vieren in de geschiedenis van onze onderneming."

 

De ontwerpers van Bugatti haalden hun inspiratie uit de illustere racetraditie van het merk. Bugatti genoot vele successen in de racesport in de twintiger en dertiger jaren. De historische inspiratie voor de moderne virtuele raceauto werd met name opgedaan bij de Bugatti Type 57 Tank en diens overwinningen in de 24 Uur van Le Mans in 1937 en 1939. De Bugatti Vision Gran Turismo zal worden uitgevoerd in de klassieke blauwe two-tone kleurstelling van de Type 57 G Tank, die de race in 1937 op zijn naam schreef. Daarnaast verwijst de kleurstelling naar die van de historische Franse raceauto’s in die tijd. Blauw is sindsdien de vaste kleur van Bugatti.

 

Voor de Bugatti Vision Gran Turismo is afgezien van de systemen die verantwoordelijk zijn voor de luxe en het comfort van de straatlegale Bugatti supersportwagen. Daardoor is de auto lichter geworden en is er ruimte gecreëerd voor de nieuwe, high-performance aerodynamica en de nieuwe lay-out voor de radiator die speciaal zijn ontwikkeld voor de virtuele racebaan. Desondanks zijn de technische voorzieningen van de auto - zoals het design - realistisch, omdat het virtuele project is gebaseerd op de meest actuele en recente simulatiemodellen voor rijdynamiek en aerodynamica van het Bugatti-ontwikkelingsteam.

 

De ingenieurs hebben berekend dat de Bugatti Vision Gran Turismo op vier secties van het virtuele Le Mans-circuit een topsnelheid boven de 400 km/u haalt. Om die doelstelling te realiseren wordt de Bugatti Vision Gran Turismo aangedreven door een W16-motor die zijn ongelooflijke aandrijfkracht aan alle vier wielen levert.

 

Het expressieve design van de Bugatti Vision Gran Turismo wordt gemarkeerd door grote oppervlakterondingen die contrasteren met terugwijkende overgangen en krachtige lijnen. De afmetingen van de auto zijn compromisloos atletisch en ontworpen voor maximale prestaties. De cockpit ligt zo laag mogelijk tussen de vier grote wielkasten en wordt volledig omgeven door gespierde vleugels. Zelfs wanneer hij stilstaat straalt de auto met middenmotor, het V-vormige front en de korte overhang achter een krachtige voorwaartse beweging uit. Het resultaat is een dynamische "ready-to-race" uitstraling die de indruk geeft van onmiddellijke, grote kracht.

 

Achter bevindt zich een kinematisch systeem voor de achtervleugel dat de luchtweerstand en de neerwaartse druk controleert (DRS). Een interessant detail op het dak is de NACA inlaat, die met zijn lichtblauwe afwerking niet alleen opvallend sportief is, maar ter hoogte van het dak ook op de meest aerodynamische manier zorgt voor toevoer van koellucht naar de motor zonder turbulentie te creëren bij de doorvoer naar de achtervleugel. De scherpgerande achterkant van de auto zorgt door zijn vorm voor een uitstekende rijstabiliteit, voert hete lucht van het motorcompartiment weg en, niet minder belangrijk, laat de virtuele coureur zien dat een Bugatti van hem wegrijdt.

 

De architectuur van het interieur zet de duidelijke lijnen van de buitenkant voort.  De opvallende centrale vin op het dak wordt teruggevonden in het interieur, waardoor de cockpit wordt afgescheiden van de rest van het interieur en samenkomt bij de centrale middenconsole. Het interieur heeft ook de two-tone afwerking zoals aan de buitenkant. Ieder onderdeel van het interieur is afgestemd op de racesport. Alle indicatoren, displays en controleapparatuur, die zijn geplaatst waar een coureur ze zou verwachten, zijn gemakkelijk af te lezen en kunnen in een split second worden bereikt.

 

Er bevinden zich vóór de bestuurder twee bolvormige beeldschermen die beide uitstekend afleesbaar zijn. Het display op het stuurwiel toont alle relevante voertuiginformatie. Het tweede display is op de stuurkolom geplaatst en combineert de beelden van de drie camera’s aan de buitenkant van de auto voor een nog veiliger rijervaring.

 

De Bugatti- designers hebben ook een extra stap gezet bij de lederen bekleding. Een uitzonderlijk licht en duurzaam suède dat tot nu toe alleen is gebruikt voor de raceschoenen van Formule I coureurs, is toegepast voor delen in de cockpit waarvoor grip belangrijk is of die slijtagebestendig moeten zijn, zoals het stuurwiel, het dashboard en de hoofdsteunen. De Bugatti Vision Gran Turismo is de eerste auto die met dit soort materiaal is uitgerust.


Bugatti Vision Gran Turismo showauto op IAA Frankfurt
Bugatti Vision Gran Turismo showauto op IAA Frankfurt
Bugatti Vision Gran Turismo showauto op IAA Frankfurt
Bugatti Vision Gran Turismo showauto op IAA Frankfurt
Bugatti Vision Gran Turismo showauto op IAA Frankfurt
Bugatti Vision Gran Turismo showauto op IAA Frankfurt
Bugatti Vision Gran Turismo showauto op IAA Frankfurt
Bugatti Vision Gran Turismo showauto op IAA Frankfurt
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Bugatti

Bugatti autonieuws

Bugatti is een gerenommeerd historisch automerk, dat bekend is om zijn snelle, dure en exclusieve wagens. De merknaam is in 1998 voor 100 mark in handen van het Volkswagen-concern gekomen. In Nederland is Bugatti vertegenwoordigd door de gerenommeerde luxemerkenimporteur Hessing uit Utrecht.
Meer Bugatti nieuws
Bugatti Centodieci gepland 2022

Bugatti op de Autosalon van Geneve 2015

La Finale en daarna nieuwe Bugatti onderweg

Bugatti verkoopt allerlaatste Veyron

2 Mules Bugatti Veyron betrapt op de Nürburgring

Bugatti op de Autosalon van Geneve 2014

Bugatti Meo Costantini ook een legende

Wereldprimeur voor Bugatti Legend Jean BugattiAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com