Debuut Audi A7 Sportback h-tron quattro brandstofcelauto
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Debuut Audi A7 Sportback h-tron quattro brandstofcelauto

video
woensdag 19 november 2014 19:12:21

Audi heeft vandaag op de Los Angeles Auto Show de A7 Sportback h-tron quattro onthuld. Het is een studiemodel met een actieradius van meer dan 500 kilometer op één tank brandstof met als restproduct slechts enkele druppels water. De A7 Sportback h‑tron quattro vertrouwt op een krachtige elektro-aandrijflijn met een brandstofcel als energiebron. Deze aandrijving is gekoppeld aan een hybridesysteem met een lithium-ion batterij en een extra elektromotor achterin, zonder mechanische verbinding tussen de voor- en achteras.

Deze opstelling maakt de emissievrije Audi A7 Sportback h-tron quattro tot een rasechte quattro die 170 kW aan vermogen tot zijn beschikking heeft. Als e-quattro beschikt de A7 Sportback h-tron quattro over een compleet elektronische controle van de koppelverdeling.

 

“Het h-tron studiemodel onderstreept hoe ver we zijn op het gebied van brandstofceltechnologie. Zo ver zelfs, dat we het productieproces kunnen starten wanneer de markt en infrastructuur daar klaar voor zijn,” aldus Prof.  Dr.  Ulrich Hackenberg, lid van de raad van bestuur voor Technische Ontwikkeling bij Audi.

 

Tot 60 procent grotere efficiency

Uiterlijk ziet de A7 Sportback h-tron quattro er hetzelfde uit als de overige leden binnen de A7-familie. Onder de motorkap verschillen ze echter verregaand van elkaar, want daar bevindt zich de brandstofcel in het technologische demonstratiemodel van Audi. De brandstofcel doet een aanzienlijk groter beroep op de koeling van de auto dan een vergelijkbare verbrandingsmotor, maar realiseert tegelijkertijd een veel grotere efficiency, tot zelfs 60 procent meer.

 

In de brandstofcelmodus vergt de A7 Sportback h‑tron quattro amper een kilogram waterstof om 100 kilometer af te leggen. Daarmee komt zijn energieverbruik overeen met 3,7 liter aan benzine. Tegelijkertijd staat de h-tron brandstofceltechnologie borg voor sportieve prestaties, met een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/in 7,9 seconden en een topsnelheid van 180 km/u. De inhoud van de vier waterstoftanks – gemonteerd onder de bagageruimte vóór de achteras in de centrale tunnel – bezorgt de h-tron een actieradius van meer dan 500 km.

 

Plug-in hybride

Het rijbereik wordt nog verder vergroot, met maximaal 50 kilometer, dankzij een achterin geplaatste lithium‑ion batterij die is overgenomen van de Audi A3 Sportback e-tron. Deze batterij heeft een capaciteit van 8,8 kWh en wordt opgeladen door energieterugwinning of via een stopcontact. Afhankelijk van het voltage en de netspanning varieert het volledig opladen van de batterij twee tot vier uur. Dit extra vermogen wordt vervolgens aangewend voor prestaties onder vollast, met een indrukwekkende acceleratie tot gevolg. Zowel de voor- als achteras heeft geen mechanische verbinding voor het overbrengen van vermogen. In het geval van gripverlies kan het koppel voor de beide aangedreven assen elektronisch worden geregeld en continu worden aangepast.

 

De twee permanent magneet synchroon elektromotoren (een voor de vooras en een voor de achteras) hebben elk een vermogen van 85 kW/116 pk, of zelfs 114 kW/155 pk wanneer het voltage tijdelijk wordt verhoogd. Het maximumkoppel per elektromotor bedraagt 270 Newtonmeter. In de behuizing van de krachtbronnen is een planetair tandwielstelsel geïntegreerd met een enkele overbrenging van 7,6:1 (een versnellingsbak ontbreekt). Een mechanische parkeerrem en een differentieelfunctie voltooien het systeem.

Debuut Audi A7 Sportback h-tron quattro brandstofcelauto
Debuut Audi A7 Sportback h-tron quattro brandstofcelauto
Debuut Audi A7 Sportback h-tron quattro brandstofcelauto
Debuut Audi A7 Sportback h-tron quattro brandstofcelauto
Debuut Audi A7 Sportback h-tron quattro brandstofcelauto
Debuut Audi A7 Sportback h-tron quattro brandstofcelauto
Debuut Audi A7 Sportback h-tron quattro brandstofcelauto
Debuut Audi A7 Sportback h-tron quattro brandstofcelauto
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: Audi A7 Sportback h-tron quattro
Op beurs: Los Angeles Auto Show 2014
Automerk: Audi
Automodel: A7
Uitvoering: Sportback h-tron quattro
Modeljaar: 2018
Vermogen - Elektromotor: 2x 85 kW/116 pk / 114 kW/155 pk
Maximale koppel - Elektromotor (Nm): 2x 270 Nm
0 - 100 km/u: 7.9 seconden
Maximale snelheid - Brandstof (km/u): 180 km/u
Actieradius elektromotor (NEDC): 50 km
Actieradius (NEDC): 500 km
Accu: 8,8 kWh lithium ion batterij

Audi
Het merk heeft zijn oorsprong in het in 1899 opgerichte autobedrijf Horch Automobielwerke. Dit bedrijf werd opgericht door ex-Benz- werknemer August Horch samen met een 3-tal partners. Al na tien jaar stopte deze samenwerking, Horch wilde bekendheid voor zijn merk vergaren door aan autosport deel te nemen. Zijn partners waren het daar niet mee eens omdat het te geld verslindend zou zijn en ontsloegen de technisch directeur en oprichter Horch in 1909.
Meer Audi nieuws

Audi RS Q3 en RS Q3 SportbackAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI