2024 op de markt
BMW M5 Touring komt met zevende generatie

BMW M5 Touring komt met zevende generatie

dinsdag 27 juni 2023 10:33:03

De prototypes zijn zorgvuldig gecamoufleerd, maar dit kan het krachtige karakter van deze auto’s niet verhullen. De nieuwste generatie van de BMW M5 wordt momenteel intensief in de praktijk getest voordat hij de laatste ontwikkelingsfase voor de serieproductie ingaat. De nieuwe high-performance sedan van BMW M GmbH voltooit momenteel al testritten op de openbare weg, op het testterreinen van BMW Group en op circuits over de hele wereld

Fans van het merk BMW M kunnen uitkijken naar het verdere resultaat van het voortzetten van het productoffensief in 2024. BMW M GmbH bevestigt officieel dat het met de nieuwe generatie van de BMW M5 een Touring variant aan zijn modellengamma zal toevoegen. De perfecte combinatie van prestaties die typisch zijn voor M, compromisloos comfort op lange afstanden en indrukwekkende ruimtelijkheid beleeft in 2024 zijn terugkeer met de nieuwe BMW M5 Touring.

 

Net als de toekomstige BMW M5 Sedan zal ook de Touring variant voorzien zijn van een volledig nieuw ontwikkelde deels geëlektrificeerde aandrijflijn. De karakteristieke prestatiekenmerken van BMW M GmbH en de nauwkeurig afgestelde wielophanging, verder verfijnd met innovatieve systemen, zorgen voor rijdynamiek en wendbaarheid op een niveau dat uniek is in het segment. Zo maakt BMW M GmbH gestaag vooruitgang op weg naar verdere elektrificatie. “We installeren nu ook hybride aandrijflijnen met typische M-prestaties in andere high-performance auto's”, zegt Dirk Häcker, Head of Development bij BMW M GmbH.

 

Al bijna 40 jaar is de BMW M5 de maatstaf voor rijdynamiek, wendbaarheid en precisie in het high-performance sedan segment. Evolutionaire vooruitgang, ontwikkelingskennis uit de autosport en baanbrekende innovaties op het gebied van aandrijving, ophanging, aerodynamica en lichtgewicht constructie hebben de geschiedenis van de BMW M5 bepaald. Motoren met zes-, acht- en zelfs tiencilinders, M TwinPower Turbo-technologie en hoogtoerige verbrandingsmotoren, het geïntegreerde remsysteem met Carbon keramische M compound remmen en M xDrive vierwielaandrijving zijn slechts enkele van de technologische mijlpalen waarmee dit model herhaaldelijk topprestaties gedefinieerd in een sedan die bovendien bedoeld is als dagelijkse auto. De zevende generatie van de BMW M5 speelt hierop in — met fascinerende innovaties voor een nog intensere rijbeleving en prestaties.

 

De eerste BMW M5 Touring werd in 1992 geïntroduceerd op basis van de tweede generatie BMW M5 Sedan en staat sindsdien voor een combinatie van hoge prestaties en alledaags gebruiksgemak op vier wielen. In 2007 voegde BMW M GmbH ook een Touring variant toe aan de BMW M5 van de vierde generatie. Momenteel onderstreept de succesvolle lancering van de eerste BMW M3 Competition Touring met M xDrive* ook de grote aantrekkingskracht van dit unieke voertuigconcept in het premium middensegment van high-performance auto's.

 

Het testen van de eerste prototypes van de nieuwe BMW M5 Touring begint de komende dagen in het stadsverkeer, op landwegen en snelwegen rond München en het hoofdkantoor van BMW M GmbH in Garching. De geïntegreerde toepassing van alle aandrijflijn- en ophangingssystemen zal dan ook worden getest voor de nieuwe BMW M5 Touring op onder andere de Nürburgring Nordschleife, met als doel de ideale balans te vinden tussen sportieve prestaties op het circuit en superieur rijcomfort in het dagelijks rijden en over lange afstanden

 

*Het brandstofverbruik van de nieuwe BMW M3 Competition Touring bedraagt gemiddeld 10,1–10,4 l/100 km en de CO2 emissie gemiddeld 229–235 g/km. Deze waarden zijn vastgesteld volgens de WLTP cyclus. Alle cijfers met betrekking tot prestaties, verbruik en emissies zijn voorlopige cijfers.


BMW M5 Touring komt met zevende generatie
BMW M5 Touring komt met zevende generatie
BMW M5 Touring komt met zevende generatie
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
BMW

BMW autonieuws

Bayerische Motoren Werke werd in oktober 1913 door Karl Friedrich Rapp gesticht als vliegtuigmotorfabriek onder de naam Rapp Motorenwerke. Als locatie werd het Milbertshofendistrict in M?nchen gekozen vlakbij de Gustav Otto Flugmaschinenfabrik, een Duitse vliegtuigenfabriek van Gustav Otto en voorloper van de Bayerische Flugzeug Werke.
Meer BMW nieuws
De allereerste BMW iX1

Dikke BMW M8 CSL in de maak!

Laatste spionage BMW X5 M facelift

Gesplitste koplampen voor de vernieuwde BMW X7

BMW 5 Serie model 2024

BMW M2 spionage beelden

Eerste beelden BMW 5 Series G60

BMW X8 met gestapelde uitlaatpijpenAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2024 Contact: Autoliefhebber.com