Een échte BMW M
BMW Concept M8 Gran Coupe
Informatie
1 reactie
Geen reacties

BMW Concept M8 Gran Coupe

autosalon geneve 2018
woensdag 07 maart 2018 17:42:41

De BMW Concept M8 Gran Coupe belichaamt een voor het merk BMW nieuwe interpretatie van luxe: ultra-sportief, extrovert en polariserend. “De BMW 8 Serie wordt het nieuwe vlaggenschip in het BMW gamma. En daarbij hoort ongeëvenaarde sportiviteit en stijl’, zegt Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design. “De BMW Concept M8 Gran Coupe geeft een tastbaar beeld van de meest exotische en aantrekkelijkste variant van de nieuwe BMW 8 Serie.”

De BMW Concept M8 Gran Coupe is meer dan een luxueuze sportauto met vier portieren. Hij symboliseert een nieuwe, unieke interpretatie van luxe. “De BMW Concept M8 Gran Coupe is ontworpen om mensen in beweging te krijgen, om te polariseren – hij moet je emotioneel raken”, verklaart Domagoj Dukec, Vice President Design BMW M en BMW i. “Met deze auto willen we mensen aanspreken die op zoek zijn naar iets speciaals en zich willen onderscheiden. BMW M plaatst luxe in een andere context.

 

Net als de BMW Concept 8 Serie spreekt de BMW Concept M8 Gran Coupe de nieuwe designtaal van BMW, met een expressieve carrosserie die de dynamiek van de auto meer dan ooit benadrukt. Een klein aantal trefzekere lijnen accentueren de grafische structuur van de oppervlakken.

 

Voorzijde: veelbelovend dynamisch talent verhoogt de hartslag.
Het front van de BMW Concept M8 Gran Coupe staat dicht bij het wegdek, oogt breed en belooft daardoor bijzondere prestaties. De gespierde vlakken en de verfijnde vormen van de motorkap zijn een verwijzing naar de onderhuidse potentie. Het front van de nieuwe BMW 8 Serie is duidelijk herkenbaar bij deze BMW Concept M8 Gran Coupe. De niervormige grille wordt naar onder toe breder en accentueert daarmee het lage zwaartepunt van de auto. Net als die van de vroege coupés van BMW, zijn de niervormige elementen van de grille met elkaar verbonden door een ononderbroken omlijsting, wat het front optisch breder maakt.

 

De grille is ook iets lager geplaatst dan de koplampen, waardoor de carrosserie nog dichter bij het asfalt lijkt te komen. De goudkleurige omlijsting van de grille geeft het front een exclusieve uitstraling. De techniek van de koplampen is afkomstig van de M8 GTE endurance raceauto. Daardoor ontstaat een dynamische, zeshoekige interpretatie van het kenmerkende BMW front met vier ‘ogen’. De koplampen combineren elementen uit de autosport-met een luxe, kwalitatief hoogstaande uitstraling. Stoere luchtinlaten van met koolstofvezel versterkt plastic (CFRP) leiden de koellucht naar waar die nodig is.

 

Opzij: elegantie ontmoet krachtige precisie.
Zelfs op enige afstand is het dynamische karakter van de BMW Concept M8 Gran Coupe onmiskenbaar. Zijn lange wielbasis, lange motorkap, vloeiend gebogen daklijn en korte achterzijde geven de auto een elegant sportief coupé-silhouet. De aantrekkelijke vormen van de carrosserie komen het meest indrukwekkend over rond de C-stijl, boven de achterwielkast. Hier vloeit de kap elegant over in de achterzijde. De gespierde achterwielkasten weerspiegelen de kracht die de auto via de achterwielen op de weg overbrengt. De vloeiende overgangen tussen oppervlakken geven de auto een zekere sensualiteit, terwijl de sterk taps toelopende schouderlijn in combinatie met de grote spoorbreedte de auto zeer herkenbaar maakt en een atletische uitstraling geeft.

 

De BMW Concept M8 Gran Coupe is een échte BMW M en daarom voorzien van een carbon dak waardoor het zwaartepunt lager komt te liggen, ook optisch. De buitenspiegels zijn aerodynamisch gevormd. De carrosseriekleur, Salève Vert, lijkt onder invloed van de lichtinval te veranderen van groen tot grijsblauw waardoor het lijnenspel van de auto optimaal tot zijn recht komt. Dat wordt nog versterkt door de goudkleurige omlijsting van de ruiten, de kenmerkende ‘kieuwen’ in de voorspatborden, de goudkleurige remmen, wielen en dubbele uiteinden van het M-uitlaatsysteem.

 

Indrukwekkende achterzijde.
De achterzijde van de BMW Concept M8 Gran Coupe heeft het dynamische elan en de optische impact waar M om bekendstaat. De grote spoorbreedte en de brede wielkasten verwijzen naar het prestatiepotentieel van de auto. Horizontale lijnen geven de achterzijde een harmonieuze verdeling. De slanke achterlichten met donkergetint glas benadrukken de breedte van de auto. Daaronder weerspiegelt de achterbumper de dynamische vormen van de voorbumperspoiler. De opvallende diffuser en de twee dubbele M-uitlaten laten geen twijfel bestaan over het prestatievermogen.

 

Vooruitblik.
De opvallend vormgegeven carrosserie van de BMW Concept M8 Gran Coupe verenigt de kernwaarden van BMW M, met elegantie en luxe in een nieuwe, opwindende vorm. Met het nieuwe model kijkt BMW Group vooruit naar de BMW 8 Serie Gran Coupe en de BMW M8 Gran Coupe, die in de loop van 2019 worden gepresenteerd en het gamma van de BMW 8 Serie voltooien.

BMW Concept M8 Gran Coupe
BMW Concept M8 Gran Coupe
BMW Concept M8 Gran Coupe
BMW Concept M8 Gran Coupe
BMW Concept M8 Gran Coupe
BMW Concept M8 Gran Coupe
BMW Concept M8 Gran Coupe
BMW Concept M8 Gran Coupe
BMW Concept M8 Gran Coupe
BMW Concept M8 Gran Coupe
BMW Concept M8 Gran Coupe
BMW Concept M8 Gran Coupe
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: BMW Concept M8 Gran Coupe
Op beurs: Autosalon van Geneve 2018
Automerk: BMW
Automodel: M8
Uitvoering: Gran Coupe

BMW
Bayerische Motoren Werke werd in oktober 1913 door Karl Friedrich Rapp gesticht als vliegtuigmotorfabriek onder de naam Rapp Motorenwerke. Als locatie werd het Milbertshofendistrict in M?nchen gekozen vlakbij de Gustav Otto Flugmaschinenfabrik, een Duitse vliegtuigenfabriek van Gustav Otto en voorloper van de Bayerische Flugzeug Werke.
Meer BMW nieuws
De allereerste BMW 2 Serie Gran Coupe

BMW 8 Serie Gran CoupeAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise