volledig elektrisch aangedreven variant van de BMW X3
BMW Concept iX3
Je bent hier » Home » Autonieuws » BMW Concept iX3

BMW Concept iX3

donderdag 26 april 2018 18:31:43

BMW Group breidt zijn elektrificatiestrategie uit en presenteert een volledig elektrisch aangedreven variant van de BMW X3: de BMW Concept iX3. De auto maakt zijn debuut op de ‘Auto China 2018’ in Beijing. De BMW Concept iX3 is een voorbode van de uitbreiding van het gamma van BMW.

BMW Group breidt zijn elektrificatiestrategie uit en presenteert een volledig elektrisch aangedreven variant van de BMW X3: de BMW Concept iX3. De auto maakt zijn debuut op de ‘Auto China 2018’ in Beijing. De BMW Concept iX3 is een voorbode van de uitbreiding van het gamma van BMW. Het eerste volledig elektrisch aangedreven model van BMW (BMW i is immers een submerk binnen BMW Group) is een volwaardige Sports Activity Vehicle (SAV) – een compromisloze auto als het gaat om functionaliteit en comfort.De BMW Concept iX3 onderstreept het voornemen van BMW Group om zijn leidende positie op het gebied van elektrische mobiliteit te versterken. De uitbreiding van het gamma van lokaal emissievrije voertuigen is een van de belangrijkste actiepunten binnen de ACES activiteiten (Automated, Connected, Electrified en Services) waarop de groep de transformatie baseert van de mobiliteitssector in het kader van de strategie NUMBER ONE > NEXT. Andere belangrijke punten zijn semi-autonoom rijden, connectiviteit van het hoogste niveau en nieuwe digitale diensten. Onder de generieke term “iNext" werkt BMW Group aan het toekomstige gamma en daarin speelt de BMW Concept iX3 een essentiële rol.Een van de innovaties in de BMW Concept iX3 is de vijfde generatie van de BMW eDrive technologie. Een groot voordeel van deze elektrische aandrijving van de toekomst is de samenvoeging van elektromotor, transmissie en aandrijfelektronica in één elektrische aandrijvingscomponent. Bovendien omvat de vijfde generatie van het elektrische aandrijfsysteem nieuwe, krachtigere batterijen. Dit nieuwe technologiepakket zorgt voor aanzienlijke vooruitgang op het gebied van prestaties, actieradius, gewicht, indeling en flexibiliteit. Het maakt zijn debuut in de volledig elektrisch aangedreven SAV. De ongeëvenaarde expertise van BMW i speelde ook een prominente rol in de ontwikkeling van de vijfde generatie van de elektrische aandrijving. De overdracht van aandrijftechnologie die oorspronkelijk voor BMW i was ontwikkeld naar andere merken van BMW Group gaat hiermee nog een stap verder.Volledig elektrisch aangedreven auto’s van BMW worden voortaan voorzien van het BMW i logo. Zo ook de conceptauto, zowel op de zijkanten als op de achterzijde. BMW eDrive technologie is inmiddels al onderdeel van het plug-inhybride aandrijfsysteem van de BMW iPerformance modellen en van de MINI Cooper S E Countryman ALL4. In de BMW Concept iX3 biedt de technologie in deze verregaand geïntegreerde ontwikkelingsfase volledig elektrische mobiliteit. De uiteindelijke productieversie van de elektrisch aangedreven SAV profiteert daardoor ook van de technologische basis van de aandrijflijn van de BMW iNext, die in 2021 wordt gepresenteerd.Flexibele architectuur maakt duurzame mobiliteit mogelijk.
Met de wereldpremière van de BMW Concept iX3 begint BMW Group een nieuw hoofdstuk van zijn elektrificatiestrategie. In de toekomst bieden de flexibele en verder ontwikkelde voertuigplatformen van BMW Group allerlei vormen van voor-, achter- en vierwielaandrijving. Dat effent het pad voor alle merken van de groep om hun modellen aan te bieden met uiteenlopende aandrijfsystemen. Dat betekent dat een verbrandingsmotor, plug-inhybride aandrijving of een batterij-elektrische aandrijflijn in elk model kan worden toegepast.De introductie van de vijfde generatie van de elektrische aandrijftechnologie maakt de integratie van die technologie in diverse voertuigarchitecturen opnieuw makkelijker. De afzonderlijke componenten van BMW eDrive onderscheiden zich door hun lagere gewicht, de schaalbaarheid en de extreem compacte constructie. Daarbij komt dat ze in een flexibele, modulaire designstructuur passen en daardoor op diverse manieren kunnen worden toegepast. De manier waarop BMW verregaand geïntegreerde elektrische aandrijfsystemen benadert, kan in de toekomst ook worden toegepast op een groot aantal uiteenlopende modellen. Om dat potentieel te benutten, maakt de architectuur van de huidige en toekomstige modellen van alle merken van BMW Group het mogelijk diverse aandrijflijnen te integreren. Daardoor kan BMW Group voldoen aan de steeds groter wordende vraag naar elektrische auto’s en tegelijkertijd specifieke doelgroepen bedienen.De BMW X3 waarop de conceptauto is gebaseerd, is een van de eerste modellen met de vereiste flexibele architectuur. Bovendien is de BMW Concept iX3 uitgerust met een speciaal ontwikkeld subframe voor de achteras en specifieke integratie van het onderstel.Schaalbare componenten, flexibele productie.
De vijfde generatie van de BMW eDrive technologie onderscheidt zich door het extreem compacte design. De elektromotor, de transmissie en de aandrijfelektronica zijn nu ondergebracht in één aparte component, waardoor het veel eenvoudiger is om het te integreren in verschillende voertuigarchitecturen. Verder maakt de modulaire constructie het mogelijk om deze aan te passen aan het vereiste prestatieniveau en de beschikbare ruimte. Een ander opvallend aspect is dat voor de elektromotor geen zeldzame aardmetalen benodigd zijn en dat betekent dat BMW Group niet afhankelijk is van hun beschikbaarheid.De modulaire benadering van de aandrijflijn is verder geoptimaliseerd met de ontwikkeling van de volgende generatie hoogspanningsbatterij. Door de toepassing van de kennis en ervaring van BMW i en de deskundigheid op het gebied van celtechnologie en -design zijn de prestaties, de energiedichtheid, het laadvermogen en de duurzaamheid van de batterij verder verbeterd. Bovendien maakt de fabricage van batterijcelprototypen een volledige analyse en begrip mogelijk van het proces van waardecreatie voor de cellen. Ook bereidt het potentiële leveranciers voor op de productie van de cellen volgens specifieke vereisten.Net als de voertuigstructuren en de eDrive technologie van de toekomst is ook het internationale productienetwerk van BMW Group ingericht op het hoogste niveau van flexibiliteit – in dit geval voor de productie van modellen met elektrische aandrijving. Nu al rollen modellen met geëlektrificeerde aandrijving van de band in tien productielocaties van BMW Group over de hele wereld. De eDrive componenten voor deze voertuigen worden geleverd door fabrieken in Dingolfing (Duitsland), Shenyang (China) en Spartanburg (Verenigde Staten). De fabriek van BMW Group in Dingolfing is het expertisecentrum binnen het productienetwerk op het gebied van elektrische aandrijfsystemen.De toekomstige productieversie van de BMW Concept iX3 wordt gefabriceerd door de joint venture BMW Brilliance Aut omotive in Shenyang, China.BMW Concept iX3 met meer dan 200 kW (270 pk) sterke elektromotor en actieradius volgens WLTP van meer dan 400 km.

 

De BMW Concept iX3 is een nieuwe mijlpaal op de weg naar lokaal emissievrije mobiliteit in het kader van de elektrificatiestrategie van BMW Group. En opnieuw is het een SAV die de weg bereidt voor een nieuwe en baanbrekende vorm van rijplezier waar BMW om bekendstaat. De huidige BMW X5 xDrive40e iPerformance (brandstofverbruik 3,3-3,4 l/100 km; stroomverbruik gecombineerd 15,3-15,4 kWh/100 km en gecombineerde CO2-emissie 77-78 g/km) debuteerde in 2015 als het eerste plug-inhybride model van BMW. En de BMW ActiveHybrid X6 uit 2009 was ‘s werelds eerste Sports Activity Coupe (SAC) met hybrideaandrijving.
 

De BMW Concept iX3 is de voorbode van de samensmelting van het veelzijdige rijplezier waar de BMW X modellen om vermaard zijn, met lokaal emissievrije aandrijving. De vijfde generatie van de elektromotor die voor de SAV is ontwikkeld, heeft een vermogen van meer dan 200 kW (270 pk). De eveneens voor dit model ontwikkelde hoogspanningsbatterij heeft een nettocapaciteit van meer dan 70 kWh, wat genoeg is om de volledig elektrische SAV een actieradius te geven van meer dan 400 kilometer in de WLTP-testcyclus. Een ander kenmerk van de hoogspanningsbatterij voor de vijfde generatie van de eDrive technologie is zijn geoptimaliseerde laadvermogen. Het energie-opslagsysteem is voorzien van een nieuw ontwikkelde Charging Control Unit en is ontworpen voor snelladers die tot 150 kW genereren. De hoogspanningsbatterij kan in slechts 30 minuten worden opgeladen bij zo’n snellaadstation.

 

Elektrische mobiliteit betekent ook onderscheid in design.
Het BMW logo en de nierengrille tonen de banden met het merk BMW i. De gesloten grille – dat vermindert de luchtweerstand en biedt dus aerodynamisch voordeel – met de BMW i-Blue contouren zetten het thema BMW i Vision Dynamics voort die werd ingezet door de BMW i Vision Dynamics.

 

Andere kenmerken van de BMW Concept iX3 zijn de BMW i Blue accenten rond het merklogo op de grille en langs de dorpels en een diffuser in carrosseriekleur, geïntegreerd in het paneel onder de achterbumper. Deze stijlelementen contrasteren scherp met de matte carrosseriekleur Moonstone Silver. De conceptauto is verder voorzien van lichtmetalen wielen van een aerodynamisch geoptimaliseerd design.Behalve het werelddebuut van de BMW Concept iX3 en het concept van de BMW i Vision Dynamics biedt de stand van BMW Group in Beijing ook ruimte voor de belichting van het onderscheidende design van BMW i ten opzichte van BMW. De vormgeving van de BMW i Vision Dynamics kenmerkt zich door de vernieuwende designtaal die exclusief is voor de auto’s van BMW i. Het herkenbare uiterlijk van de auto’s van BMW i kenmerkt ook de toekomstige modellen van het merk.

 

Het studiemodel van het eerste volledig elektrische model van BMW kenmerkt zich nadrukkelijk met zijn robuuste maar verfijnde uitstraling als allround SAV; dat uiterlijk heeft natuurlijk niets te lijden onder de emissievrije aandrijflijn die zich onder in de auto bevindt. De elektrische aandrijving is slechts af te leiden uit de designelementen in de designtaal van BMW i, zoals hierboven beschreven.

 

Over BMW i.
BMW i is een merk van BMW Group, gericht op connected mobiliteitsdiensten, vooruitstrevende voertuigconcepten en een nieuwe invulling van het begrip premium – geleid door het streven naar duurzaamheid. BMW i is actief in 54 landen, met de elektrische BMW i3 voor in de stad, de plug-inhybride sportauto BMW i8 en de plug-inhybride BMW iPerformance modellen.BMW i spreekt nieuwe doelgroepen aan voor BMW Group en dient als broedplaats voor innovatie. Technologieën die succesvol

 

debuteerden in de auto’s van BMW i worden vervolgens ook toegepast in de modellen van BMW.BMW i heeft bovendien nauwe banden met bedrijven als DriveNow (autodelen), ReachNow (autodelen 2.0), ChargeNow (eenvoudig toegang tot ‘s werelds grootste netwerk van oplaadpunten), ParkNow (eenvoudig vinden, reserveren en betalen van parkeerruimte), participatiemaat

 

schappij BMW i Ventures (investeerder in start-ups die gericht zijn op stedelijke mobiliteit), BMW Energy (energie-optimalisatiediensten) en het Centre of Competence for Urban Mobility (consultancy voor steden).


BMW Concept iX3
BMW Concept iX3
BMW Concept iX3
BMW Concept iX3
BMW Concept iX3
BMW Concept iX3
BMW Concept iX3
BMW Concept iX3
BMW Concept iX3
BMW Concept iX3
BMW Concept iX3
BMW Concept iX3
BMW Concept iX3
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
BMW

BMW autonieuws

Bayerische Motoren Werke werd in oktober 1913 door Karl Friedrich Rapp gesticht als vliegtuigmotorfabriek onder de naam Rapp Motorenwerke. Als locatie werd het Milbertshofendistrict in M?nchen gekozen vlakbij de Gustav Otto Flugmaschinenfabrik, een Duitse vliegtuigenfabriek van Gustav Otto en voorloper van de Bayerische Flugzeug Werke.
Meer BMW nieuws
Dikke BMW M8 CSL in de maak!

Laatste spionage BMW X5 M facelift

Gesplitste koplampen voor de vernieuwde BMW X7

BMW 5 Serie model 2024

BMW M2 spionage beelden

Eerste beelden BMW 5 Series G60

BMW X8 met gestapelde uitlaatpijpen

Elektrische BMW 3 Serie gespotAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com