Plug-in hybrideversie verklapt ingestelde rijmodus
Blauwe verlichting voor Opel Grandland X

Blauwe verlichting voor Opel Grandland X

vrijdag 07 augustus 2020 17:31:20

Als de bestuurder van een Opel Grandland X Hybrid met plug‑in hybride-aandrijving de volledig elektrische rijmodus inschakelt, rijdt de SUV niet alleen emissievrij en geruisloos rond, maar worden ook andere weggebruikers geïnformeerd over de ingeschakelde rijmodus dankzij een blauw led-licht in de voorruit.

De blauwe verlichting is net onder de binnenspiegel aangebracht en duidelijk zichtbaar voor andere weggebruikers. Deze verlichting is bovendien handig voor wetshandhavers, bijvoorbeeld als de Grandland X Hybrid rijdt in gebieden waar (tijdelijk) alleen elektrische voertuigen zijn toegestaan. Dankzij de blauwe verlichting is in één oogopslag te zien of de auto elektrisch rijdt of niet.

 

e-Save

Om ervoor te zorgen dat er altijd genoeg stroom beschikbaar is om lokaal emissievrij te rijden, biedt de Grandland X Hybrid de rijmodus ‘e-Save’. Hiermee kan de energie in de batterij worden ‘bewaard’ voor later op de route, bijvoorbeeld om volledig elektrisch te rijden in de stad of in een woonwijk. De bestuurder kan deze functie inschakelen via de touchscreen van het infotainmentsysteem.

 

Hybrid en Hybrid4

De Opel Grandland X Hybrid is de eerste Opel met plug-in hybride-aandrijving en is leverbaar in twee varianten. In beide gevallen wordt een 1,6-liter turbobenzinemotor ondersteund door een elektromotor via een geëlektrificeerde 8-traps automaat. Het aanbod begint bij de Opel Grandland X Hybrid (vanaf € 42.899,-) met voorwielaandrijving en een systeemvermogen van 165 kW (225 pk). De volledig elektrische actieradius is vastgesteld op 57 km. [WLTP2-brandstofverbruik: gecombineerd 1,4-1,5 l/100 km; 31-34 g/km CO2; NEDC1-brandstofverbruik: gecombineerd 1,5-1,7 l/100 km; 35-37 g/km CO2].

 

Er is ook een krachtigere Opel Grandland X Hybrid4 (vanaf € 49.499,-) met een systeemvermogen van 221 kW (300 pk) en vierwielaandrijving. Bij deze versie is een tweede, separate elektromotor op de achteras geplaatst. Het volledig elektrische bereik is vastgesteld op 50 km. [WLTP2-brandstofverbruik: gecombineerd 1,3-1,4 l/100 km; 29-32 g/km CO2; NEDC1-brandstofverbruik: gecombineerd 1,5-1,6 l/100 km; 34-36 g/km CO2].


Blauwe verlichting voor Opel Grandland X
Blauwe verlichting voor Opel Grandland X
Blauwe verlichting voor Opel Grandland X
Blauwe verlichting voor Opel Grandland X
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Opel

Opel autonieuws

Opel is in 1862 opgericht in Rüsselsheim (Duitsland), waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Sinds augustus 2017 maakt Opel Automobile GmbH deel uit van het Franse Groupe PSA. Opel en zustermerk Vauxhall in Engeland verkopen voertuigen in meer dan vijftig landen en hebben meer dan 37.000 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 19.000 in Duitsland. De automaker heeft tien productiefaciliteiten en één test- en ontwikkelingscentrum in zes landen in Europa. In 2017 verkocht Opel bijna 1,1 miljoen personenauto’s en lichte bedrijfswagens in Europa. Het in november 2017 gepresenteerde strategische toekomstplan PACE! is gericht op herstel van het financiële fundament, versterking van de duurzame concurrentiekracht en verdere groei van Opel, ook buiten Europa
Meer Opel nieuws
Opel Grandland gespot in sneeuw

Spyshots nieuwe Opel Astra

Nieuwe Opel Vivaro-e en Opel Zafira-e Life

Spyshot Opel Crossland X facelift

Elektrische Opel Vivaro-e bestellen

Zesde generatie Opel Corsa e gaat elektrisch

Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe Corsa

Opel Combo Tour is er vanaf 28.327 euroAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com