Van startonderbreker tot geavanceerd volgsysteem
Goed auto beveiligingssysteem nooit overbodige luxe

Goed auto beveiligingssysteem nooit overbodige luxe

Inbraken in auto’s zijn helaas dagelijkse kost. Hoewel de cijfers iets gedaald zijn vinden er nog steeds veel inbraken plaats. Voorbeeld: Alleen in Den Bosch zijn vorig jaar in de periode januari tot september 2020 al 555 auto inbraken geregistreerd. Een goed autoalarm is tegenwoordig zeker geen overbodige luxe en soms zelfs verplicht qua verzekering.

Van startonderbreker tot geavanceerd volgsysteem
Autobeveiliging is verdeeld in 5 alarmklassen. Van simpel tot super geavanceerd. De eenvoudigste (klasse 1) is de startonderbreker. Hierdoor is het onmogelijk de auto te starten zonder sleutel. Alle auto’s die vanaf 1998 binnen Europa zijn geproduceerd zijn standaard voorzien van een dubbele startonderbreking. Deze dubbele blokkering zorgt ervoor dat zowel de startmotor als de benzine toevoer wordt geblokkeerd. Dit soort alarm maakt geen geluid en bevat geen inbraakdetectie.

 

Alarm klasse 1, 2 en 3
Wanneer u een autoalarm klasse 2 heeft, bezit deze naast de startonderbreker tevens een inbraakdetectie. Het alarm detecteert elke poging om het portier te openen en laat een luide toon horen. Deze kan alleen handmatig worden uitgezet. Het alarmsysteem klasse 2 is niet gekoppeld aan een alarmcentrale. Een voorbeeld is de alarmklasse 2 van Fleetaccess. Dit alarm is geschikt voor elk merk model en type auto. Alarm klasse 3 is een alarmsysteem met hellingdetectie. Deze gaat in werking zodra de auto omhoog wordt gekrikt om bijvoorbeeld de velgen te stelen. Daarnaast biedt klasse 3 omtrekdetectie en interieurdetectie.

 

Klasse 4 en 5
Het betrouwbare klasse 4 alarm is voorzien van een uitgebreid autovolgsysteem. Klasse 4 en 5 zijn samengevoegd onder de nieuwe naam VbV/SCM voertuigvolgsysteem. Wanneer uw auto gestolen is kan deze middels een volgsysteem worden gevolgd, opgespoord en geblokkeerd. Voertuigvolgsystemen zijn altijd gekoppeld aan een particuliere alarmcentrale (PAC) en staat in directe verbinding met de politie. Zodra de auto wordt gestolen of in beweging is zonder dat er sprake is van motorcontact gaat er direct een melding uit naar de landelijke politie.

 

Autoalarm verplicht?
Afgezien van enkele uitzonderingen is in de meeste gevallen een autoalarm binnen Nederland nog niet verplicht. Toch kan het u flink schelen in de verzekeringspremie die u betaalt voor uw autoverzekering. Auto’s waarbij wel een alarmverplichting geldt zijn bijvoorbeeld oldtimers met hoge waarde, nieuw auto’s met opvallend hoge nieuwwaardes, speciale edities, sportauto’s, luxe merken en terreinwagens.

 

Belangrijke tip
Laat uw autoalarm regelmatig herkeuren. Na het inbouwen van het alarm ontvangt u een alarm certificaat met een tijdsduur van 3 jaar. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat dit certificaat niet verloopt.
Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com