Bentley komt met een SUV in 2016

Bentley komt met een SUV in 2016

woensdag 24 juli 2013 09:21:06

Bentley Motors heeft vandaag bevestigd dat de onderneming doorgaat met de ontwikkeling van de Bentley SUV, de vierde modellijn van het merk. De SUV, waarvan de verkoop in 2016 start, zal in Crewe worden geproduceerd, met duizend nieuwe banen in het Verenigd Koninkrijk tot gevolg. De komende drie jaar zal Bentley meer dan £800 miljoen investeren in haar faciliteiten in Crewe en in de ontwikkeling van nieuwe modellen.

 

De Engelse Minister President David Cameron, die samen met Dr Martin Winterkorn - voorzitter van de Raad van Bestuur van de Volkswagen Group - aanwezig was bij de bekendmaking van het nieuws op het hoofdkantoor van Bentley in Crewe, verklaarde: “Deze investering van £800 miljoen en de duizend nieuwe banen bij Bentley zijn prachtig nieuws voor zowel de regio Crewe als voor het Verenigd Koninkrijk als geheel en vormen opnieuw een belangrijke mijlpaal in het versterken van onze economie.”

 

“Als er één sector is die voorop loopt in de wereldwijde wedloop, dan is het onze ‘booming’ auto-industrie wel. Iedere twintig seconden rolt er ergens in het Verenigd Koninkrijk een auto van een productielijn en we hebben recent de Government’s Automotive Industrial Strategy gelanceerd om dit succes ook de komende jaren voort te zetten.”

 

“Ik ben verheugd dat Bentley haar nieuwe model hier gaat produceren, wat niet alleen zorgt voor duizend nieuwe banen, maar er nog veel meer veilig stelt én resulteert in toenemende opleidingsmogelijkheden voor de medewerkers,” besloot de Minister President.

 

Dr Winterkorn voegde daar aan toe: “De Volkswagen Group gelooft in het Verenigd Koninkrijk als concurrerende locatie voor industriële productie. Bentley-liefhebbers wereldwijd kijken reikhalzend uit naar de allereerste SUV van het merk. Samen gaan we ervoor zorgen dat het nieuwe model opnieuw een echte Bentley wordt: krachtig, exclusief en succesvol.”

 

“Voor het Verenigd Koninkrijk is het bijzonder prettig dat een belangrijke internationale autofabrikant zich heeft gecommitteerd tot productie in ons land,” aldus Vince Cable, Minister van Economische Zaken. “Onze strategie voor de auto-industrie onderstreept de toewijding van de overheid om met ondernemingen van wereldformaat, zoals Bentley, samen te werken om zo nieuwe banen te creëren en export te promoten. Bentley was de eerste onderneming die ik als minister heb bezocht en het bedrijf is echt een toonbeeld van hoogwaardige productie. Het merk exporteert meer dan vier van iedere vijf in het Verenigd Koninkrijk geproduceerde auto’s naar de rest van de wereld.”

 

Bentley’s Chairman en Chief Executive Dr Wolfgang Schreiber: “Dit is prachtig nieuws voor Bentley en voor het Verenigd Koninkrijk. Bentley groeit op succesvolle wijze en met deze nieuwe, vierde modellijn mengt ons merk zich in het succes van de wereldwijde SUV-markt. De steun van alle betrokkenen binnen de onderneming is cruciaal geweest om te komen tot dit besluit, dat de duurzame groei voor de onderneming veilig stelt.”

 

De SUV wordt een rasechte Bentley dankzij de bekende merkwaarden ‘luxe, prestaties, kwaliteit en vakmanschap’. De styling zal de auto onderscheidend maken van welke andere huidige SUV ook en zal trouw blijven aan Bentley’s design-DNA. Het zal de meest luxueuze en krachtigste SUV op de markt worden. De reacties van klanten op de komst van een Bentley SUV waren de afgelopen 16 maanden zeer positief.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Bentley

Bentley autonieuws

Bentley Motors Limited is een Britse fabrikant van luxueuze automobielen en sportwagens. Het bedrijf is opgericht in Engeland op 18 januari 1919 door Walter Owen Bentley (1888-1971). Sinds 1998 maakt het deel uit van de Volkswagen Group.De wereldberoemde Bentley Continental GT is na de Ferrari 612 Scaglietti de snelste vierpersoonsauto ter wereld, hoewel het met zijn prijs van zo'n 200 000 euro het goedkoopste model is uit het Bentley-gamma. De wagen werd ontworpen door de Belg Dirk van Braeckel.
Meer Bentley nieuws
Bentley Bentayga duikt op in sneeuw

Bentley test de Bentayga LWB

Bentley Bentayga Speed is dikke SUV

Prijzen Bentley Bentayga vanaf  281.221

Bentley Mulsanne Facelift en LWB versie betrapt

Bentley Bentayga in de schijnwerpers

Bentley Bentayga rond de Nurburgring

Bentley Bentayga bijna vrij van camouflageAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2023 Contact: Autoliefhebber.com