Audi S3 Sportback leverbaar vanaf 49.900 euro

Audi S3 Sportback leverbaar vanaf 49.900 euro

donderdag 20 juni 2013 19:29:21

De zeer dynamische en tegelijkertijd ruime en praktische Audi S3 Sportback is nu te bestellen bij de Nederlandse Audi-dealers. De prijzen beginnen bij € 49.900. De Audi S3 Sportback dankt zijn dynamische karakter aan de 221 kW/300 pk sterke 2.0 TFSI-motor en quattro permanente vierwielaandrijving én het relatief lage gewicht. De levering van de S3 Sportback start in september. Hij is er dan ook in Pro Line plus-uitvoering. Daarbij is LED-hoofdverlichting inbegrepen.

 

De 2.0 TFSI van de Audi S3 Sportback levert een vermogen van 221 kW/300 pk en een koppel van 380 Nm (tussen1.800-5.500 tpm). De motor heeft een gretige karakteristiek en in dynamic-mode wordt de uitlaatsound extra aangezet. De zeer snelle sprinttijden (‘0-100’ in 5,0 s met S tronic-transmissie en 5,1 s met de standaard zesbak) komen mede op het conto van launch control. Het gemiddelde verbruik voor de versie met S tronic bedraagt 6,9 l/100 km (zesbak: 7,0 l/100 km). Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 159 en 162 g/km. Vergeleken met zijn voorganger is de S3 Sportback 1,5 l/100 km zuiniger. Dit komt onder meer door de Audi ultra lichtgewicht bouwwijze. Dit levert een gewichtsbesparing van 70 kg op - de basisversie weegt 1.445 kg.

 

Scherp

Naast het relatief lage gewicht dragen ook de sportief afgestemde quattro-vierwielaandrijving, het verlaagde sportonderstel, de optimale gewichtsverdeling en progressive steering met variabele overbrenging (standaard) bij aan de zeer hoge mate van rijdynamiek. Audi drive select is standaard. Hiermee kan de bestuurder een eigen set-up kiezen. Het spectrum varieert van Efficiency en Comfort tot Auto en Dynamic.

 

Compleet

De uitrusting van de S3 Sportback laat zich in twee worden samenvatten: compleet sportief. Standaard zijn onder meer 18-inch lichtmetalen wielen, een multifunctioneel sportstuur (met leer bekleed en afgevlakt), Xenon verlichting, licht-/regensensor, lichtpakket, sportstoelen, stoelbekleding met een combinatie stof en leder (parelnappa), Audi sound system, aluminium afwerkingaccenten en diefstalarm. Specifieke extra’s voor de S3 Sportback zijn rode remzadels met S3-logo, de kristaleffect-kleuren Panterzwart en Estorilblauw en de Audi design selectie-kleur corsorood. Ook zijn er diverse 18-inch lichtmetalen wielen beschikbaar (dubbelspaaks ster design of 5-arm rotor matzwart).

 

De S3 Sportback Pro Line plus met LED-hoofdverlichting

De Audi S3 Sportback is er ook in Pro Line plus-uitvoering. De standaarduitrusting wordt dan uitgebreid met MMI navigatie plus, parkeerhulp achter, Bang & Olufsen sound system, LED-koplampen (uniek in deze klasse), Audi Connect en interieurelementen mono.pur. De Pro Line plus-uitvoering is verkrijgbaar voor een meerprijs van € 4.500.

 

Prijzen per september 2013:

  • Audi S3 Sportback met handgeschakelde zesversnellingsbak: € 49.900
  • Audi S3 Sportback S tronic: € 51.270
  • Meerprijs Pro Line plus-uitvoering: € 4.500

Audi S3 Sportback leverbaar vanaf 49.900 euro
Audi S3 Sportback leverbaar vanaf 49.900 euro
Audi S3 Sportback leverbaar vanaf 49.900 euro
Audi S3 Sportback leverbaar vanaf 49.900 euro
Audi S3 Sportback leverbaar vanaf 49.900 euro
Audi S3 Sportback leverbaar vanaf 49.900 euro
Audi S3 Sportback leverbaar vanaf 49.900 euro
Audi S3 Sportback leverbaar vanaf 49.900 euro
Audi S3 Sportback leverbaar vanaf 49.900 euro
Audi S3 Sportback leverbaar vanaf 49.900 euro
Audi S3 Sportback leverbaar vanaf 49.900 euro
Audi S3 Sportback leverbaar vanaf 49.900 euro
Audi S3 Sportback leverbaar vanaf 49.900 euro
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Audi

Audi nieuws

Het merk heeft zijn oorsprong in het in 1899 opgerichte autobedrijf Horch Automobielwerke. Dit bedrijf werd opgericht door ex-Benz- werknemer August Horch samen met een 3-tal partners. Al na tien jaar stopte deze samenwerking, Horch wilde bekendheid voor zijn merk vergaren door aan autosport deel te nemen. Zijn partners waren het daar niet mee eens omdat het te geld verslindend zou zijn en ontsloegen de technisch directeur en oprichter Horch in 1909.
Meer Audi nieuws
Productie Audi Q8 e-tron van start in Brussel

Audi RS 6 Avant performance

Audi RS6 C7 by G&B Design

Audi A6 Avant e-tron concept

Spyhots Audi EV SUV voor Chinese markt

Spionage momentje Audi Q6 e-tron

Is dit de Audi Q9?

Wat! Een Audi Q6 e-tron in 2022Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2023 Contact: Autoliefhebber.com