Intentieverklaring voor volgende stap in autonoom rijden
Audi en Huawei werken samen aan connected cars

Audi en Huawei werken samen aan connected cars

maandag 16 juli 2018 12:52:43

Audi en Huawei gaan nauw samenwerken in de ontwikkeling van intelligente connected auto’s. De autofabrikant en het Chinese telecombedrijf hebben daartoe deze week in Berlijn een intentieverklaring getekend.

We gaan intensiever samenwerken met Huawei op het gebied van intelligente connected auto’s,” verklaart Saad Metz, Executive Vice President van Audi China. “Ons doel is het verbeteren van de veiligheid en het optimaliseren van de verkeersstromen in ‘intelligente’ steden. We richten ons daarbij in eerste instantie op de Chinese markt.”

 

Autonoom rijden en digitalisering auto naar hoger plan

Intelligente connected auto’s kunnen informatie uitwisselen met hun omgeving. Om dit te bewerkstelligen, hebben ze een hoogkwalitatieve en stabiele dataconnectie nodig. In de uitbreiding van deze onderlinge communicatie gaat veel onderzoek en ontwikkeling zitten. Bovendien moet de samenwerking tussen Audi en Huawei autonoom rijden en de digitalisering van auto’s naar een hoger plan tillen. Met dat doel voor ogen hebben de partijen besloten om trainingsprogramma’s te ontwikkelen om experts op te leiden.

 

Audi werkt al sinds 2017 samen met Huawei en de Chinese overheid en is als eerste buitenlandse autofabrikant betrokken bij de uitrol van LTE-V in de Chinese metropool Wuxi. LTE-V is een mobiele communicatiestandaard voor connected auto’s. Daarmee kunnen auto’s – en dus hun bestuurders – in real-time verkeersinformatie ontvangen via onder meer verkeerslichten en camera’s op kruisingen. Op de World Internet of Things Exposition, die in september in Wuxi wordt gehouden, gaat het project een nieuwe fase in en worden uitgebreidere toepassingen geïntroduceerd.


Audi en Huawei werken samen aan connected cars

1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Specificaties
Automerk: Audi
Audi

Audi nieuws

Het merk heeft zijn oorsprong in het in 1899 opgerichte autobedrijf Horch Automobielwerke. Dit bedrijf werd opgericht door ex-Benz- werknemer August Horch samen met een 3-tal partners. Al na tien jaar stopte deze samenwerking, Horch wilde bekendheid voor zijn merk vergaren door aan autosport deel te nemen. Zijn partners waren het daar niet mee eens omdat het te geld verslindend zou zijn en ontsloegen de technisch directeur en oprichter Horch in 1909.
Meer Audi nieuws
Audi e-tron GT op de nürburgring

Audi RS3 Sedan verliest camouflageAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com