In 2025 jaarlijks 800.000 elektrische Audiís
Audi e-tron offensief start in augustus

Audi e-tron offensief start in augustus

zaterdag 12 mei 2018 20:21:45

Voor Audi is 2018 een zeer ambitieus jaar, dat in het teken staat van 20 productlanceringen, de entree in nieuwe segmenten en de introductie van nieuwe aandrijftechnologieën en organisatiestructuren. Bovendien onderstreept Audi zijn focus op e-mobility met een breed programma elektrische e-tron modellen. Audi AG heeft zichzelf ten doel gesteld tegen 2025 jaarlijks 800.000 elektrische voertuigen te verkopen. Tijdens de 129e Algemene Bijeenkomst in Ingolstadt informeerde het management van Audi aandeelhouders hierover én over het Actie- en Transformatieplan van het merk.

Audi CEO Rupert Stadler: “2018 is een cruciaal jaar voor Audi met razendsnelle veranderingen, die ervoor zorgen dat we gaandeweg weer in het offensief zullen zijn. We herstructureren onze organisatie met het oog op de koers die we voor de toekomst hebben uitgezet. Bij dat alles naderen we de climax van ons grootste modellenoffensief ooit en stappen we het e-mobility tijdperk binnen met Audi e-tron.”

 

e-tron offensief start in augustus

Audi AG heeft zich ten doel gesteld tegen 2025 jaarlijks zo’n 800.000 geëlektrificeerde modellen te verkopen. Daartoe levert de onderneming tegen 2025 meer dan twintig nieuwe modellen die geheel of deels elektrisch worden aangedreven. Audi biedt daarmee ongeveer elke derde klant de mogelijkheid vóór het midden van het volgende decennium voor een e-model te kiezen.

 

Audi trapt het e-tron offensief op 30 augustus aanstaande af in Brussel tijdens de Audi Summit met de onthulling van de Audi e-tron, het eerste elektrische aangedreven serieproductiemodel. Vervolgens volgen in 2019 de Audi e-tron Sportback en in 2020 de Audi e-tron GT, afkomstig van Audi Sport. Bovendien debuteert in 2020 ook een elektrisch model in het segment van de premiumcompacts. Precies voor het 50-jarig jubileum van Vorsprung durch Technik in 2021 lanceert Audi bovendien de eerste autonoom rijdende elektrische auto op basis van de Audi Aicon concept car die het merk vorig jaar op de IAA in Frankfurt toonde.

 

myAudi online diensten

Eigenaren van een Audi e-tron kunnen vele toepassingen voor hun auto flexibel online aanschaffen. Audi verwacht per 2025 een operationele winst van 1 miljard euro via het myAudi klantenportaal te kunnen realiseren. Er komt een centraal productmanagement voor de planning, implementatie en uitvoering van digitale diensten en een speciaal IT-platform voor voertuigconnectiviteit en digitale services. Dit maakt ook een soepele uitwisseling met modellen van andere merken van de Volkswagen Group mogelijk.

 

“Onze ambitie is en blijft de Vorsprung durch Technik,” aldus Rupert Stadler. "We willen een revolutie teweegbrengen in mobiliteit. Ook bij elektrische mobiliteit willen we de nummer 1 zijn onder de premiumfabrikanten, met auto’s die volledig en compromisloos geschikt zijn voor dagelijks gebruik, met topkwaliteit en rijplezier voor de klant. We gebruiken onze Vorsprung om elektrische mobiliteit naar een hoger plan te tillen.”

 

Actie en Transformatie

Audi’s Actie- en Transformatieplan kent een succesvolle start. In het huidige boekjaar introduceert Audi maar liefst 20 nieuwe modellen. Een highlight daarbij is de nieuwe Audi A6. Alle nieuwe modellen vallen op door de nieuwe designtaal en een nieuw digitaal bedieningsconcept. Per 2020 wil Audi het aantal verkopen in het topsegment verdubbelen. De Audi Q8, die eind dit jaar op de markt komt, en de Audi e-tron SUV spelen daarbij een belangrijke rol. Ook staan er sportieve SUV’s in het compacte en middensegment op het programma, waaronder de nieuwe Q3-reeks en de SQ2. Nog voor het einde van 2019 introduceert Audi in totaal 11 nieuwe SUV’s, waaronder de Audi Q4 – een compleet nieuw model.


Audi e-tron offensief start in augustus
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Audi

Audi nieuws

Het merk heeft zijn oorsprong in het in 1899 opgerichte autobedrijf Horch Automobielwerke. Dit bedrijf werd opgericht door ex-Benz- werknemer August Horch samen met een 3-tal partners. Al na tien jaar stopte deze samenwerking, Horch wilde bekendheid voor zijn merk vergaren door aan autosport deel te nemen. Zijn partners waren het daar niet mee eens omdat het te geld verslindend zou zijn en ontsloegen de technisch directeur en oprichter Horch in 1909.
Meer Audi nieuws
Spyhots Audi EV SUV voor Chinese markt

Spionage momentje Audi Q6 e-tron

Is dit de Audi Q9?

Wat! Een Audi Q6 e-tron in 2022

Audi e-tron GT en RS e-tron GT onthuld

Een echte Audi Horch A8L

Audi S8 facelift in barre kou

Audi RS3 Sedan test in sneeuwAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com