Audi allroad shooting brake morgen op autobeurs

Audi allroad shooting brake morgen op autobeurs

zondag 12 januari 2014 10:26:41

Op de autotentoonstelling van Detroit onthult Audi de allroad shooting brake show car, een compacte tweedeurs crossover. De aandrijflijn is van het type e-tron quattro – een combinatie van krachtige (300 kW/408 pk) hybridetechnologie en quattro vierwielaandrijving. De prestaties zijn zowel op als buiten de gebaande paden van hoog niveau, terwijl het gemiddelde verbruik slechts 1,9 l/100 km bedraagt. Met de allroad shooting brake werpt Audi een concrete blik op de nabije toekomst.

 

De Audi allroad shooting brake is compact: 4,20 m lang, 1,85 m breed en 1,41 m hoog. De wielbasis is met 2,51 m zeer royaal. In het uiterlijk gaan typische e-tron designelementen als de dunne chroomstrips in de grille smaakvol samen met quattro-details als de platte dubbele koplampen. In dat opzicht volgt het studiemodel de lijn die werd ingezet met de Sport quattro concept (IAA 2013). De koplampen maken gebruik van matrix LED-technologie – de meest geavanceerde autoverlichting van het moment. Het profiel van het studiemodel is krachtig door de korte overhangen, de gestrekte daklijn en de markante C-stijlen. In de rechterstijl is de tankklep geïntegreerd en aan de andere kant bevindt zich de laadopening achter een soortgelijk klepje. De finishing touch van het uiterlijk bestaat uit grote (19 inch) lichtmetalen wielen met centrale sluiting, twee forse uitlaatpijpen, de open achterspoiler én de toepassing van hoogwaardige materialen als aluminium en CFRP (Carbon Fiber Reinforced Polymer).

 

Hightech cockpit
De allroad shooting brake is een vierzitter met sportstoelen voorin. De easy entry-functie zorgt voor een makkelijke instap naar achteren. De leuning van de zitplaatsen achterin zijn eenvoudig neer te klappen. Het interieur valt op door diverse slimme oplossingen. Zo is de bediening van de airconditioning geïntegreerd in de ronde uitstroomopeningen. Ook kleine displays die bijvoorbeeld de gekozen temperatuur weergeven, zijn hierin ondergebracht.

 

De bediening van Audi’s MMI (Multi Media Interface) is nu nog eenvoudiger dankzij een menustructuur die lijkt op die van smartphones. Het dashboard is pure hightech: de traditionele ‘klokken’ zijn vervangen door een groot (12,3 inch) display met haarscherpe (3D-)weergave. Standaard geeft dit display het functioneren van het plug-in hybride-systeem weer en is er een belangrijke rol voor de snelheidsmeter. In infotainment-modus ligt de nadruk op weergave van de navigatie en in sportmodus komt de toerenteller prominent naar voren. Op deze manier maakt bedieningsgemak plaats voor bedieningsplezier.

 

Audi e-tron quattro
De aandrijflijn van de allroad shooting brake is zeer vooruitstrevend. De circa 1.600 kg wegende concept car heeft plug-in hybride-technologie waarbij een 2.0 TFSI benzinemotor samenwerkt met een schijfvormige elektromotor die is geïntegreerd in de e-S tronic-transmissie (shift by wire). Deze versnellingsbak stuurt de aandrijfkracht naar de voorwielen. De achteras beschikt over een eigen elektromotor die de achterwielen kan aandrijven. Een geavanceerd regelsysteem detecteert automatisch de omstandigheden waarbij dat nodig is, zoals glad wegdek of in licht terrein. Deze aandrijfvorm wordt e-tron quattro genoemd. Het systeemvermogen van de allroad shooting brake bedraagt 300 kW/408 pk en het koppel 650 Nm. De sprint van 0-100 neemt slechts 4,6 s in beslag en de topsnelheid is afgeregeld op 250 km/h. Desondanks komt het gemiddelde verbruik uit op slechts 1,9 l/100 km volgens ECE-norm (CO2: 45 g/km).

 

Verschillende rijmodi – ook volledig elektrisch
De bestuurder van de allroad shooting brake heeft keuze uit verschillende aandrijfvormen. Om te beginnen is volledige elektrische aandrijving mogelijk (EV-modus). Daarvoor wordt de elektromotor achter (85 kW/115 pk, 270 Nm) ingezet. Deze wordt gevoed door een vloeistofgekoelde lithium-ion batterij met een capaciteit van 8,8 kWh. De elektrische actieradius (lokaal emissievrij) bedraagt 50 km. In EV-modus is de topsnelheid begrensd op 130 km/h.

 

In hybride-modus is de aandrijflijn afgestemd op maximale efficiency. Daartoe kunnen de TFSI en de elektromotoren verschillende ‘samenwerkingsvormen’ aangaan. In veel gevallen zal de elektromotor achter daarbij fungeren als generator die de batterij oplaadt en zodoende de elektrische actieradius verlengt.

 

In ‘Sport’ komt het volledige systeemvermogen beschikbaar. Als de bestuurder vermogen ‘vraagt’, schakelt de elektromotor achter bij en verzorgt zo een boost-functie.

 

Afhankelijk van de rijomstandigheden kan het loslaten van het gaspedaal ertoe leiden dat alle motoren van elkaar worden losgekoppeld. Dit leidt tot ‘coasting’ zonder uitstoot van schadelijke gassen. Ook kan er gebruik gemaakt worden van regeneratie van remenergie. De energie die vrijkomt bij het remmen/uitrollen wordt omgezet in elektriciteit, die naar de batterij wordt gevoerd. In het MMI kan de bestuurder kiezen voor diverse modi die het laden van de batterij bevorderen.

 

De presentatie van de Audi allroad shooting brake in Detroit is op 13 januari om 18.55 uur (Nederlandse tijd) live te volgen via http://www.audimedia.tv of op Facebook via http://bit.ly/AudiLivestream.


Audi allroad shooting brake morgen op autobeurs
Audi allroad shooting brake morgen op autobeurs
Audi allroad shooting brake morgen op autobeurs
Audi allroad shooting brake morgen op autobeurs
Audi allroad shooting brake morgen op autobeurs
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Audi

Audi nieuws

Het merk heeft zijn oorsprong in het in 1899 opgerichte autobedrijf Horch Automobielwerke. Dit bedrijf werd opgericht door ex-Benz- werknemer August Horch samen met een 3-tal partners. Al na tien jaar stopte deze samenwerking, Horch wilde bekendheid voor zijn merk vergaren door aan autosport deel te nemen. Zijn partners waren het daar niet mee eens omdat het te geld verslindend zou zijn en ontsloegen de technisch directeur en oprichter Horch in 1909.
Meer Audi nieuws
Spyhots Audi EV SUV voor Chinese markt

Spionage momentje Audi Q6 e-tron

Is dit de Audi Q9?

Wat! Een Audi Q6 e-tron in 2022

Audi e-tron GT en RS e-tron GT onthuld

Een echte Audi Horch A8L

Audi S8 facelift in barre kou

Audi RS3 Sedan test in sneeuwAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com