actieradius van 700 kilometer haalbaar
Audi A6 Avant e-tron concept

Audi A6 Avant e-tron concept

elektrische Audi A6 Avant e-tron concept
donderdag 17 maart 2022 07:27:46

Audi presenteert de tweede A6 e-tron concept: de elegante en praktische Avant. Net als de A6 e-tron Sportback concept blikt de Avant vooruit naar de productieversie van een elektrisch aangedreven model op basis van het geavanceerde PPE-platform. Daarmee is een actieradius van 700 kilometer haalbaar. Bij een 270 kW laadpunt duurt het slechts 10 minuten om de actieradius van de A6 Avant e-tron concept met 300 kilometer te vergroten

Alleen al zijn afmetingen (L x B x H: 4,96 x 1,96 x 1,44 m) maken duidelijk dat de A6 Avant e-tron concept zich net als de huidige A6/A7-modellen richt op het luxe segment. Het studiemodel heeft een Cw-waarde van slechts 0,24. De gunstige stroomlijn levert een belangrijke bijdrage aan het optimaliseren van de actieradius. 

 

Een echte Avant

De A6 Avant e-tron concept springt in het oog met zijn lange daklijn die licht afloopt. De achterspoiler geeft het toch al gestrekte silhouet optisch extra lengte. In combinatie met de korte carrosserie-overhangen, 22 inch lichtmetalen velgen en quattro wielkasten heeft de A6 Avant e-tron concept bijna sportwagenachtige proporties. De uitgesproken vorm van de dorpels en de zwarte inserts laten geen twijfel bestaan over de aanwezigheid van het accupakket. Zo is al op het eerste gezicht duidelijk dat de auto elektrische aandrijving heeft. Ook de slanke virtuele buitenspiegels en de gesloten singleframegrille zijn typische e-tron stijlkenmerken. De luchtopeningen in het front zijn bedoeld voor het koelen van de aandrijflijn, de batterij en de remmen. In de diffuser achter zijn eveneens twee ruim bemeten luchtopeningen opgenomen. Deze optimaliseren de luchtstroom en dragen bij aan het verminderen van turbulentie. Het design van de A6 Avant e-tron concept verwijst nadrukkelijk naar de dynamische looks van een toekomstig, elektrisch aangedreven productiemodel in het luxesegment.

 

Lichttechnologie met een verhaal

De Digital Matrix LED-verlichting van de A6 Avant e-tron concept zorgt om te beginnen voor een perfecte en precieze uitlichting van de weg als het donker is. De verlichting past zich automatisch aan als de omstandigheden veranderen. Ook maakt deze technologie verschillende lichtsignaturen mogelijk. De smalle lichtunits kunnen bovendien beelden van games of films in groot formaat op een muur projecteren, bijvoorbeeld op momenten dat de accu’s worden geladen.

 

In de flanken van de concept car bevinden zich drie compacte LED-projectoren. Deze zorgen met lichtanimaties op de grond voor dynamische begroetingen van bestuurder en passagiers. Ze hebben ook een belangrijke veiligheidsfunctie: als een inzittende een deur opent terwijl een fietser van achteren nadert, worden er waarschuwingssignalen op de grond geprojecteerd. Weer andere projectoren kunnen naast richtingaanwijzersignalen ook informatie voor andere weggebruikers op de weg laten verschijnen. 

 

In de doorlopende lichtstrip aan de achterzijde van de auto zijn alle lichtfuncties geïntegreerd. Dankzij een nieuwe generatie 3D-OLED-elementen fungeert de strip ook als een display dat dynamische signaturen met 3D-effecten mogelijk maakt. Zo kan deze heldere hi-res verlichting nog duidelijkere signalen aan achterliggers geven. Dit komt de veiligheid ten goede.

 

PPE: maximaal flexibel

De A6 Avant e-tron concept maakt gebruik van het speciaal voor elektrische aandrijving ontworpen PPE-platform. Een accupakket met een capaciteit van circa 100 kWh is een sleutelelement. Het platform valt op door de vlakke uitvoering. Daarmee is het geschikt voor modellen met een grote bodemvrijheid, zoals SUV’s, en voor modellen met een lagere opbouw, zoals de A6 Avant e-tron. Ook op andere punten is het platform flexibel. Het batterijformaat en de wielbasis zijn variabel. Ongeacht de uitvoering biedt een PPE-model veel ruimte voor inzittenden. Ook het ontbreken van een traditionele middentunnel draagt daar aan bij.

 

Uiteraard is er in de range van modellen op basis van het PPE-platform ook ruimte voor quattro vierwielaandrijving. Bij deze modellen beschikken de voor- en achteras over een eigen elektromotor. De basismodellen in de range hebben achterwielaandrijving. Deze zijn gericht op optimale efficiency en een maximale actieradius. Desondanks is zelfs een basisversie al in staat om de acceleratie van 0-100 km/u in minder dan 7 seconden te volbrengen. De high-performance topmodellen duiken zelfs onder de vier seconden. De A6 Avant e-tron concept heeft electric quattro vierwielaandrijving. Het systeemvermogen bedraagt 350 kW en het maximale koppel 800 Nm. Het studiemodel beschikt over Audi luchtvering met actieve demping. 

 

Zeer snel laden

Net als alle toekomstige modellen op basis van het PPE-platform maakt de A6 Avant e-tron concept gebruik van 800 Volt laadtechnologie. Hiermee is opladen met 270 kW mogelijk. 10 minuten laden bij een 270 kW laadpunt is genoeg om de actieradius met 300 kilometer te verlengen. In 25 minuten is het accupakket van 5-80% te laden. Samen met een actieradius tot wel 700 kilometer is de A6 Avant e-tron concept geschikt voor elke inzet: van dagelijks (woon-werk)verkeer tot lange vakantieritten.

 

Blik op de toekomst

In 2018 introduceerde Audi met de e-tron zijn eerste elektrisch aangedreven model. Daarna volgden de e-tron Sportback, de dynamische e-tron GT en de Q4 e-tron (SUV en Sportback). De A6 e-tron Avant concept en Sportback concept zijn de eerste leden van een nieuwe modellenfamilie op basis van het samen met Porsche ontwikkelde Premium Platform Electric, kortweg PPE. Het eerste PPE-model van Audi komt in 2023 op de markt. Dankzij PPE kan Audi in de toekomst een, voor het premiumsegment ongekend, brede range van elektrisch aangedreven modellen aanbieden


Audi A6 Avant e-tron concept
Audi A6 Avant e-tron concept
Audi A6 Avant e-tron concept
Audi A6 Avant e-tron concept
Audi A6 Avant e-tron concept
Audi A6 Avant e-tron concept
Audi A6 Avant e-tron concept
Audi A6 Avant e-tron concept
Audi A6 Avant e-tron concept
Audi A6 Avant e-tron concept
Audi A6 Avant e-tron concept
Audi A6 Avant e-tron concept
Audi A6 Avant e-tron concept
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Audi

Audi nieuws

Het merk heeft zijn oorsprong in het in 1899 opgerichte autobedrijf Horch Automobielwerke. Dit bedrijf werd opgericht door ex-Benz- werknemer August Horch samen met een 3-tal partners. Al na tien jaar stopte deze samenwerking, Horch wilde bekendheid voor zijn merk vergaren door aan autosport deel te nemen. Zijn partners waren het daar niet mee eens omdat het te geld verslindend zou zijn en ontsloegen de technisch directeur en oprichter Horch in 1909.
Meer Audi nieuws
Spyhots Audi EV SUV voor Chinese markt

Spionage momentje Audi Q6 e-tron

Is dit de Audi Q9?

Wat! Een Audi Q6 e-tron in 2022

Audi e-tron GT en RS e-tron GT onthuld

Een echte Audi Horch A8L

Audi S8 facelift in barre kou

Audi RS3 Sedan test in sneeuwAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com