Dan moet je dit eens lezen!
Alles weten over auto's in Nederland?

Alles weten over auto's in Nederland?

Grijs is de meest gekozen kleur voor een auto in Nederland. Tegelijk is de groep handelaren in tweedehands auto’s juist tamelijk bont gekleurd. Lang niet elke handelaar heeft daarbij het belang van de klant voorop staan. Zeker wanneer je een auto koopt van een particulier is het slim om altijd eerst een kentekencheck te doen. Helaas zijn er ook malafide bedrijven die zich schuldig maken aan bijvoorbeeld gesjoemel met de kilometerstanden. Met de juiste informatie in handen voorkom je bij het aanschaffen van een gebruikte auto veel problemen.

Fraude verder terugdringen

Al jaren strijdt Nederland tegen het plegen van fraude bij de verkoop van tweedehands auto’s. Helaas kost het gesjoemel met kilometerstanden ons land nog steeds zo’n 160 miljoen euro per jaar, zo blijkt uit informatie van de RDW. Om die reden is in 2014 de Nationale Auto Pas (NAP) in het leven geroepen. Alle bedrijven in Nederland die door het RDW zijn erkend, moeten jaarlijks de kilometerstanden van alle auto’s die ze onderhouden doorgeven. Op die manier valt het snel op als de teller is teruggedraaid. Een auto met een teruggedraaide kilometerteller is veel minder waar dan de verkoper doet voorkomen en is bovendien vaak ook minder veilig.
 

Dagwaarde

Van een auto kun je relatief eenvoudig de auto dagwaarde berekenen. Dit is van belang als je het voertuig wilt kopen of verkopen. Je hebt dan altijd de meest zuivere informatie in handen om sterk te staan bij de onderhandelingen. De dagwaarde van het voertuig is immers gebaseerd op de leeftijd van het voertuig en die is door de kentekencheck gemakkelijk te achterhalen. Natuurlijk is er ruimte voor onderhandeling, als er bijvoorbeeld sprake is van schade aan het voertuig of wanneer er juist extra’s geïnstalleerd zijn. De dagwaarde kun je zien als de adviesprijs, waarop je de onderhandelingen kunt baseren.
 

Je hebt het zelf in de hand

Wil je zo lang mogelijk profiteren van je auto, zonder hoge kosten voor het onderhoud te hoeven maken? Dan is het zaak om zorgvuldig met het voertuig om te gaan. Wist je bijvoorbeeld dat het niet verstandig is om de tank (bijna) helemaal leeg te rijden? Dat kan ertoe leiden dat bezinksel van de brandstof in de motor terecht komt en daar schade aanricht. Ook verkort het de levensduur van de brandstofpomp, omdat die in een lege tank slechter gekoeld wordt.
Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2024 Contact: Autoliefhebber.com