Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ster van de show

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ster van de show

IAA autoshow frankfurt 2015
donderdag 17 september 2015 08:03:14

Alfa Romeo is op de IAA 2015 present met een compleet nieuwe stand. Een ronduit imposante verschijning en met een ontegenzeggelijke premium aantrekkingskracht. Een hoofdrol is weggelegd voor de geheel nieuwe Alfa Romeo Giulia in de legendarische top-of-the-range Quadrifoglio-uitvoering. Hij vertegenwoordigt het nieuwe Alfa Romeo paradigma en is het ultieme toonbeeld van het concept 'la meccanica delle emozioni'

Er staan verscheidene exemplaren van de Alfa Romeo Giulia in Frankfurt, stuk voor stuk getooid met de Quadrifoglio-badge om het premium karakter te onderstrepen. Er is keus uit vijf kleuren – Competizione Red, Trofeo White, Vulcano Black, Vesuvio Grey en Montecarlo Blue – in combinatie met lederen/Alcantara interieurbekleding.

 

De auto’s op de stand hebben een 510 pk sterke zescilinder 2,9-liter biturbobenzinemotor. Deze krachtbron, geïnspireerd op de technologie en expertise van Ferrari, geldt als de nieuwe benchmark van Alfa Romeo. Met een dergelijk hoog vermogen zijn adembenemende prestaties verzekerd, zoals een topsnelheid van 307 km/uur en een acceleratie van 0 naar 100 km/uur in slechts 3,9 seconden. De huiveringwekkende prestaties, waaraan ook het hoge koppel van 600 Nm bijdraagt, gaan hand in hand met opvallend gunstige emissiecijfers. Met een CO2-uitstoot van 198 g/km behoort de Giulia Quadrifoglio tot de schoonste in zijn klasse. De engineers focusten zich ook op actieve veiligheid: de sportieve topversie heeft slechts 32 meter nodig om van 100 km/uur tot stilstand te remmen.

 

Veel premium features en uitrusting zijn standaard. De reguliere Quadrifoglio-uitvoering is vanaf het vierde kwartaal te bestellen voor prijzen vanaf € 108.000 in Nederland.

 

Het onmiskenbaar sportieve karakter van Alfa Romeo komt ook tot uiting in het gedistingeerde design, met drie typisch Italiaanse kenmerken: perfecte verhoudingen, eenvoud en een kwalitatief hoogwaardige afwerking. Bij de Giulia Quadrifoglio draait alles om de bestuurder en de belofte van een adembenemende rijervaring met een responsieve acceleratie, perfect stuurgevoel en zeer adequaat schakel- en remgedrag.

 

Verder leveren de perfecte gewichtsverdeling (50:50), de geavanceerde wielophanging (ook een exclusief kenmerk van Alfa Romeo) en een zeer directe besturing bij aan de ongekende rijbeleving. Ondersteund door unieke en exclusieve technische oplossingen als Torque Vectoring voor uitmuntende stabiliteitscontrole, Integrated Brake System voor de kortst mogelijke remweg en een beweegbare Active Aero Splitter voor optimale downforce bij hoge snelheden.

 

Tot slot combineert de Alfa Romeo Giulia indrukwekkende motorprestaties met tal van ultralichte materialen, zoals koolstofvezel, aluminium, aluminium composiet en kunststof om de beste gewichts-vermogensverhouding te krijgen (aanzienlijk minder dan 3 kg/pk). Het drooggewicht komt uit op 1.524 kg.


Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ster van de show
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ster van de show
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ster van de show
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ster van de show
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ster van de show
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ster van de show
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ster van de show
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ster van de show
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ster van de show
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ster van de show
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Alfa Romeo

Alfa Romeo autonieuws

Het merk kent een grote groep liefhebbers die "Alfisten" worden genoemd. Volgens deze Alfisten symboliseert Alfa Romeo een aantal waarden die tot de verbeelding spreken: een sportief hart (cuore sportivo in het Italiaans), een fraai motorgeluid, karakter, elegante vormen en Italiaanse flair. Toch kampt Alfa Romeo sinds de Alfasud met het imago dat het auto's aflevert die minder betrouwbaar zouden zijn.
Meer Alfa Romeo nieuws
Alfa Romeo op autosalon met exclusiviteit

Alfa Romeo Stelvio First Edition is nu bestelbaar

Ook Alfa Romeo komt in 2016 met SUV

Alfa Romeo Giulia onthuld in museum in Arese

Alfa Romeo 4C Spider vanaf  81.550

Alfa Romeo 4C Spider van carbon

Maserati en Alfa Romeo Mule kan Alfieri zijn

Alfa Romeo met klassieke sportievelingen naar ParijsAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com