Autosalon Geneve 2018
Abarth 124 GT is onvervalste roadster

Abarth 124 GT is onvervalste roadster

autosalon geneve 2018
donderdag 01 maart 2018 18:34:51

Op de Abarth-stand in Genève zal ongetwijfeld de show worden gestolen door de Abarth 124 GT, de nieuwe speciale versie met twee karakters: onvervalste roadster en ultramoderne dichte sportwagen dankzij een veilige lichtgewicht hardtop, de enige op de markt die geheel van koolstofvezel is gemaakt.

De nieuwe speciale versie van de Abarth 124, die tijdens een preview ter gelegenheid van de Geneefse autotentoonstelling wordt gepresenteerd, heeft twee gezichten: coupé en roadster, verpakt in een exclusieve outfit in de kleur Grigio Alpi Orientali. De Abarth 124 GT biedt een speciale kapoplossing die zowel licht als eenvoudig is. Het comfort van een gemakkelijk met de hand te bedienen softtop is gecombineerd met de voordelen van een veilige lichtgewicht hardtop van hightech-materiaal. Het betreft hier de enige op de markt aangeboden hardtop die helemaal van koolstofvezel is gemaakt. Behalve over alle voorzieningen die aan het succes van de 124 spider hebben bijgedragen, beschikt de auto over een paar exclusieve details zoals 17-inch OZ Ultra-Light lichtmetalen velgen, die maar liefst drie kilo lichter zijn dan de standaardwielen en een betere handling combineren met een fris sportief design.

 

Verder zijn de spiegelkappen uitgevoerd in een speciale tint staalgrijs die uitstekend combineert met de voorspoiler. Een matzwarte motorkap is op bestelling leverbaar. Deze afwerking verwijst onmiskenbaar naar de klassieke Abarth 124 Rally waarop destijds de zwarte motorkap werd toegepast om te voorkomen dat de bestuurder door de zon zou worden verblind.

 

De hardtop, die aan de binnenzijde is gevoerd, heeft een grote achterruit en een effectief verwarmingselement om de ruit in nog geen drie minuten te ontdooien. Het uit koolstofvezel gemaakte dak weegt 16 kilo en draagt bij aan de algehele sterkte en torsiestijfheid van de carrosserie. Het garandeert een goede temperatuur- en geluidsisolatie, evenals een royaal achteruitzicht. Een ander belangrijk punt is dat het dak in enkele zeer eenvoudige stappen kan worden verwijderd en gemonteerd. Dit betekent dat men in luttele minuten van opwindend openluchtrijden kan omschakelen naar een stoere gran-turismostijl. Dit aspect is altijd een belangrijk onderdeel geweest in het DNA van Abarth.

 

Ondanks hun unieke verschillen illustreren de beide rijstijlen op perfecte wijze de kernwaarden van Abarth, t.w. prestaties, vakmanschap en technische excellentie. Het is dan ook geen toeval dat de Abarth 124 werd ontwikkeld om een nieuw referentiepunt te creëren in de wereld van de compacte open sportwagens. Het model doet dat met baanbrekende technische oplossingen, zoals de achter de vooras gemonteerde motor, geavanceerde mechanische componenten en de toepassing van speciale materialen om een gunstig specifiek gewicht te bereiken.

 

De perfecte 50/50-gewichtsverdeling in rijklare toestand maakt de auto uitstekend wendbaar en geeft de bestuurder volop feedback. De wielophanging omvat vóór hooggeplaatste dubbele driehoeksdraagarmen en achter een uit vijf stangen bestaande multilink-ophanging met een speciale setup om de rem- en bochtstabiliteit te vergroten

 

De Abarth 124 GT is uitgerust met de 170 pk sterke 1,4-liter viercilinder-turbomotor (dat is ongeveer 124 pk per liter) en 250 Nm koppel. De auto heeft een topsnelheid van 232 km/h en accelereert van 0 naar 100 km/h in 6,8 seconden. Hij is leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een sequentiële Esseesse Sport-automaat.

 

De eerste wordt gekenmerkt door een snelle en nauwkeurige schakeling dankzij een korte, direct werkende schakelpook. En aangezien een sportief motorgeluid onverbrekelijk verbonden is met elke Abarth, omvat de standaarduitrusting een Record Monza-uitlaat met dual-mode systeem om de weg van het uitlaatgas op het motortoerental af te stemmen en een donkere uitlaatroffel te produceren.

 

De Nederlands Abarth-importeur laat later dit jaar weten of de Abarth 124 GT ook in Nederland wordt aangeboden.


Abarth 124 GT is onvervalste roadster
Abarth 124 GT is onvervalste roadster
Abarth 124 GT is onvervalste roadster
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Abarth
Abarth

Abart autonieuws

Kleine, wendbare auto's met lichte en pittige motoren. Unieke vormen en belijningen die voortkomen uit stilistische keuzes met een duidelijke Italiaanse smaak. Prestaties die niet alleen op kracht zijn gebaseerd, maar op het vermogen om dusdanig te tunen en af te stellen dat het maximum uit elke paardenkracht wordt gehaald. Een icoon dat de uitdaging in zijn DNA heeft zitten. Een levensstijl die elke dag met de passie van alle Abarth-liefhebbers wordt gevoed.
Meer Abarth nieuws
Abarth op de IAA Frankfurt 2015Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com