500 pk in Peugeot 308 R HYbrid

500 pk in Peugeot 308 R HYbrid

vrijdag 17 april 2015 14:01:47

Sinds zijn introductie heeft de PEUGEOT 308 wereldwijd meer dan 280.000 kenners1 weten te overtuigen van zijn voor het C-segment unieke kwaliteiten. In het kader van de internationalisering van het merk lanceert PEUGEOT ter gelegenheid van de autoshow van Sjanghai de nieuwe 308S die in China zal worden gebouwd en verkocht.

Dankzij de veelzijdigheid van het EMP2-platform levert de PEUGEOT 308 uitstekende prestaties, ongeacht de carrosserievariant en de motoruitvoering. Op deze basis heeft PEUGEOT Sport een nieuwe plug-in benzinehybride-aandrijflijn ontwikkeld. Met een vermogen van 500 pk en vierwielaandrijving worden de grenzen van sportiviteit in dit segment verder opgeschoven, en staat dit garant voor ongekende prestaties.

 

De PEUGEOT 308 R HYbrid is voor deze gelegenheid voorzien van een geheel nieuw interieur met vier individuele stoelen en een carrosserie met een blauw/zwarte "coupe franche".

 

Een evenwichtig design zonder compromissen
De PEUGEOT 308 R HYbrid heeft de ideale afmetingen voor pure prestaties: bijzonder compact formaat, op de vier hoeken geplaatste wielen en een perfecte balans. Het feit dat de 308 5-deurs met het EMP2-platform als basis diende, was een groot voordeel om deze doelstelling te bereiken. De herkenbare elegantie en sportiviteit van de 308 krijgen dankzij designkenmerken die zijn overgenomen van de concept car Quartz een expressie zonder compromissen.

 

Met zijn 235/35 R19-banden en 80 mm grotere spoorbreedte bijt de PEUGEOT 308 R HYbrid zich in het asfalt. De imposante voorzijde wordt gekenmerkt door een motorkap met opvallende luchtroosters en een indrukwekkende bumper met scherpe hoeken en gladde vlakken.

 

Via de grille, voorzien van een blokpatroon, wordt de innovatieve hybride-aandrijflijn van 500 pk van lucht voorzien. In de buitenste luchtinlaten zijn de sequentiële led-richtingaanwijzers gemonteerd terwijl op de middelste luchtinlaat de signatuur van de auto is aangebracht; het uit één stuk gefabriceerde 308 R HYbrid-logo.

 

Schuin van voren gezien spelen de lijnen van de compacte carrosserie met het licht waarmee de aandacht op vloeiende wijze wordt verlegd naar de rest van de auto. De PEUGEOT 308 R HYbrid is gespoten in een bijzonder levendige blauwe kleur met fluorescerende pigmenten en glasdeeltjes. Deze kleur verwijst zowel naar de hybride-aandrijving als naar het blauw dat in het verleden voor Franse raceauto’s werd gebruikt. Deze blauwe lak gaat ter hoogte van de achterportieren over in een matzwarte lak: een nieuwe uitvoering van de "coupe franche" waaraan de sportiefste modellen van PEUGEOT zijn te herkennen.

 

Aan de achterzijde komt het compromisloze karakter van de PEUGEOT 308 R HYbrid op bijzonder "cleane" wijze tot uiting. Van achteren gezien is het direct duidelijk dat deze auto een geweldige wegligging heeft. De slanke spoiler bovenaan de achterklep optimaliseert de luchtweerstand. Ten slotte is de bumper voorzien van twee openingen voor de afvoer van warme lucht. Ze dragen bij aan het op de juiste temperatuur houden van de tractiebatterij.

 

De op de luchtinlaten en de zijskirts aangebrachte sierdelen zijn voorzien van witte accenten met keramisch effect die de sportiviteit van de auto onderstrepen.

 

De PEUGEOT i-Cockpit, een garantie voor optimaal rijplezier

 

Het indrukwekkende interieur wordt gekenmerkt door een van voor naar achteren doorlopende middenconsole en vier kuipstoelen. De gebruikte materialen en kleuren maken direct duidelijk waar de PEUGEOT 308 R HYbrid voor bedoeld is: het leveren van topprestaties!

 

De bovenste delen van de portieren en de hemelbekleding zijn in antraciet uitgevoerd. De kuipstoelen zijn bekleed met een gepatineerd leder dat een roodachtige kleur heeft. Zoals het een sportieve auto betaamt zijn op verschillende plaatsen in het interieur rode accenten aangebracht: de sierlijst rondom de tellers, het inzetstuk dat de middenstand van het stuurwiel aangeeft, op de middenconsole enzovoort.

 

De PEUGEOT 308 R HYbrid is de eerste op een seriemodel gebaseerde auto waarop materialen worden toegepast die tot op heden voorbehouden waren aan concept cars. Zo is het dashboard bekleed met een digitaal geweven stof. Dankzij dit innovatieve procédé kunnen complex gevormde, grote onderdelen worden vervaardigd van een zacht aanvoelend materiaal zonder dat er gebruik wordt gemaakt van schuimmateriaal, waardoor gewicht kan worden bespaard. Op de portierpanelen wordt deze digitaal geweven stof gecombineerd met zwart leder en een gepatineerd leder met een roodachtige kleur.

 

Dankzij het innovatieve ontwerp van de PEUGEOT i-Cockpit kan de bestuurder de door de hybride-aandrijflijn geleverde 500 pk moeiteloos in de hand houden. Met het perfect in de hand liggende compacte stuurwiel, dat met leder is bekleed en is voorzien van het 308 R HYbrid-logo, laat de auto zich in bochten op de millimeter nauwkeurig naar de hand van de bestuurder zetten. Met de achter het stuurwiel aangebrachte schakelflippers kan de 6-versnellingsbak met de vingertoppen worden bediend. Op het head-up display kan alle benodigde informatie worden afgelezen zonder de blik van de weg te wenden.

 

Ten slotte zijn twee toetsen op de middenconsole aangebracht waarmee de aandrijving kan worden geregeld. Met de eerste toets wordt de imposante aandrijflijn geactiveerd en met de tweede toets kan een van de vier rijstanden worden gekozen.

 

De plug-in benzinehybride die ongekende prestaties levert

De ontwikkeling van de PEUGEOT 308 R HYbrid is toevertrouwd aan PEUGEOT Sport. Het was een bijzondere uitdaging: ontwikkel een ultrasterke plug-in benzinehybride-aandrijflijn, zorg ervoor dat deze geschikt is voor het EMP2-platform en stel nieuwe maatstaven qua prestaties.

 

Het resultaat van deze ambitieuze doelstelling mag opzienbarend worden genoemd. Met een vermogen van 500 pk en vierwielaandrijving bereikt de PEUGEOT 308 R HYbrid een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/h. De auto accelereert in 4,0 seconden naar 100 km/h en legt de 1000 meter met staande start af in slechts 22,0 seconden. Desalniettemin bedraagt de CO2-uitstoot slechts 70 g/km.

 

Met een gewichtsverdeling van 60% voor en 40% achter is de PEUGEOT 308 R HYbrid perfect in balans. De bijzondere vermogens-gewichtsverhouding van nauwelijks 3,1 kg/pk geeft de auto een bijzonder gretig temperament.

 

PEUGEOT Sport heeft op systematische wijze gebruikgemaakt van zijn technische knowhow en autosportervaring om de definitie van de onderdelen en hun plaatsing te optimaliseren. Zo beschikt de hybride-aandrijflijn over drie verschillende "motoren" die de auto onafhankelijk van elkaar kunnen voortbewegen:
 

  • de viercilinder 1.6 THP 270 S&S-benzinemotor, de 1,6 liter motor met het hoogste specifieke vermogen ter wereld,
  • een motor/generator met een vermogen van 85 kW/115 pk die is verbonden met de 6-versnellingsbak,
  • een motor/generator, met dezelfde kenmerken, die gemonteerd is op de achtertrein.

 

Om een onberispelijk en sportief rijgedrag te waarborgen is het zwaartepunt zo laag mogelijk en zo ver mogelijk naar het midden geplaatst. De lithium-ion-batterij van 3 kW/h, die een uitstekende verhouding tussen vermogen en afmetingen biedt, is onder de achterstoelen gemonteerd, op de plaats van de brandstoftank. De tank met een inhoud van 50 liter is nu in de bagageruimte ondergebracht, boven op de motor/generator achter en de twee transformatoren. In hun streven naar perfectie hebben de ingenieurs van PEUGEOT Sport de bodem van de tank volledig nieuw ontworpen zodat deze perfect aansluit op de onderdelen die onder de tank zijn gemonteerd. Zo werden enkele millimeters extra in hoogte gewonnen die ten goede komen aan de prestaties.

 

Met de draaiknop op de middenconsole kan uit een van de vier rijstanden worden gekozen:

  • In de stand Hot Lap wordt voor de hoogste prestaties het vermogen van alle drie de motoren ingezet, zodat in totaal 500 pk en maximaal 730 Nm koppel worden gegenereerd.
  • In de stand Track worden 400 pk en 530 Nm gegenereerd, name door de benzinemotor en de motor/generator achter. In deze stand levert de motor/generator vóór tijdens het accelereren een boost.
  • De stand Road is bij uitstek geschikt voor gebruik op de openbare weg. In deze stand beschikt de bestuurder over een vermogen van 300 pk en een koppel van 400 Nm. De benzinemotor levert zijn volledige vermogen, de motor/generator achter assisteert de benzinemotor tijdens het accelereren en de motor/generator vóór komt niet in actie.
  • In de stand ZEV wordt zo veel mogelijk gebruikgemaakt van de motor/generator achter om de PEUGEOT 308 R HYbrid aan te drijven. De motor/generator vóór kan bijspringen, afhankelijk van hoe ver het gaspedaal wordt ingetrapt.

 

Het rijgedrag van de PEUGEOT 308 R HYbrid is dankzij de vierwielaandrijving indrukwekkend, met name bij het uitkomen van de bocht. Het remsysteem is volledig op het hoge prestatieniveau berekend en bestaat uit geventileerde remschijven vóór met een diameter van 380 mm en vier zuigers, en remschijven achter met een diameter van 290 mm. Ze worden echter bij het remmen niet altijd ingezet.

 

De door PEUGEOT Sport ontwikkelde aandrijflijn kan namelijk over het gehele snelheidsbereik, dus vanaf 250 km/h, de auto afremmen met behulp van de motor/generatoren. Deze manier van remmen, regeneratief remmen genoemd, beperkt niet alleen de slijtage van de remschijven en -blokken, maar vormt ook een van de drie manieren om de tractiebatterij op te laden. Daarnaast kan de motor/generator vóór, aangedreven door de benzinemotor, worden gebruikt als dynamo. En bij een snellaadpunt kan de tractiebatterij binnen slechts 45 minuten volledig worden opgeladen.

 

De PEUGEOT 308 R HYbrid vormt het indrukwekkende bewijs van het talent van de ingenieurs en designers van het merk en de kwaliteiten van de PEUGEOT 308. Een PEUGEOT biedt altijd motion&emotion.


500 pk in Peugeot 308 R HYbrid
500 pk in Peugeot 308 R HYbrid
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Peugeot

Peugeot autonieuws

Peugeot is een Frans automerk van PSA Peugeot Citro?n. Het is genoemd naar de familie Peugeot uit de streek van Montb?liard, die het industri?le imperium is begonnen. In 2008, 117 jaar na de start van de productie van wagens, heeft Peugeot 50 miljoen auto's geassembleerd. Peugeot produceert ook scooters.
Meer Peugeot nieuws
Peugeot 308 wagon volledige camouflage

Peugeot 308 betrapt voor release

Nieuwe Peugeot e-Rifter

Peugeot 308 begint wintertest

Plastic jasje Peugeot 308

Peugeot 308 wederom naar buiten
Facelift Peugeot 308 in Zuid-Europa

De nieuwe Peugeot 3008 SUVAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com