5 tips voor je op een rij
5 tips om beter voor je auto te zorgen

5 tips om beter voor je auto te zorgen

Iedereen die een auto heeft wil ervoor zorgen dat deze schadevrij blijft. Dat scheelt je reparatiekosten, schadevrije jaren en natuurlijk veel tijd en stress. Maar hoe zorg je er nu voor dat je zo schadevrij mogelijk blijft? Wij zetten in dit artikel 5 tips voor je op een rij.

1. Zorg dat je goed zicht hebt onderweg Je wil toch zo veel mogelijk schadevrije jaren opbouwen, zodat de premie van je autoverzekering lekker laag blijft? Dan is de eerste stap heel simpel: houd je ruiten goed schoon en zorg voor goede verlichting als het donker is. Want als je andere weggebruikers en obstakels beter ziet, wordt de kans kleiner dat je een aanrijding veroorzaakt. Logisch, nietwaar?

 

2. Hou je banden in goede conditie Eén van de belangrijkste onderdelen van je auto? Dat zijn je banden. Hiermee sta je in contact met het wegdek, dus het is essentieel dat je goed voor je banden zorgt. Dus: check het instructieboekje van de auto en hou je banden op de juiste spanning. Dit is voor elk merk en type anders. Verder is slim om aparte winter- en zomerbanden te hebben wanneer je meer dan 15.000 kilometer per jaar rijdt. Dan rijd je veiliger en heb je minder kans op schade.

 

3. Tank de juiste brandstof Een benzineauto wordt niet blij van diesel in de tank en andersom geldt dat net zo. Het is een kleine moeite om te checken welk type brandstof erin moet, dus zorg dat je hierop let als je bij de pomp staat. Je zou namelijk niet de eerste zijn die de verkeerde brandstof tankt...

 

4. Laat netjes de APK uitvoeren De Algemene Periodieke Keuring, oftewel APK, is precies wat de naam zegt. Het is verplicht dat je auto om de zoveel tijd wordt gekeurd, zodat het absoluut zeker is dat je veilig op weg kunt. Vaak wordt de APK gecombineerd met een onderhoudsbeurt. Dat is wel zo handig, want na een beurt bij een garage weet je zeker dat alles in orde is en je auto met gemak door de keuring komt.

 

5. Was hem regelmatig Deze tip is niet alleen voor je auto erg fijn, maar ook voor jou als eigenaar. Zeg nou zelf: je wordt er toch blij van als je auto lekker blinkt en er extra mooi uitziet? Dan stap je met een grote glimlach in. En heb je ook vast en zeker meer zin om er in de toekomst goed voor te blijven zorgen.
Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com