3 Stuks! Lamborghini Venenooooooooo

3 Stuks! Lamborghini Venenooooooooo

dinsdag 23 april 2013 13:59:47
Ter ere van zijn 50-jarige jubileum introduceert Lamborghini de uitermate exclusieve Veneno, een 750 pk sterke racewagen die is toegelaten voor de openbare weg. In totaal worden drie exemplaren gemaakt. Deze zijn al verkocht. De Veneno is voor het eerst te zien op de autotentoonstelling van Genève.

 

Het uiterlijk van de Veneno is volledig gedicteerd door aerodynamische efficiency. Downforce en optimale koeling voor de motor waren bij de ontwikkeling de sleutelwoorden en dat komt tot uiting in elk detail. Tegelijkertijd zorgen messcherpe lijnen en extreme proporties er voor dat de Veneno direct herkenbaar is als Lamborghini. Ook de vleugeldeuren en karakteristieke koplamp- en achterlichtunits dragen daar aan bij.

Lichtgewicht-technologie
De Veneno heeft een monocoque van met koolstofvezel versterkte kunststof (CRFP – carbonfiber reinforced polymer). Deze is grotendeels identiek aan die van de Aventador en bepaalde delen ervan zijn zichtbaar in het interieur. Ook alle carrosseriedelen zijn gemaakt van lichtgewicht CRFP. Het interieur is grotendeels afgewerkt met CarbonSkin, een soepel en licht materiaal op carbonfiber-basis dat perfect past bij de uitstraling van de Veneno. Zelfs de stoelen bestaan grotendeels uit lichtgewicht materiaal: het door Lamborghini gepatenteerde 'Forged Composite'. Het totaalgewicht van de Veneno bedraagt slechts 1.450 kg. Daarmee is hij nog eens 125 kg lichter dan de toch al 'slanke' Aventador.

V12 met 750 pk
De 6,5-liter V12 van de Veneno levert een vermogen van 750 pk. De vermogen-gewichtverhouding komt daarmee op 1,93 kg per pk. De V12 valt op door zijn enorme gretigheid en het gemak waarmee hij in de toeren klimt. De motor is gekoppeld aan de 7-traps ISR-transmissie. Deze schakelt mede dankzij de dubbele koppeling extreem snel. Evenals de Aventador beschikt de Veneno over permanente vierwielaandrijving. De prestaties zijn van het allerhoogste niveau: de Veneno sprint in slechts 2,8 seconden van 0-100 km/h en de topsnelheid bedraagt 355 km/h.

Drie exemplaren
Ter ere van het 50-jarige jubileum van het merk bouwt Lamborghini in totaal drie Veneno's. De prijs bedraagt 3 miljoen euro (excl. belastingen). Alle drie exemplaren zijn al verkocht en worden in de loop van dit jaar afgeleverd. Veneno 'nummer 0' is te zien op de autotentoonstelling van Genève. Deze auto blijft in het bezit van de fabriek.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Lamborghini

Lamborghini autonieuws

Ferruccio Lamborghini heeft zijn fortuin voornamelijk vergaard in de tractorenfabricage in Itali? en Spanje. Hij was begin jaren zestig een bon-vivant met een passie voor snelle wagens en bezat daarvan een aanzienlijke collectie. Lamborghini had onder andere een splinternieuwe Ferrari die in ??n jaar tijd viermaal terug naar de fabriek moest wegens gebreken.
Meer Lamborghini nieuws
Lamborghini Urus EVO is bikkelhard

Lamborghini Terzo Millennio prototype op Autosalon

Lamborghini Urus onderweg naar Autosalon

Lamborghini Huracan LP 610-4 Spyder met softtop

Lamborghini Aventador SV Roadster betrapt

Lamborghini komt met een luxueuze SUV

Lamborghini Huracan SV ook in testfase

Lamborghini Aventador SV Roadster test begonnenAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com