Top Marques Monaco 2006
Informatie

Top Marques Monaco 2006

In het mondaine Monaco komen één keer per jaar de allersnelste en –duurste supersportwagens ter wereld bij elkaar. Van merken waarvan de doorgewinterde autofreak nog nooit heeft gehoord. Het Grimaldi Forum aan de altijd stralende boulevard is voor die ene keer gedurende vier dagen omgetoverd tot speeltuin voor de schathemelrijke autoliefhebber die na elf Porsche’s, negen Ferrari’s en vijf Lamborghini’s iets anders en zeker iets exclusievers wil. Geloof het of niet, maar met deze sportwagen mag je door de PC Hooftstraat rijden.

Zeker weten dat je ermee de blits maakt, daar hoef je Silvie Meijs of Estelle Gullit niet voor aan de rechterhand te hebben. De LeBlanc, want zo heet deze bolide, voldoet zelfs aan de FIA/Le Mans-eisen en kan zo voor de 24 Uurs-race van Le Mans worden ingeschreven, aldus de Zwitserse auobouwer. Je kunt er met z’n tweeën in. Voor de aandrijving zorgt een supercharged V8-motor met meer dan 700 steigerende paarden. Niet minder opwindend is de coupé-variant met 512 pk uit een 2.0 turbomotor. Hij kost een paar centen. Inclusief de bijdrage voor Minster Zalm, BPM en BTW, kom je als koper in Nederland uit op 900.000 euro.

Voor iets meer dan 300.000 euro staat deze Mosler MT900 op je oprit. De fabrikant is Amerikaans maar de bolides rollen in Groot-Brittannië de fabriek uit. Er staan twee versies op de prijslijst. Eén met 5.7 V8-blok en 440 pk en één met 600 pk sterk 6.0 V8-motor. Beide krachtbronnen komen uit de Chevrolet Corvette, waarvan de tweezitter ook zijn achterlichten betrekt. De fabrikant claimt een topsnelheid van meer dan 320 km/h. Het sprintcijfer voor 0 naar 100 km/h is 3,2 tellen, tot 160 km/h 5,5 seconden. Een leuk presentje voor Moederdag volgende maand, de goudkleurige Mini Cooper S. De auto is door het Italiaanse bedrijf UK Garage aangekleed. Daartoe is een samenwerking aangegaan met het befaamde champagnemerk Bollinger.

De Mini is afgeladen met fabrieksopties en beschikt daarnaast over de reeds aangehaalde carrosseriekleur. Het dak is in matzwart gespoten, net als de tankdop en roosters op de voorschermen. Over de motorkap lopen nog twee zogeheten Le Mans-strepen. Het interieur is aangekleed met een alcantara dakhemel en zwart lederen stoelbekleding, voorzien van stiksels van écht goud. In de leuningen en op het dashboard schittert het Bollinger-wapen. Vooralsnog bestaat er maar één, maar wanneer iemand interesse heeft, wordt de Mini Bollinger gedupliceerd. De 101 exemplaren van de GT die Ford voor de Europese markt heeft gebouwd zijn er veel te weinig, zo signaleert de Zwitserse Ford-dealer Auto Zentrum West.

Het bedrijf importeert dan ook Amerikaanse uitvoeringen om geïnteresseerden te bedienen. De Ford-vertegenwoordiger heeft reeds acht exemplaren geleverd, terwijl Ford in totaal 26 ‘Europese’ versies beschikbaar had. De verkoper van Auto Zentrum West verwacht in totaal zo’n 20 exemplaren te kunnen verkopen. Een en ander is afhankelijk van de beschikbaarheid, want Ford heeft al aangekondigd de gelimiteerde productie te staken. Op de eerste ochtend van Top Marques Monaco melden zich reeds zes Britten voor de levering van een GT. Niet de duurste of snelste auto tijdens Top Marques Monaco, maar wel een van de opvallendste, de Nederlandse Carver. Het model is een kruising tussen een motorfiets en een auto.

Hij heeft één voorwiel en twee achterwielen, beschikt over een dak en biedt plaats aan twee personen die achter elkaar zitten. Het unieke is dat de koets kantelt, waardoor je als een motorrijder door de bocht gaat. Voor de aandrijving zorgt een minuscule motor in vergelijking met het V8- en V12-geweld elders op de beursvloer. De krachtbron telt drie cilinders en heeft een inhoud van 660 cc. Dankzij een turbo komt het blok tot 68 pk. Daarmee haalt de Carver 185 km/h. het prijskaartje bedraagt om en nabij de 42.000 euro. Nog deze lente verwacht het in Dordrecht gevestigde bedrijf de eerste exemplaren aan de kopers af te leveren. De Gumpert Apollo is zeker geen auto die je op elke hoek van de straat tegen gaat komen. Ten eerste is de tweepersoons sportcoupé met een prijskaartje van 325.000 euro niet de allergoedkoopste, praktisch is hij niet vanwege de moeilijke instap en lage frontspoiler. De Apollo is door een ex-medewerker van Audi, Roland Gumpert, ontwikkeld als een circuitracer waarmee je op de openbare weg op mag.

De opvallend gestileerde auto is gebouwd rond een carbon fibre monoque met optioneel carbon fibre body. Opvallend is dat de stoelen daarin geïntegreerd zijn. Het leeggewicht bedraagt minder dan 1.100 kg, terwijl daar minimaal 650 pk tegenover staat om de straatracer van zijn plek te krijgen. Voor het vermogen zorgt een 4,2 liter V8-motor met twee turbo’s. Het blok, dat voor een meerprijs van 29.000 euro tot 700 pk of voor 49.000 euro tot 800 pk komt, komt uit de Audi RS6 en stelt de bolide in staat een top neer te zetten van 360 km/h. De eerste 100 km/h kunnen in drie tellen worden bereikt. Tot 200 km/h neemt 8,9 seconden in beslag. Het bedrijf werkt al enkele jaren aan de 4,46 meter lange sportwagen. Vorig jaar stapten twee nieuwe investeerders in. Doel is om op jaarbasis 100 exemplaren te vervaardigen.

Op de stand van Invicta was Chairman Michael Bristow aanwezig. Hij liet desgevraagd weten zijn sportwagen ook in Nederland graag te verkopen. De relatie met de vorige importeur -Nimag uit Vianen- heeft hij zelf beëindigd. Een reden geeft Bristow niet op. Gesprekken met andere partijen lopen inmiddels, zo laat hij desgevraagd weten. Binnenkort wil de Britse autobouwer de naam bekend maken.

De Saleen S7 schittert eveneens op Top Marques Monaco 2006. Van de supersportwagen van de Amerikaanse Ford Mustang-tuner en racespecialist zijn reeds twee handen vol in Europa geleverd, zo meldt de importeur trots. Dat is toch een omzet van 5,55 miljoen dollar, want de S7 verlaat voor 550.000 dollar de showroom. Voor dat bedrag krijgt de koper een razendsnelle boulevardkruiser met 7,0 liter V8-motor, goed voor 750 pk. De top bedraagt 320 km/h en het gebruikelijke stoplichtsprintje tot 100 km/h neemt minder dan drie tellen in beslag. Honderdzestig kilometer per uur staat in zes seconden op de teller.
Top Marques Monaco 2006
Top Marques Monaco 2006
Top Marques Monaco 2006
Top Marques Monaco 2006
Top Marques Monaco 2006
Top Marques Monaco 2006
Top Marques Monaco 2006
Top Marques Monaco 2006
Top Marques Monaco 2006
Top Marques Monaco 2006


Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI