Autosalon van Parijs 2008

Autosalon van Parijs 2008

Vanaf 4 oktober is het weer zo ver. Eén van de belangrijkste autobeurzen in de wereld opent haar deuren. Dit jaar is de beurs groter dan ooit en biedt het meer dan vijfhonderd internationale merken. De Mondial de l´Automobile 2008, zoals de Autosalon van Parijs of Paris Motor Show officieel heet is elke keer weer een publiekstrekker. De afgelopen keer werd de show door 1,4 miljoen mensen bezocht. Met deze cijfers is het de grootste in zijn soort. Dit komt mede door haar goede bereikbaarheid voor liefhebbers uit de Benelux. Parijs is namelijk gemakkelijk bereikbaar met de auto, de trein en het vliegtuig. Bovendien is het prima te combineren met een dagje shoppen of rond kijken in deze fantastische stad.

 

Dames op de Autosalon van Parijs

Op de beurs in Parijs zie je naast de vele primeurs ook een groot assortiment aan dames die de voertuigen meer smoel moeten geven. Typische modellen die de automerken vertegenwoordigen. Bij de fotosessies zie je fotomodellen hun uiterste best doen om de totale impressie meer leven te geven. Meer glimlach, meer zwoele blikken en meer schoonheid. Je moet deze vorm van presentatie niet onderschatten op een autosalon zoals die in Parijs. De stad van de mode en culture kunnen niet zonder een gepassioneerde dame in het rood. Zeker niet als daarnaast de nieuwe Ferrari California staat te pronken. Smaken verschillen en daarom mag je zelf een oordeel geven over deze toevoeging van iets dat al heel mooi is. De Autosalon van Parijs.  


Honda Civic Type-R

Ook al waren alle ogen uit de autowereld gericht op de ins- en outs van de nieuwe Honda insight, Honda had nog meer lekkers in petto. Nog meer speciale modellen die zeker veel aandacht verdienen. De Type-R die je hier ziet is een speciale editie en gewoon hagelwit. Met zijn vermogen van 200pk en de bekende 2.0-liter i-VTEC blok is razendsnel. Op de testbaan van Honda in Tsukaba Japan werd de rondetijd met 1.44 seconden gewurgd. Klasse! Alles heeft te maken met het nieuwe sperdifferentieel. Daarmee kan het gelijke vermogen van 200pk van de 4-cilinder beter tegen het asfalt gedrukt worden. Einde van het jaar zal de vette Type-R in Europa te koop zijn.

 

 

Renault Megane III - Hoezo compleet anders .....

De nieuwe robuuste Renault Megane III heeft bijzonder mooi afgewerkte naden en ook op de kwaliteit van de materialen is niet bespaard. De nieuwe Mégane profiteert van alle vooruitgang die is geboekt op het gebied van betrouwbaarheid en duurzaamheid van het gamma van Renault. De auto is full option op het gebied van ergonomie en comfort. Zo is het instrumentenpaneel analoog en digitaal en voorzien van een nieuwe interface voor de snelheidsregelaar/-begrenzer, die beter leesbaar is dankzij kleurenweergave. Bovendien zijn er meerdere uitrustingen uit het hogere segment optioneel mogelijk, zoals de Renault handsfree Card voor het starten en op afstand vergrendelen van de auto en het navigatiesysteem Carminat Bluetooth® DVD. Een ‘op maat’ audiosysteem ‘3D Sound by Arkamys®’ beleeft zijn première in de nieuwe Mégane.

 

 


Ford Ka staat trots te glimmen

We hebben nog meer fotobeelden van de nieuwe Ford Ka die te zien was in de hallen van de Autosalon van Parijs. De prachtige, nieuwe Ford Ka beleeft zijn werelddebuut. Hij volgt de iconische, oorspronkelijke Ka op die na zijn introductie in 1996 het segment voor de compacte auto’s verrijkte met nieuwe normen op het gebied van stijl en rijplezier. De nieuwe Ka heeft alle kenmerkende eigenschappen behouden die de Ka tot zo’n groot succes hebben gemaakt: compacte afmetingen, mooie ‘looks’, dynamische prestaties en een plezierige persoonlijkheid. De nieuwe Ford Ka verpakt al deze kenmerkende eigenschappen in een verfrissend nieuwe verschijning. 

 

 

Nissan Nuvu is klimaattijger van 3 meter

Laten we beginnen met zeggen dat dit zeker geen straattheater is maar een auto van Nissan. De Nuvu is een conceptkar die 3 meter lang is en goed is voor 2+1 personen. Kortom een tegenhanger van de Toyota IQ zou je verwachten. Als je met je pink de motorkap open doet zul je zien dat we hier te maken hebben met een volledig elektrische auto wat maximal 125 km kan rijden. De (top)snelheid  is 120 km/u. Dus inhalen is een uitdaging. In 2010 wil Nissan een CO2-loze uitstoot genereren met deze auto. In Japan en Amerika gaat hij meerijden tijdens de klimaatconferentie. geintje, Stoere auto of moeten we toastiwafel zeggen?

 

 

Kia Soul is knuffel-hatchback
De Kia Soul krijgt voor de zoveelste keer een vuurdoop op een Europese autoshow. De Autosalon van Parijs, die nog tot en met 19 oktober duurt, is nu het toneel van het nieuwe model. Kia breidt haar leveringsprogramma verder uit met deze knuffelwagen. De Soul mag gezien worden als een soort SUV in het Nederlandse programma. Wij vinden het zeker geen SUV, maar meer een stoere hatchback met hier en daar wat uiterlijke 4x4 snufjes. De importeur van de Kia zal het vijfdeurs model in februari 2009 bij de dealers brengen. De vanaf prijs is ongeveer 16.000 euro.

 

 

 

Volkswagen GTI is een Golf van emotie
Ook de zesde generatie van de Volkswagen Golf komt uit in de sportversie GTI. De auto is niet veel veranderd, maar op enkele punten iets beter geworden. De 2,0-liter turbomotor uit de vorige Golf GTI blijft gehandhaafd, maar levert nu een vermogen van 210 pk (+10 pk) en 280 Nm trekkracht. Daardoor nam de topsnelheid toe van 235 tot 239 km/h. Wel heeft Volkswagen de Golf GTI iets zuiniger gemaakt. Het verschil bedraagt 0,5 l/100 km ten opzichte van het vorige model en daardoor komt het verbruik op 7,5 l/100 km (1 op 13,3). Net als de gewone nieuwe Golf is ook de GTI optioneel verkrijgbaar met DCC, een functie waarmee – onder meer – het onderstel zich met een druk op de knop laat afstemmen op een comfort- of sportstand. Eveneens nieuw voor de GTI is XDS, een elektronisch sperdifferentieel dat ervoor zorgt dat de Golf ook in bochten zijn vermogen goed kwijt kan op de weg als de bestuurder gas geeft. Het interieur is bekleed met een Schotse ruit (net als de vorige Golf GTI en het oermodel uit 1976) en aan de buitenkant heeft Volkswagen gezorgd voor een rood randje in de grille. In het voorjaar van 2009 start de productie.

 

 


Citroen GT - Slagschip met power

De Citroen GT is één van de prikkels die de Autosalon van Parijs dit jaar aan bezoekers geeft. Naast de vele nieuwkomers en primeurs heeft heeft dit nieuwe model een plekkie gevonden op franse podium van Parijs. Deze komende dagen zullen meer dan 1 miljoen mensen uit de hele wereld een kijkje mogen nemen van dit model. Het doek is eraf en de houten vloer is honderd keer gelakt met hoogglans. Ook de dames komen uit de dop. Klaar om de buhne te beklimmen en de auto nog meer touch te geven. Wij gaan gauw naar het volgende model om u een totaalbeeld te geven van de grootste en mooiste autosalon van de wereld. De Autosalon van Parijs is genieten voor iedereen.

 

 

Peugeot RC Hymotion op tournee
De Peugeot RC Hymotion is één van de prikkels die de Autosalon van Parijs dit jaar aan bezoekers geeft. Naast de vele nieuwkomers en primeurs heeft heeft dit nieuwe model een plekkie gevonden op franse podium van Parijs. Deze komende dagen zullen meer dan 1 miljoen mensen uit de hele wereld een kijkje mogen nemen van dit model. Het doek is eraf en de houten vloer is honderd keer gelakt met hoogglans. Ook de dames komen uit de dop. Klaar om de buhne te beklimmen en de auto nog meer touch te geven. Wij gaan gauw naar het volgende model om u een totaalbeeld te geven van de grootste en mooiste autosalon van de wereld. De Autosalon van Parijs is genieten voor iedereen.

 

 


Lamborghini Estoque vanaf beursvloer

Lamborghini is over de streep gekomen met een live show in Parijs. Het nieuwe model is eindelijk gepresenteerd aan het publiek. Gelukkig komt er een einde aan het teasers fotoalbum van Lamborghini. Prikkels genoeg gehad, nu maar eens knallen met deze officiele beelden van de bolide die morgen het daglicht zal zien en onder het doek in Parijs wordt  gehaald. Blij dat wij er bij zijn, blijdat Lamborghini er ook is, blij dat we mogen genieten van veel nieuws. De missie van Lamborghini is niet mislukt want op alle autowebsites trekt deze sportwagen de voorpagina. Leuke stunt, noemen we dat. Morgen weer een dag en dan zullen wij met fotoapparatuur de lamborghini eens flink teasen.

 

 

Ferrari California is wel erg hot
De Ferrari California is één van de prikkels die de Autosalon van Parijs dit jaar aan bezoekers geeft. Naast de vele nieuwkomers en primeurs heeft heeft dit nieuwe model een plekkie gevonden op franse podium van Parijs. Deze komende dagen zullen meer dan 1 miljoen mensen uit de hele wereld een kijkje mogen nemen van dit model. Het doek is eraf en de houten vloer is honderd keer gelakt met hoogglans. Ook de dames komen uit de dop. Klaar om de buhne te beklimmen en de auto nog meer touch te geven. Wij gaan gauw naar het volgende model om u een totaalbeeld te geven van de grootste en mooiste autosalon van de wereld. De Autosalon van Parijs is genieten voor iedereen.

 


Toyota Avensis en wagon uitvoering helemaal nieuw
Om te beginnen zal Toyota de compleet nieuwe Toyota Avensis onthullen. De auto is het vlaggenschip van Toyota en vormt de derde generatie van de succesvolle zakenauto. De auto is ontwikkeld en gebouwd in Europa en tilt zaken als kwaliteit, dynamisch rijgedrag, verfijnd rijcomfort, laag brandstofverbruik en lage CO2 cijfers naar een nog hoger niveau. Kortom, eigenschappen die perfect aansluiten op de behoefte van veeleisende zakenrijders. De nieuwe Avensis is ontworpen door Toyota’s eigen Europese designstudio ED² in Zuid-Frankrijk en wordt leverbaar in twee carrosserievormen: de Wagon en de Sedan. De actieve en passieve veiligheidsnormen van de nieuwe Avensis komen voort uit de rijke traditie van de auto en zijn nog verder verbeterd dankzij geavanceerde veiligheidsitems zoals onder meer stuurbekrachtiging-ondersteunde Vehicle Stability Control (VSC+), actieve bochtverlichting (AFS) en Pre-Crash Safety-systeem (PCS).De nieuwe Toyota Avensis wordt in het eerste kwartaal van 2009 in Nederland verwacht.

 

 


Opel Insignia ecoFLEX
De Opel Insignia ecoFLEX is één van de prikkels die de Autosalon van Parijs dit jaar aan bezoekers geeft. Naast de vele nieuwkomers en primeurs heeft heeft dit nieuwe model een plekkie gevonden op franse podium van Parijs. Deze komende dagen zullen meer dan 1 miljoen mensen uit de hele wereld een kijkje mogen nemen van dit model. Het doek is eraf en de houten vloer is honderd keer gelakt met hoogglans. Ook de dames komen uit de dop. Klaar om de buhne te beklimmen en de auto nog meer touch te geven. Wij gaan gauw naar het volgende model om u een totaalbeeld te geven van de grootste en mooiste autosalon van de wereld. De Autosalon van Parijs is genieten voor iedereen.

 


Seat Ibiza Cupra podiumbeest

De Seat Ibiza Cupra is één van de prikkels die de Autosalon van Parijs dit jaar aan bezoekers geeft. Naast de vele nieuwkomers en primeurs heeft heeft dit nieuwe model een plekkie gevonden op franse podium van Parijs. Deze komende dagen zullen meer dan 1 miljoen mensen uit de hele wereld een kijkje mogen nemen van dit model. Het doek is eraf en de houten vloer is honderd keer gelakt met hoogglans. Ook de dames komen uit de dop. Klaar om de buhne te beklimmen en de auto nog meer touch te geven. Wij gaan gauw naar het volgende model om u een totaalbeeld te geven van de grootste en mooiste autosalon van de wereld. De Autosalon van Parijs is genieten voor iedereen.

 

 


Lexus IS 250 Convertible

De nieuwe IS 250C beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Parijs 2008 en zal vanaf de zomer van 2009 in heel Europa leverbaar zijn. Het nieuwe model combineert het bekroonde design van de IS 250 sportsedan met een ingenieus geconstrueerd cabrioletdak.Elk aspect van de constructie weerspiegelt de fameuze kwaliteit en aandacht voor detail die kenmerkend zijn voor Lexus. De nieuwe IS 250C is ontworpen om de verwachtingen van cabrioleteigenaars in ieder opzicht te overtreffen. De auto belichaamt een synthese van open rijplezier en pure dynamische rijkwaliteiten. Het lichte, inklapbare aluminium cabrioletdak kan in 21 seconden worden geopend, een record voor een dergelijke constructie. De nieuwe cabriolet van Lexus is uitgerust met de soepele, 153 kW (208 pk) sterke 2,5 liter V6-motor en de 6-traps automatische transmissie van de IS 250. Bij het ontwerpen van de carrosserie werd speciaal aandacht besteed aan het zoveel mogelijk terugdringen van de windturbulentie wanneer de driedelige hardtop is weggeklapt. Door uitgebreide aanpassingen aan de carrosseriestructuur en de wielophanging beschikt de IS 250C over een zeer hoge torsiestijfheid. Dit is een vereiste om het rijcomfort te garanderen dat past bij Lexus en – wanneer met het dak dicht wordt gereden – net zulke lage

 

 

Doek eraf! Honda Insight Concept

a onthult op de Autosalon van Parijs (4 t/m 19 oktober) een conceptversie van zijn nieuwste hybrideauto. Dit model krijgt de naam Insight. De geheel nieuwe hybride wordt – samen met de waterstofauto FCX Clarity en het conceptmodel van de sporthybride CR-Z – gepresenteerd in de expohallen aan de Porte de Versailles. Honda heeft zijn nieuwste hybrideauto een toepasselijke naam gegeven, want met de Insight – Engels voor visie, inzicht – krijgt men in meerdere opzichten een uniek kijkje in de wereld van huidige en toekomstige hybrides. De aanwezigheid in Parijs van de Insight, de waterstofauto FCX Clarity en het conceptmodel van de sporthybride CR-Z bewijst dat Honda nog steeds een prominente rol speelt in de ontwikkeling van steeds schonere aandrijflijnen.

 

 


Renault Megane Trophy kanaries opgelet

De Renault Megane Trophy is één van de prikkels die de Autosalon van Parijs dit jaar aan bezoekers geeft. Naast de vele nieuwkomers en primeurs heeft heeft dit nieuwe model een plekkie gevonden op franse podium van Parijs. Deze komende dagen zullen meer dan 1 miljoen mensen uit de hele wereld een kijkje mogen nemen van dit model. Het doek is eraf en de houten vloer is honderd keer gelakt met hoogglans. Ook de dames komen uit de dop. Klaar om de buhne te beklimmen en de auto nog meer touch te geven. Wij gaan gauw naar het volgende model om u een totaalbeeld te geven van de grootste en mooiste autosalon van de wereld. De Autosalon van Parijs is genieten voor iedereen.

 

 

Suzuki Alto maakt debut in parijs
De Suzuki Alto is één van de prikkels die de Autosalon van Parijs dit jaar aan bezoekers geeft. Naast de vele nieuwkomers en primeurs heeft heeft dit nieuwe model een plekkie gevonden op franse podium van Parijs. Deze komende dagen zullen meer dan 1 miljoen mensen uit de hele wereld een kijkje mogen nemen van dit model. Het doek is eraf en de houten vloer is honderd keer gelakt met hoogglans. Ook de dames komen uit de dop. Klaar om de buhne te beklimmen en de auto nog meer touch te geven. Wij gaan gauw naar het volgende model om u een totaalbeeld te geven van de grootste en mooiste autosalon van de wereld. De Autosalon van Parijs is gewoon 2 aarbeiden op de vla.

 

 


Aston Martin one-77 Supercar
De Supercar van 1 miljoen dollar heeft alvast een stukkie van zijn gedaante onthuld aan de pers in Parijs. Naast de vele nieuwkomers en primeurs heeft Aston Martin een plekkie gevonden op franse podium van Parijs. Deze komende dagen zullen meer dan 1 miljoen mensen uit de hele wereld een kijkje mogen nemen van dit model. Het doek is eraf en de houten vloer is honderd keer gelakt met hoogglans. Ook de dames komen uit de dop. Klaar om de buhne te beklimmen en de auto nog meer touch te geven. Wij gaan gauw naar het volgende model om u een totaalbeeld te geven van de grootste en mooiste autosalon van de wereld. De Autosalon van Parijs is gewoon 2 aarbeiden op de vla.

 

 

Skoda Octavia Facelift wordt onthuld
De Skoda Octavia is één van de prikkels die de Autosalon van Parijs dit jaar aan bezoekers geeft. Naast de vele nieuwkomers en primeurs heeft Skoda een plekkie gevonden op franse podium van Parijs. Deze komende dagen zullen meer dan 1 miljoen mensen uit de hele wereld een kijkje mogen nemen van dit model. Het doek is eraf en de houten vloer is honderd keer gelakt met hoogglans. Ook de dames komen uit de dop. Klaar om de buhne te beklimmen en de auto nog meer touch te geven. Wij gaan gauw naar het volgende model om u een totaalbeeld te geven van de grootste en mooiste autosalon van de wereld. De Autosalon van Parijs is gewoon 2 aarbeiden op de vla.
Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com