U bent hier: Home > Audi A3 e-tron
"Van 0 naar 100 km/u
in 7,6 seconden"

Audi A3 e-tron


De voordelen van elektrisch rijden, niet de nadelen. De Audi A3 Sportback e-tron is de eerste premium compacte middenklasser met standaard plugin-hybride aandrijving. De combinatie van toonaangevende TFSI® technologie en een elektromotor maakt een brandstofverbruik mogelijk van slechts 1,5 l/100 km met een emissie van slechts 35 g CO2/km (gemiddeld). Tegelijkertijd is de actieradius maximaal 940 kilometer groot (puur elektrisch rijdend: maximaal 50 kilometer).

  • Marktintroductie Najaar van 2014
  • Marktintroductie Najaar van 2014
  • Gemiddeld brandstofverbruik: 1,5 l/100 km
  • Gemiddelde CO2-emissie: 35 g/km
  • Actieradius maximaal 50 kilometer

Van 0 naar 100 km/h in 7,6 seconden en een topsnelheid van 222 km/h. De Audi A3 Sportback e-tron voegt een extra highlight toe aan het sportieve karakter van deze premium modellijn in de compacte middenklasse. Volgens de Europese meetmethode voor plugin-hybrides blijft de gemiddelde CO2-emissie beperkt tot slechts 35 gram per kilometer. Dat komt overeen met een benzineverbruik van 1,5 liter per 100 kilometer.

 

 

Audi A3 Sportback e-tron

 

De Audi A3 Sportback e-tron is opgezet volgens het uiterst efficiënte concept van een parallelhybride. De benzinemotor is een gemodificeerde 1.4 TFSI die een vermogen van 110 kW (150 pk) en een koppel van 250 Nm levert. De TFSI werkt samen met een 75 kW en 330 Nm sterke elektromotor. De schijfvormige elektro-unit is geïntegreerd in een nieuw ontwikkelde 6-traps e-S tronic die de aandrijfkracht aan de voorwielen doorgeeft. De twee krachtbronnen vullen elkaar aan. Het koppel van de elektromotor piekt van stationair tot 2.000 toeren en dat van de TFSI van 1.750 tot 4.000 toeren.

 

 

De Audi A3 Sportback e-tron kan alleen op de benzinemotor rijden, puur elektrisch of in de hybridestand. Zelfs in de elektrische stand is een snelle acceleratie mogelijk, zonder dat de TFSI hoeft bij te springen. Door voor boosting te kiezen, zijn beide krachtbronnen actief. Het tegenovergestelde gebeurt als de bestuurder het gaspedaal loslaat, want dan schakelen beide motoren zichzelf tijdelijk uit en rolt de auto ontkoppeld verder in de vrijloopstand. Er is geen sprake van een remmende werking van de motor en dat verhoogt de efficiency.