Alfa Romeo 4C op tentoonstelling Stijl Iconen
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Alfa Romeo 4C op tentoonstelling Stijl Iconen

maandag 13 mei 2013 18:21:41

In navolging van de recente toevoeging van de Alfa Romeo 33 Stradale aan de ‘Stijl Iconen’ volgt nu zijn hypermoderne opvolger, de Alfa Romeo 4C, zijn voorbeeld. Zodoende beleeft de Alfa Romeo 4C zijn Nederlandse première tijdens de tentoonstelling Stijl Iconen, ‘Passione per il design Italiano’ in het Louwman Museum. De laatste week, van 28 mei tot en met 2 juni, sluit hij aan.

 

De Alfa Romeo 4C, ontworpen door Alfa Romeo’s Centro Stile, brengt herinneringen boven van een aantal iconische modellen dat een belangrijke stempel drukte op de geschiedenis van het merk. Als we het hebben over afmetingen en opzet dan steekt er één model sterk bovenuit: de 33 Stradale, een auto die de extreemste technische en functionele eisen wist te combineren met de best denkbare Alfa Romeo-ontwerpstijl. Ook de Alfa Romeo 33 Stradale is als ‘Stijl Icoon’ te zien in het Louwman Museum. De typenaam 4C haalt zijn inspiratie uit het glorieuze verleden van het merk en maakt de vertaalslag naar de toekomst op gebied van technologie en emotie. En inderdaad, 4C refereert naar Alfa Romeo’s omvangrijke sportieve traditie: de acroniemen 8C en 6C staan voor onderscheidende auto’s uit de jaren ’30 en ’40, zowel geschikt voor circuit als op de weg en voorzien van krachtige acht- en innovatieve zescilinders. Het design en de bouw van deze sportauto’s waren toegespitst op het bereiken van een zo ideaal mogelijke verhouding tussen gewicht en vermogen, die zo typerend is voor een supercar, uitkomende op minder dan 4 kg/pk. Hierbij werd niet alleen gelet op het maximaal te behalen vermogen, maar vooral ook op het beperken van gewicht om zodoende maximale wendbaarheid en topprestaties te garanderen. Met dat als doel maakt de Alfa Romeo 4C gebruik van technologieën en materialen afkomstig van supercars  (waaronder de Alfa Romeo 8C Competizione) – koolstofvezel, aluminium, achterwielaandrijving – en aangepaste technologieën van de laatste Alfa Romeo-modellen, die de sportieve aantrekkingskracht van de 4C op een nog hoger niveau brengen. De nieuwe 1.750 turbobenzinemotor (volledig opgetrokken uit aluminium) met directe inspuiting, de geraffineerde Alfa TCT transmissie met dubbele koppeling en Alfa DNA met de nog niet eerder verkrijgbare Race-modus.

 

Interieurdesign

Het elementaire ontwerp en essentiële materialen onderscheiden het interieur, dat is ontwikkeld met het oog op maximum rijplezier. Daarbij valt direct het koolstofvezel op dat is gebruikt voor de centrale cel die volledig open is gelaten om het unieke karakter van de auto, de hoogwaardige technologie en het lichte gewicht te benadrukken.

 

Afmetingen en aerodynamica

De compacte afmetingen maken deze auto met twee kuipstoelen werkelijk uniek te midden van zijn concurrenten: hij is net iets minder dan 4 meter lang, 200 cm breed, 118 cm hoog en heeft een wielbasis van minder dan 2,4 meter. Deze afmetingen benadrukken de compacte afmetingen en wendbaarheid van de auto. Wat nog meer? Dankzij het uitmuntende werk van de designers bereikt de auto maximaal aerodynamische prestaties, zoals een negatieve Cz (downforce coëfficiënt) die, zoals bij racewagens, bijdraagt tot het bereiken van een verhoogde stabiliteit bij hogere snelheden.

 

Nieuwe 4-cilinder 1.750 turbobenzine

Deze motor is een evolutie van het blok dat al in gebruik is in de Quadrifoglio Verde-uitvoering van de Giulietta. De nieuwe 4-cilinder 1.750 turbobenzinemotor maakt gebruik van een innovatief aluminium blok en specifieke in- en uitlaatsystemen die zijn geoptimaliseerd om het sportieve potentieel van de auto op een nog hoger plan te brengen. Bovendien bieden geavanceerde technische vondsten, waaronder directe benzine-inspuiting, duaal continu variabele kleptiming, turbocharger en een revolutionair ‘scavenging’ controlesysteem dat een turbogat overbodig maakt.

 

Alfa TCT automatische transmissie

De 1.750 turbobenzinemotor is gekoppeld aan de innovatieve Alfa TCT transmissie met dubbele koppeling , die een waar benchmark  is binnen zijn segment dankzij het lage gewicht en extreem hoge handelingssnelheid. Je kunt ook kiezen voor sequentieel schakelen met flippers achter het stuurwiel.

 

Nieuw Alfa DNA-systeem met ‘Race’-modus

Op de nieuwe Alfa Romeo 4C debuteert een nieuw DNA-systeem dat, in aanvulling op de drie reeds bestaande instellingen (Dynamic, Natural en All Weather), bestaat uit een vierde modus: ‘Race’, dat het uiterste uit de auto haalt op het circuit.

 

Uitmuntendheid made in Italy

De best denkbare technische en industriële expertise van Alfa Romeo en Maserati zijn toegepast om de definitieve versie van de 4C te ontwikkelen. Met name de integratie van de designafdeling van Alfa Romeo met de Maserati-fabriek was een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen beide merken. Want, ook design is een zeer onderscheidende eigenschap van Alfa Romeo, een merk dat ook in de toekomst een van de meest bekende en populaire ambassadeurs van Italiaanse producten wereldwijd blijft.

 

Stijl Iconen, ‘Passione per il Design Italiano’

Het Louwman Museum in Den Haag toont sinds 27 april 2013, op de tentoonstelling ‘Stijl Iconen, Passione per il Design Italiano’, vijftien Alfa Romeo’s van de vermaarde Italiaanse carrosseriebouwers Touring, Pininfarina, Zagato, Bertone, Castagna en Farina. De auto’s vormen een prachtig overzicht van vooral naoorlogse ontwerpen van de meest begenadigde Italiaanse ontwerpers die met hun ontwerpen wereldwijd vele prijzen ontvingen op talrijke Concours d’Elegances. De overzichtstentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Club van Alfa Romeo Bezitters (SCARB) ter gelegenheid van de viering van haar 35-jarige bestaan en met medewerking van Alfa Romeo.

 

Louwman Museum

De vaste collectie van het museum is tijdens de expositie eveneens toegankelijk. De collectie toont de geschiedenis van de automobiel in al zijn verschijningsvormen en uit alle tijdperken. Ruim 250 auto’s van meer dan 100 fabrikanten geven een overzicht van de verschillende carrosserievormen en technologische vernieuwingen, met name uit de vorige eeuw. De geschiedenis wordt bovendien geïllustreerd door de uitgebreide kunstcollectie, bestaande uit onder meer affiches, sculpturen, trofeeën en schilderijen. 

 

Openingstijden en toegangsprijzen

 Het Louwman Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Maandag gesloten. Entreeprijzen: € 13,50 p.p., groepen (min. 20 personen) € 11,- p.p.,  kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar € 7,50 p.p., kinderen tot 6 jaar gratis. Parkeren € 5,-.

Alfa Romeo 4C op tentoonstelling Stijl Iconen
Alfa Romeo 4C op tentoonstelling Stijl Iconen
Alfa Romeo 4C op tentoonstelling Stijl Iconen
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Gespot in: Tentoonstelling Stijl Iconen
Automerk: Alfa Romeo
Automodel: 4C

Alfa Romeo
Het merk kent een grote groep liefhebbers die "Alfisten" worden genoemd. Volgens deze Alfisten symboliseert Alfa Romeo een aantal waarden die tot de verbeelding spreken: een sportief hart (cuore sportivo in het Italiaans), een fraai motorgeluid, karakter, elegante vormen en Italiaanse flair. Toch kampt Alfa Romeo sinds de Alfasud met het imago dat het auto's aflevert die minder betrouwbaar zouden zijn.
Meer Alfa Romeo nieuws
Alfa Romeo Stelvio First Edition is nu bestelbaar

Ook Alfa Romeo komt in 2016 met SUV

Uit dezelfde categorie

Hyundai Nexo is 800 km emissievrije genieten
Hyundai Nexo is 800 km emissievrije genieten

‘Hyundai Motor is al marktleider met brandstofceltechnologie in Europa. Meer dan 70 procent van de in Europa rijdende brandstofcelauto’s zijn gebouwd door Hyundai’,...

Compleet nieuwe crossover Lexus UX
Compleet nieuwe crossover Lexus UX

De Lexus RX 450hL is uitgerust met drie zitrijen en biedt daardoor een comfortabele zitplaats voor maximaal zeven inzittenden. In tegenstelling tot andere aanbieders in dit segment heeft...

Mitsubishi Outlander PHEV model 2019
Mitsubishi Outlander PHEV model 2019

Dankzij de overweldigende belangstelling en continue verbeteringen is de Mitsubishi Outlander PHEV van een auto voor een specifieke doelgroep uitgegroeid tot een van de belangrijkste...

De BMW M4 Cabrio Edition 30 Jahre
De BMW M4 Cabrio Edition 30 Jahre

Dertig jaar geleden bracht BMW M GmbH de eerste cabrio-versie van de potente BMW M3 op de markt. Ter ere van dit heugelijke jubileum verschijnt deze zomer een zeer exclusieve en...Autoliefhebber.com is opgericht in 1999. Wat is begonnen als een hobby, is uitgegroeid tot een groot automotive netwerk met dagelijks redactionele activiteiten rondom autowebsite autoliefhebber.com Inmiddels zijn wij al ruim 15 jaar een bekende naam op Internet en hebben wij dagelijks veel duizenden bezoekers.Auto nieuws

Het online auto nieuws wat elke dag autonieuws is. Actueel nieuws uit de automotive autoindustrie voor de autoliefhebber en zakelijk autorijden. Wil jij op de hoogte blijven kijk dan op autoliefhebber.com.

 

Onze spyfotograaf zorgt voor nieuwe Spyshots van nieuwe modellen en wacht niet en bekijk ons autoblog.

Zoektermen

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2018 Contact: Autoliefhebber.com | Design: Art of Creations | Sponsor: Draw2design