Ga je een autoverzekering afsluiten?
Waarom de dagwaarde van je auto berekenen belangrijk is?
Informatie

Waarom de dagwaarde van je auto berekenen belangrijk is?

Als je een auto wilt laten verzekeren kijkt een verzekeraar doorgaans naar de waarde van je auto om de premie te bepalen. Deze waarde wordt bepaald aan de hand van verschillende zaken, zoals het bouwjaar (en leeftijd) van de auto, het aantal gereden kilometers en de staat van onderhoud. Maar ook eventuele accessoires en extra opties worden in deze waarde meegenomen

Een combinatie van deze factoren wordt samengevat in één bedrag: de dagwaarde. Dit bedrag geeft aan wat het zou kosten om een vergelijkbare auto ter vervanging te kopen. Maar waarom en wanneer zou jij de dagwaarde moeten berekenen? In dit artikel alle ins en outs samen met Independer Autoverzekering.

 

Schade en verzekering
Ook bij schade aan je auto speelt de dagwaarde een rol. Je verzekeraar zal de dagwaarde controleren om na te gaan hoeveel vergoed zal worden. Is je auto total loss en kun je geen aanspraak maken op de aanschafwaarderegelen of nieuwwaarderegeling? Dan kun je een total loss vergoeding ontvangen. De hoogte van de compensatie wordt vastgesteld op basis van de dagwaarde en restwaarde (de waarde van je auto in total loss staat). Wil je meer zekerheid over de vergoeding?

 

Dan kun je ervoor kiezen om de nieuwwaarderegeling mee te nemen in je besluit. Niet iedere verzekeraar biedt deze regeling aan en ook tussen verzekeraars verschilt het beleid. Verzekeraars hanteren een nieuwwaarderegeling, tussen de 1 en 3 jaar. Wordt je auto binnen de termijn gestolen of rij je de auto total loss, dan krijg je niet de dagwaarde maar de nieuwwaarde uitgekeerd. De nieuwwaarderegeling geldt uitsluitend bij de koop van een nieuwe auto. Koop je een occasion? Dan kun je ook een soort nieuwwaarderegeling kiezen; de ‘aanschafwaarderegeling’, waarbij je bij diefstal of total loss de aanschafwaarde krijgt uitgekeerd.

 

Welke regeling je ook kiest, vergelijken loont. Ga je een autoverzekering afsluiten? Of wil je je huidige autoverzekering vergelijken? Kijk, naast de premie, dan ook altijd goed naar de voorwaarden van je autoverzekering.

 

Koop en verkoop
Heb jij al een auto? Dan speelt de dagwaarde een rol op het moment dat je je auto verkoopt, je te maken hebt met schade of (erger) total loss. Als je je auto namelijk wilt verkopen, kun je de dagwaarde ‘gebruiken’ om een verkoopprijs te bepalen. Natuurlijk moet je de verkoopprijs niet één-op-één vastpinnen op de dagwaarde, maar indicatief is het een goed hulpmiddel. Heb je (nog) geen auto? Dan is de dagwaarde belangrijk op het moment dat je je op de occasionmarkt richt. Bij het kopen van een occasion kun je -voordat je een prijs overeenkomt- de dagwaarde checken zodat je in ieder geval niet teveel betaalt. En begeef je je op de markt van nieuwe auto’s, dan speelt de dagwaarde geen belangrijke rol. Je betaalt voor een nieuwe auto namelijk altijd meer dan de dagwaarde; de dealer of garage moet er immers ook aan verdienen.
Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com