Stijging Europese autoverkopen in juni

Stijging Europese autoverkopen in juni

In juni werden er 1,46 miljoen nieuwe auto's verkocht in de Europese Unie, zo meldde de Europese vereniging van autofabrikanten ACEA recentelijk. Dat is een stijging van 6,9 procent ten opzichte van juni 2015. In de eerste zes maanden van 2016 werden er zelfs 9,4 procent meer auto's verkocht dan in het eerste halfjaar van 2015, waarmee het totaal uitkwam op 7,84 miljoen exemplaren.

Breed gedragen groei

Als de groeicijfers nader worden bekeken, valt op dat de groei zeer breed gedragen is. De grootste automarkten tekenenden plussen op die soms in de dubbele cijfers waren, zoals Italië (11,9 procent) en Spanje (11,2 procent). Ook in Duitsland werden meer auto's verkocht (+8,3 procent). Van de grote vijf presteerden alleen Frankrijk (+0,8 procent) en het Verenigd Koninkrijk (-0,8 procent) onder de maat. In totaal waren er slechts vier landen waarin de verkoop daalde. Bulgarije en Griekenland kenden net zoals het Verenigd Koninkrijk een bescheiden krimp. De uitzondering was Roemenië: daar werden 36,7 procent minder nieuwe auto's verkocht.

 

Merken

Opgesplitst naar de verschillende autofabrikanten blijkt dat de VW Group Europees heer en meester auto verkopen is: met ruim 336 duizend auto's verkochten de merken van het concern, onder meer Volkswagen, Audi en Skoda, samen ruim tweemaal zoveel als de nummer twee, PSA Group, waar onder andere Peugeot en Citroen onder vallen. Overigens boekte Volkswagen slechts 1,5 procent groei. Vooral kleinere merken, zoals Renault (+21,8 procent), BMW (+15,4 procent) en Mercedes (+16,4 procent) zetten fors meer af.

 

34 maanden groei: terug naar het niveau van juni 2007?

Juni is inmiddels de 34e maand op rij waarin er een groei van het aantal verkochte auto's opgetekend kon worden. Dat was voor de koepelorganisatie ACEA aanleiding om weer eens voorzichtig terug te denken aan juni 2007, vlak voordat de grote economische crisis de autoverkoop sterk deed afnemen. De laatste verkoopcijfers komen namelijk ten langen leste weer in de buurt van het oude niveau: 1,46 miljoen verkochte personenauto's in juni 2016, tegenover 1,54 miljoen in juni 2007. Tegen de achtergrond van 34 opeenvolgende maanden van (sterke) groei is dat verschil voor de ACEA amper nog betekenisvol.
Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com