vanaf 2022 een aantal verplichte systemen
Online een autoverzekering afsluiten
Informatie

Online een autoverzekering afsluiten

De Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Raad hebben hierover overeenstemming bereikt met de lidstaten. Wanneer het Europees Parlement en de Europese Raad formeel instemmen, zullen alle nieuwe auto’s vanaf 2022 een aantal verplichte systemen rijker zijn.

Naast een datarecorder (zwarte doos) moeten er door fabrikanten nog een aantal andere systemen worden ingebouwd. Een noodremsysteem, achteruitrijcamera, een systeem dat waarschuwt bij vermoeidheid en technologie om op de rijstrook te blijven, zijn voorbeelden van systemen die de auto’s veiliger zouden moeten maken. Het doel van deze maatregelen is het aantal verkeersdoden en slachtoffers met ernstige verwondingen te verminderen. Daarnaast zal de schadelast bij verzekeraars op de autoverzekering worden verkleind.

 

Volgens de EU-commissaris voor Industrie zijn negen op de tien verkeersongelukken het gevolg van menselijke fouten. Hierdoor kan en moet er actie ondernomen worden om dit te veranderen. Deze nieuwe geavanceerde veiligheidsvoorzieningen kunnen dezelfde impact hebben als toen de veiligheidsgordels voor het eerst werden ingevoerd.

 

Een aantal van de verplichte veiligheidsvoorzieningen zitten al in de meeste duurdere auto’s. Vanaf 2022 moeten alle auto’s voorzien zijn van deze functies.

 

Voor vrachtwagens en bussen moet ‘direct vision’-technologie zorgen voor het verdwijnen van de dode hoek. Deze technologie moet kwetsbare weggebruikers beschermen. De dode hoeken aan de beide zijkanten en aan de voorkant moeten zo goed als verdwijnen.

 

Een goede verzekering

Verzekeraars zijn voorstanders van de nieuwe verplichte veiligheidsvoorzieningen. Vooral de zwarte doos is voor verzekeraars van toegevoegde waarde. Deze datarecorder kan gegevens verzamelen over wat er voorafging aan een ongeval. Het Verbond pleitte er vorig jaar voor om ook het identificatienummer van het voertuig op te slaan in de zwarte doos. De Europese richtlijn gaat echter niet zover.

 

Iedereen kan een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. Het is belangrijk dat u zich aan de verkeersregels houdt, altijd een autogordel draagt en niet onder invloed van alcohol of drugs gaat rijden. Daarnaast is het goed om niet te lange tijd achter elkaar door te rijden of te gaan rijden wanneer u oververmoeid bent.

 

Naast het afsluiten van een goede autoverzekering dragen verzekeraars ook bij aan het vergroten van de verkeersveiligheid. Zo kunt u naast de standaard dekking kiezen voor aanvullende dekkingen. Onder een aanvullende autoverzekering vallen de ongevallen-inzittendenverzekering en de schade-inzittendenverzekering.
Daarnaast kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de uitkering van de inzittendenverzekering wordt verlaagd of dat er zelfs niks wordt uitgekeerd bij het niet dragen van de autogordel.

 

Online een autoverzekering afsluiten bij Diks verzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een goede autoverzekering loont het de moeite om de premies voor deze autoverzekeringen goed te vergelijken. Via Diks Verzekeringen kunt u eenvoudig de premie voor een autoverzekering berekenen, vergelijken én direct afsluiten. Binnen enkele minuten is uw autoverzekering geregeld. Bent u toch niet tevreden? Bij Diks heeft u 14 dagen bedenktijd, geheel kosteloos!Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI