Nieuwe dienst van MyWheels

Nieuwe dienst van MyWheels

Nieuwe dienst van MyWheels: je auto uitlenen met behulp van een ingebouwde boordcomputer

Autodeelplatform MyWheels heeft een nieuwe dienst gelanceerd: MyWheels Open. Deze dienst maakt het voor particulieren gemakkelijker om een auto uit te lenen aan andere particulieren; alles gaat via een app en een boordcomputer.

 

Over MyWheels Open

Voor alle autobezitters die graag een extra zakcentje willen verdienen en bereid zijn hun auto met regelmaat beschikbaar te stellen aan anderen, is er nu iets nieuws: MyWheels Open. Wat deze dienst bijzonder maakt, is dat het (uit)leenproces werkt via een boordcomputer die in de auto wordt geïnstalleerd. Wanneer iemand de auto wil lenen, kan diegene het voertuig in gebruik nemen met behulp van een smartphone-app. De boordcomputer registreert vervolgens hoeveel kilometer er wordt gereden. Er hoeft dus geen sleuteloverdracht plaats te vinden en ook geen rekening te worden gehouden met kilometerstanden.

In principe kan elke autobezitter zich registreren bij MyWheels Open. Wel wordt eerst gecheckt of de aangemelde auto geschikt is voor de dienst. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de beschikbaarheid van de auto, de locatie waar de auto zich bevindt, en naar het autotype. Pas als de auto geschikt bevonden is, wordt er een boordcomputer in gezet.

Over MyWheels

Hoewel MyWheels Open nieuw is, bestaat MyWheels als autodeelplatform al een stuk langer. Via de in 1993 opgerichte organisatie zijn inmiddels in het hele land auto's te lenen. Daarbij gaat het zowel om auto's die door MyWheels zelf worden aangeboden als om auto's van particulieren. Bovendien is het mogelijk om specifiek voor een elektrische auto, een busje, een camper of een cabrio te kiezen. MyWheels streeft niet naar winstmaximalisatie, maar wil vooral bijdragen aan minder CO2-uitstoot, leefbaardere buurten en meer sociale verbondenheid.

 

MyWheels heeft zich tot doel gesteld om in 2018 180.000 autohuurders en -verhuurders met elkaar te hebben verbonden. Dit zou een besparing van minimaal 57.600.000 kilo CO2-uitstoot per jaar opleveren. Hoewel het natuurlijk nog niet zeker is of dit doel daadwerkelijk behaald zal worden, gaat directeur Karina Tiekstra ervan uit dat MyWheels Open een positieve impact zal hebben op de populariteit van autodelen. "Je ziet het autodeel-aanbod groeien doordat particulieren steeds meer de gelegenheid krijgen om zo'n dienst zelf te regelen. Normaal is vier keer per jaar gemiddeld, maar met de boordcomputer zal dat zeker verdubbelen", vertelt ze in De Telegraaf.

 

Delen, leasen en tweedehands kopen

Steeds vaker lijken Nederlanders op zoek te gaan naar een alternatief voor het aanschaffen van een nieuwe auto. Niet alleen de opkomst van autodeelplatformen als MyWheels duidt op een dergelijke ontwikkeling. Zo is er ook een stijging waar te nemen op het gebied van de verkoop van tweedehands auto's. Autobedrijven verkochten in 2016 1.128.313 gebruikte auto's, terwijl dat er het jaar ervoor nog 1.079.968 waren; een stijging van 4,5%. De verkoop van particuliere occasions, die onder meer plaatsvindt via platformen als autotrader.nl, steeg in dezelfde periode met 2,2%. Verder werd private lease de laatste jaren snel populairder, terwijl er in 2013 ongeveer 8.500 private lease-auto's rondreden in Nederland, waren dat er vorig jaar al zo'n 64.000.
Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com