Cabrio kopen: hier moet je aan denken
Dit zijn de vijf mooiste én best betaalbare cabrio’s van 2018

Dit zijn de vijf mooiste én best betaalbare cabrio’s van 2018

De zomer is – gelukkig – nog niet afgelopen, maar we kunnen nu al spreken van een fantastische zomer. Het weer was namelijk zo goed dat veel mensen hun cabrio’s weer van stal haalden om mooie ritjes te maken. Niet alleen de auto-eigenaren genoten van het mooie weer, ook de voorbijgangers konden genieten van deze prachtauto’s. Toch droomt iedere voorbijganger ook wel van een eigen cabrio. Lekker op zomerse avond rondtoeren. Maar wat zijn nou de vijf mooiste en tevens betaalbare cabrio’s van 2018? Wij zetten ze voor jou op een rijtje

Cabrio kopen: hier moet je aan denken

Voor we jou een lijst geven met de vijf mooiste en best betaalbare cabrio’s van 2018 is het belangrijk dat je ook op de hoogte bent van de overige kosten die een cabrio met zich meebrengt. Het is namelijk niet alleen de auto dat je koopt, je moet ook rekening houden met overige kosten.

 

 • Onderhoud
  Iedere auto heeft onderhoud nodig. Het onderhoud van een cabrio verschilt daarom niet gek veel met dat van een normale auto. Toch is er een groot verschil, namelijk het dak. Om zo lang mogelijk te blijven genieten van je dak is goed onderhoud vereist. Zowel een stoffen als een vinyl dak moet je regelmatig behandelen met de juiste producten. Wees er van bewust dat intensief onderhoud vaak gepaard gaat met meer kosten.
   
 • Stalling
  Niet voor niets zien we in de zomer veel cabrio’s rijden. Het is dan ook echt een ‘mooi weer’-auto. Voor aanschaf is het daarom wel belangrijk om na te denken over wat je met een cabrio gaat doen in de winter. De cabrio buiten laten staan met alle weersomstandigheden die een winter met zich mee brengt is niet goed voor de levensduur van je cabrio. Je auto stallen in een overdekte stalling is het beste, maar brengt helaas ook weer kosten met zich mee.
   
 • Autoverzekering
  Je wilt natuurlijk optimaal en zondr zorgen kunnen genieten van de vele zomerse ritjes die je gaat maken met een cabrio. Tevens is het verplicht – voor je de weg op mag – om je auto te verzekeren. Er zijn verschillende mogelijkheden om je auto te verzekeren. Zo kun je een autoverzekering bij Centraal Beheer zelf samenstellen. Je kunt kiezen voor een eenvoudige WA-verzekering, een WA-plus verzekering of voor de meest uitgebreide autoverzekering van Centraal Beheer. Zo hoef je nooit meer te betalen voor iets wat je niet nodig denkt te hebben.

 

Top vijf betaalbare cabrio’s 2018

Dan nu de top vijf mooiste en best betaalbare cabrio’s van zomer 2018. Door het prachtige weer hebben we er al veel mogen aanschouwen. Maar wat zijn nou de allermooiste, maar tevens ook betaalbaar? Hieronder de lijst.

 

 1. Fiat barchetta
  De barchetta is weliswaar een wat oudere auto, maar blijft een pareltje. De van Italiaans afkomstige cabrio is zeer tijdloze tweezits cabrio. Een perfecte cabrio om in rond te rijden. De Fiat barchetta is uitgebracht in 1995 en werd gebouwd tot 2005. Wil je echt opvallen met deze auto, koop hem dan in zijn originele kleur. Aanvankelijk was de barchetta namelijk alleen verkrijgbaar in het feloranje. Wellicht dat daarom de verkoop in het begin wat tegenviel… Nu is de barchetta in verschillende kleuren te koop. Wanneer je goed zoekt is het mogelijk om er eentje aan te schaffen voor ongeveer 2.000 euro.
   
 2. Volkswagen Eos
  Misschien een wat degelijke cabrio, maar een perfecte auto om mee rond te rijden en te genieten van het mooie weer. De Volkswagen Eos is een vierpersoonscabrio. Wanneer je graag met vier personen rond rijdt is het aan te raden te kiezen voor deze cabrio. In tegenstelling tot de MINI Cooper S, beschikt deze wel over beenruimte voor je medepassagiers die op de achterbank moeten plaatsnemen. De prijzen van de Eos beginnen rond de 7.000 euro. Zeker de moeite waard om eens rond te zoeken.
   
 3. MINI Cooper
  De MINI Cooper S uit 2004 is ook een zeer leuke cabrio om in te rijden. Het is een tijdloos design met een goed rijcomfort. Althans, de bestuurder en de bijrijder kunnen comfortabel zitten. Op papier is de MINI Cooper S een vierpersoonscabrio, maar iemand met een lengte van 1,70 zal al niet comfortabel op de achterbank zitten. Ondanks dat je een wat ouder model van de MINI Cooper S moet kiezen om het betaalbaar te maken, het blijft een mooie auto waar je gezien mee kan worden. De prijs voor een tweedehands ligt rond de 8000 euro.
   
 4. Mazda MX-5
  Deze Mazda MX-5 heb je waarschijnlijk ook al veel rond zien rijden. Niet voor niets, het is namelijk een super sportief ogende auto en nog betaalbaar ook. De Mazda MX-5 werd al geïntroduceerd in 1989. Sindsdien zijn er verschillende generaties van de MX-5 op de markt gekomen. De nieuwste generatie van de MX-5 ligt qua prijs wat hoog en is naar onze mening niet echt betaalbaar. Echter zijn er erg veel tweedehands modellen te verkrijgen. Een tweedehands Mazda MX-5 is ongeveer voor 5.500 te verkrijgen.
   
 5. Peugeot 206 CC
  Klein maar fijn, zo zou je de Peugeot 206 CC ook kunnen noemen. In 1936 bedacht Peugeot zelf het stalen kantel dak en gebruikte dit weer bij de 206 CC. De Peugeot is een tussenvorm van een coupe en cabriolet. Vanzelfsprekend eigenlijk, als je weet dat CC staat voor ‘Cabriolet’ en ‘Coupe’. In 2001 kwam deze auto op de markt en werd gemaakt tot april 2005. Tweedehands is deze auto al te koop voor ongeveer 2.000 euro. Wat ons betreft een zeer leuk autootje om er in de zomer mee rond te rijden.

 

Hopelijk hebben wij jou geïnspireerd om ook een cabrio aan te schaffen voor de zomer van 2019. Het blijft fantastisch om rond te rijden in een auto zonder dak. Ben jij volgend jaar ook een cabrio eigenaar of blijf je genieten als een voorbijganger?
Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com