Dit waren de 5 beste compacte SUV's van 2017

Dit waren de 5 beste compacte SUV's van 2017

Het is een veelbewogen jaar geweest, waarin tientallen compacte SUV's zijn gemaakt en verkocht. In prijs variërend van €16.500,- tot €40.000,-, maar welke compacte SUV is de beste van 2017? Om dat te verhelderen zetten we de 5 beste compacte SUV's van 2017 op een rij. Er is naar alle factoren gekeken, maar vooral naar de geleverde kwaliteit vergeleken met de prijs.

Beste compacte SUV 2017: Renault Captur

Een echte no-nonsense SUV van Renault. Een degelijke prijs en uitstekende kwaliteit maken de Renault Captur tot de beste van 2017. Niet alleen de beste, maar ook de meest verkochte. Mocht je een Renault kopen is het aan te raden om voor de Captur te gaan. Met een verbruik van 1 op 16 een zuinige SUV. Voorzien van een motor met 3- of 4 cilinders, met 90pk tot 120pk. De nieuwe Renault Captur beschikt daarnaast over alle wenselijke veiligheidssystemen, inclusief automatisch inparkeren. Wil je een Captur ‘met de kop eraf’ kopen? Dan zijn er uiteraard ook mogelijkheden voor een gebruikte Renault.

 

#2 Nissan Qashqai

De Nissan Qashqai draait alweer even mee en is in 2014 voor het laatst groots vernieuwd. Een degelijke SUV met een goede uitstraling, waar in 2017 door Nissan nog wel wat kleine aanpassingen aan zijn gedaan. Door aanpassingen aan het onderstel is de wegligging van de Qashqai er flink op vooruit gegaan. Deze praktische SUV rijdt geweldig en schakelt zoals we van Japanse auto's gewend zijn, naadloos! Enige minpunt is dat het opgegeven verbruik door Nissan bijna 1 op 18 zou moeten zijn, in de praktijk blijkt dit gemiddeld 1 op 14 te zijn.

 

#3 Kia Sportage

Kia heeft met de Sportage een prima compacte SUV gemaakt, welke qua verkoopaantallen zelfs op de tweede plek staat. De onderscheidende factor van Kia is 7 jaar (of tot 150.000 km) garantie en zelfs 10 jaar carrosserie garantie. Een veilige, praktische SUV met zeer veel ruimte. Technische minpunten zijn er niet. Het gemeten gemiddelde verbruik van 1 op 11 valt ietwat tegen en in vergelijking met andere SUV's is de Kia Sportage vrij duur. Leverbaar vanaf €26.495,-.

 

#4 Mazda CX-5

De Mazda CX-5 is met 165pk de meest krachtige auto in dit segment. In 10,4 secondes trekt de CX-5 op van 0 naar 100. Mazda is met de CX-5 ook een maatschappelijk verantwoordelijke weg ingeslagen, door zich vast te leggen op minder CO2 uitstoot, efficiëntere processen in de motor die leiden tot meer vermogen.

 

#5 Peugeot 2008

Peugeot heeft vooral een heel zuinige compacte SUV gemaakt. Er kan uit veel uitrustingen gekozen worden en tegen een aangename prijs. Doordat alle modellen uitgerust zijn met 3 cilinders, levert Peugeot de zuinigste compacte SUV, met een gemiddeld verbruik van 1 op 20. Dit gaat in de basis uitvoeringen ten koste van het optrekken. Van 0 naar 100 zal hierdoor 15 secondes in beslag nemen. Wanneer je echter voor één van de duurdere uitvoeringen gaat wordt dit al beter, de snelste uitvoering is de 1.2 GT-line welke in 9,3 secondes 100 km per uur rijdt. Beschikbaar vanaf €18.400,-
Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com