De voordelen en nadelen van een elektrische auto
Informatie

De voordelen en nadelen van een elektrische auto

Elektrische wagens worden steeds populairder, en dat heeft zo zijn redenen. De voordelen van elektrisch rijden zijn uitgebreid, zowel op het vlak van gebruiksgemak als duurzaamheid. Stroom is veel goedkoper dan brandstoffen zoals diesel, benzine of gas, en dat is dan ook een belangrijke reden waarom steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto.

Maar toch zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan elektrisch rijden. De balans kunnen zien tussen zowel de voordelen als nadelen is belangrijk om het beste te halen uit de investering in een elektrische auto.

 

De voordelen van elektrisch rijden

Er zijn meerdere voordelen van elektrisch rijden te noemen. Dit zijn de belangrijkste:

 

1. Belastingvoordelen Mobiliteit wordt door de overheid gestimuleerd, en dat is dan ook waarom elektrische wagens vrij zijn van belastingen voor voertuigen. Ook is er een vrijstelling van fiscale belasting voor het gebruik van een elektrische wagen voor privédoeleinden. Op stroom zit eveneens geen accijns: men betaalt met een elektrische wagen dus niets aan de overheid.

 

2. Milieuvriendelijk De klimaatsveranderingen worden grotendeels veroorzaakt door de stijgende hoeveelheid CO2 in de atmosfeer. De aarde wordt warmer en dat is dan ook waarom landen afspraken maken die die uitstoot moeten verminderen. Een elektrische wagen is de beste manier om daartoe bij te dragen. Dergelijke voertuigen creëren geen CO2, geen stikstofoxiden en geen fijnstof. Vooral op drukke plaatsen zoals steden en autosnelwegen vormen deze immers een bedreiging voor het milieu. Tenslotte veroorzaken elektrische voertuigen veel minder geluidsoverlast.

 

3. Meer controle over brandstofkosten Vervolgens bieden elektrische wagens het voordeel dat men als gebruiker zelf kan bijhouden hoeveel energie men verbruikt. Zeker als men energiecontracten vergelijkt en precies het contract aangaat dat bij de situatie past, kan men hierop heel wat besparen. Energie vergelijken draagt op de manier bij aan een milieuvriendelijkere auto – en meer besparingen.

 

De nadelen van elektrisch rijden

Er zijn meerdere nadelen van elektrisch rijden te noemen. Dit zijn de belangrijkste:

 

1. Duur in aankoop Elektrische wagens zijn relatief duur in vergelijking met gewone auto's. Een goedkope wagen kost toch al snel 20.000 euro, terwijl men voor diezelfde prijs een veel grotere brandstofwagen kan kopen. Natuurlijk speelt het gebruik van een batterij een grote rol bij die prijs – maar hoe lang gaat deze mee? Het vervangen van zo'n batterij kost tenslotte ook geld.

 

2. Actieradiusvrees Als men met een elektrische wagen rijdt, dan kan men slechts een bepaalde afstand afleggen – die niet eens zo groot is. De meeste elektrische auto's komen in de praktijk niet verder dan 175 kilometer. Is de batterij op, dan moet men op zoek gaan naar een laadpaal.

 

3. Het opladen duurt lang Als de batterij eenmaal leeg is, duurt het daarbij lang voor deze opgeladen is – tot wel vier uur – voor men de reis kan voortzetten. Bepaalde modellen beschikken gelukkig wel over een snellader, waarmee men binnen de dertig minuten weer kunt rijden.

 

Elektrisch rijden heeft dus zowel zijn voordelen als zijn nadelen. Energie vergelijken en milieuvriendelijk op de baan rijden, maken het gebruik van een elektrische wagen hoe dan ook interessant. Het is aan de consument om de voordelen goed af te wegen tegen de nadelen – en zelfs te beslissen wat voor hem of haar de juiste keuze isAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI