De 5 populairste productieauto’s uit 2016

De 5 populairste productieauto’s uit 2016

Het jaar 2016 was voor auto-liefhebbend Nederland een mooi jaar met een aantal benoemwaardige releases. Wij hebben, op basis van het zoekgedrag op GasPedaal.nl, een top 5 gemaakt met de meest gezochte merk-modellen geproduceerd in 2016. GasPedaal.nl is in staat om met ruim 1 miljoen unieke bezoekers per maand een goed beeld te kunnen schetsen omtrent de interesses van auto-zoekend-Nederland.

Volkswagen Tiguan

Qua zoekvolume steekt de Volkswagen Tiguan met kop en schouders boven de rest van deze top 5 uit. Deze occasion werd maar liefst twee keer vaker opgezocht dan de nummer 2! De Crossovers nemen het laatste jaar toe in populariteit, wat in combinatie met het sportieve uiterlijk van de Tiguan zou kunnen verklaren dat de Tiguan de onbetwiste nummer 1 van deze lijst is. De technische verbeteringen zoals het in twee delen kunnen verschuiven van de achterbank, zijn ten opzichte van de vorige uitvoering ook een enorme stap vooruit. Verder garandeert de Tiguan de kwaliteit die men kan verwachten van Volkswagen. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een sportieve gezinsauto.

 

Opel Astra

De Opel Astra komt, zoals vermeld, op gepaste afstand binnen op plek 2. Het is de hoogst genoteerde hatchback uit het lijstje, gevolgd door de nieuwe Mégane. Op het gebied van opties scoort de Opel goed. Zo kan er gekozen worden voor een 4G-hotspot zodat je altijd internet hebt in je auto. Ook introduceerde Opel OnStar. Ben je bijvoorbeeld de weg kwijt? Dan ben je één druk op de knop verwijderd van een OnStar adviseur die het adres van je bestemming opzoekt en deze van afstand programmeert in je navigatiesysteem. Uiteraard mag verkeersbordherkenning, wat Opel als eerste automerk introduceerde in 2008, niet ontbreken op de lange optie-lijst. Zelfs met alle mogelijke opties komt de Astra met een schappelijk prijskaartje in vergelijking met de premium modellen van dit segment.

 

Renault Mégane

Op de derde plek vinden we de enige auto die niet uit Duitsland komt terug; de Renault Mégane. De Fransen timmeren momenteel hard aan de weg, in een jaar tijd werden 4 (!) volledig nieuwe modellen geïntroduceerd aan het publiek. Mede door de Nederlandse vormgever Laurens van den Acker, zien de Renaults er sportiever uit dan ooit. Ook op de Renault zijn vele opties te kiezen, zoals adaptive cruise control, Active Emergency Braking, dodehoek-assistentie en automatisch inparkeren. Je zou door de schappelijke prijs, vele opties en het sportieve uiterlijk zeker kunnen concluderen dat het hatchback segment er een geduchte concurrent bij heeft

 

Audi A4

De vierde plek wordt bezet door de Audi A4, de hoogst genoteerde sedan uit de lijst. Audi is de laatste jaren steeds meer gaan innoveren op comfort, waar de concurrenten steeds meer de sportieve kant opgingen. Dit is dan ook goed te zien aan het interieur van de auto; mooie stoelen en een strakke afwerking. De A4 straalt pure klasse uit. Audi is erin geslaagd om een goede middenweg te vinden tussen zakelijk en sportief met strakke lijnen en de nieuwe LED verlichting. Hierom is de A4 zowel aan de binnenkant als de buitenkant een ware vertoning. De goed geïsoleerde (en zuinige) motor is erg stil, wat in combinatie met het reduceren van windruis zorgt voor de ultieme rijervaring. In vergelijking met de standaard uit het sedan segment, zou gesteld kunnen worden dat de A4 tot één van de toppers uit het segment behoort. Echter is de A4 wel een dure auto, waardoor deze niet voor iedereen te betalen is.

 

Mercedes-Benz E-Klasse

De nieuwe E-Klasse wordt door Mercedes zelf de “intelligentste businesslimousine” genoemd. Hypermoderne displays, automatisch inparkeren, uitwijken voor onoplettende voetgangers en automatisch wisselen van rijbaan; niets is te gek voor de nieuwe E-Klasse. Vanuit de markt kreeg Mercedes al vaak te horen dat het verschil tussen een S-Klasse en een C-Klasse van de buitenkant nauwelijks te zien was. Dit zal met de nieuwe E-Klasse niet gaan veranderen. Aangezien dit model door Mercedes zelf al een businesslimousine wordt genoemd, zal het je ook niet verbazen dat deze auto vooral geliefd is bij de succesvolle zakenman. Het instapmodel, zonder opties, kost al €50.000-,. Echter krijg je hier wel een auto voor die de perfectie nadert.

 

Na het lezen van de top 5 valt gelijk op dat de Duitse automerken de top 5 domineren. De merken Volkswagen, Opel, Audi en Mercedes-Benz zijn blijkbaar erg populair onder de Nederlanders. De verschillende carrosserie’s zijn eerlijk verdeeld; 2 hatchbacks, 2 sedans en 1 crossover. Al met al is deze top5 is dus erg divers te noemen. We zijn benieuwd wat 2017 voor mooie releases gaat opleveren.
Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com