7 belangrijke tips bij verkeersschade
Informatie

7 belangrijke tips bij verkeersschade

Verkeersschade, daar zit niemand op te wachten. Maar het kan iedereen een keer overkomen. U bent zelf even afgeleid of een andere bestuurder zit niet op te letten en dan is een tikje zo gebeurd. Even schrikken, maar meestal geen ramp. Wat te doen als het u dan toch een keer schade oploopt met uw bestelauto? 7 Tips.

#1 Safety first bij letsel

Is er sprake van letsel bij uzelf of de andere partij? Bel altijd 112, de ambulancemotor of ambulance is zo ter plaatse voor hulp!

 

#2 Foto's maken en getuigen vastleggen

De politie komt nog maar zelden bij een kleine aanrijding met alleen blikschade. Daarom is het dus zaak dat u bewijs heeft van de situatie. Ook voor uw bestelautoverzekering
Neem zo snel mogelijk foto's met uw smartphone. Van de verkeerssituatie, de toestand van uw bestelwagen maar ook van de bestuurder van het andere voertuig. Denk ook aan het kenteken en eventuele verkeersborden die de situatie kunnen verduidelijken. Hebt u een bijrijder? Dan kan deze rustig de foto's maken. Kijk ook of er getuigen zijn en of ze bereid zijn te getuigen. Zijn er geen getuigen? Zet dit bovenaan het schadeformulier. Zo voorkomt u dat zich later 'getuigen' aandienen die tegen u een verklaring afleggen.

 

#3 Vul het schadeformulier in

Vul het (Europees)schadeformulier in, als u de situatie nog vers voor ogen hebt. Neem het nummer van de groene kaart, van uzelf en van de andere partij. Controleer of het rijbewijs ook echt van de bestuurder van het andere voertuig is en neem dit over. Als het even kan gebruik dan zelf de voorkant van het formulier, die is het duidelijkst

 

#4 Aansprakelijkheid bepalen

Bent u van mening dat de tegenpartij aansprakelijk is voor het ongeluk? Vermeld dit op aan de voorkant van het schadeformulier. Teken alleen als u volledig akkoord bent met de situatieschets.

 

#5 Verander het schadeformulier niet meer na deling

Nadat beide partijen het schadeformulier hebben ondertekend, krijgt ieder een deel. Daarna mag u niets meer wijzigen op de voorkant. Uw bestelautoverzekering let hier scherp op: mochten na de deling nog extra aantekeningen op de voorkant zijn gemaakt dan kunt u uw recht op uitkering verspelen!

 

#6 De achterkant is voor thuis

De achterkant van het schadeformulier vult u rustig thuis in. Wilt u de schade laten inschatten door een expert? Het schadebedrijf waar u de reparatie laat uitvoeren kan dit regelen. Bij een allrisk dekking staat op de groene kaart vermeld welke herstelbedrijven samenwerken met uw bestelautoverzekering. 

 

#7 Last but not least: aangifte bij bedreiging

Deze tip kan hét verschil maken in uw herinnering aan de aanrijding. Voelt u zich bedreigd of onder druk gezet bij het schadevoorval? En heeft dit invloed op de ingevulde toedracht op het schadeformulier, zoals onjuiste gegevens? Doe dan zo snel mogelijk aangifte en bespreek het voorval met de politie. Tenslotte staat uw veiligheid altijd voorop. Op het schadeformulier staan wellicht uw privé gegevens, die de tegenpartij dan ook kent. 
 

Wat u met deze tips van Beterverzekeren.nl voorkomt?

  • Uw foto's voorkomen een verhaal met een 'andere' toedracht door de tegenpartij.
  • De verklaring rondom getuigen voorkomt dat de tegenpartij ineens met 'getuigen' op de proppen komt. Hij heeft immers getekend dat deze er niet waren!
  • De schade van de tegenpartij kan niet ineens groter of duurder worden, of zelfs van andere aard zijn.
  • Uw foto's zorgen er zeker voor dat de andere partij de schade meldt bij zijn maatschappij!

 

Succes en .. rij veilig!

 

7 belangrijke tips bij verkeersschade
7 belangrijke tips bij verkeersschade


Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI