Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan

woensdag 29 november 2017 20:16:44

Mazda Motor Corporation heeft vandaag op de Los Angeles Auto Show de grondig vernieuwde en verfijnde Mazda6 Sedan onthuld. Mazda's menscentrische ontwerpfilosofie vormde de basis voor de nieuwste versie van het vlaggenschip van het merk, een Wereldprimeur met nieuwe aandrijflijntechnologie en meer premium ontwerpdetails. Wat styling en design betreft hebben de ontwerpers het kwaliteitsgevoel van zowel exterieur als interieur van de vernieuwde Mazda6 sterk verbeterd, waardoor het reeds bekroonde ontwerp meer volwassenheid en rust heeft gekregen.

De Mazda6 is in de VS leverbaar met twee motoren. Vanzelfsprekend is er de koppelrijke en zuinige 2.5 SKYACTIV-G motor. De atmosferische 2.5 liter viercilindermotor heeft tal van upgrades gekregen om de interne weerstand te verminderen en de efficiency bij alle toerentallen te verbeteren. Ook is de motor verfijnder qua loopeigenschappen. In Noord-Amerika levert Mazda deze viercilindermotor met cilinderuitschakeling. De buitenste twee cilinders kunnen worden uitgeschakeld bij constant snelheden tussen de 25 (40 km) en 50 mijl (80 km) per uur, maar alle vier cilinders blijven beschikbaar voor het geval dat het maximale vermogen vereist is. De koppelomvormer van de zestraps automatische transmissie SKYACTIV-DRIVE is voorzien van een centrifugale slinger, die alle vibraties die optreden als de motor op twee cilinders loopt opvangt. Zodoende wordt naadloos overgeschakeld van twee naar vier cilinders en vice versa. Deze overschakeling heeft echter wel degelijk gevolgen voor het verbruik.

 

De hogere uitrustingsvarianten worden tevens leverbaar met Mazda’s veelvuldig onderscheiden 2.5T SKYACTIV-G benzinemotor met turbo*. Deze motor was voor het eerst leverbaar voor de huidige generatie Mazda CX-9 crossover SUV en is een technisch hoogstandje, met een maximaal koppel van 420 Nm bij slechts 2.000 t/min en een vermogen van 250 pk op 93 octaan brandstof (227 pk op 87 octaan brandstof).

 

Mazda’s innovatieve Dynamic Pressure Turbo bouwt nagenoeg onmiddellijk druk op doordat via een kleine inlaatopening de lucht richting de turbo wordt gestuurd. En net als bij water gaat lucht sneller stromen als het door een kleinere opening moet. Bij hogere toerentallen wordt een tweede klep geopend voor een betere luchtstroom en een maximaal vermogen. Een 4-3-1 spruitstuk voorkomt ongewenste uitlaattegendruk.

 

Met behulp van gekoelde uitlaatgasrecirculatie (EGR) wordt de verbrandingstemperatuur verlaagd om kloppen tegen te gaan, waardoor brandstofverrijking (waarbij extra brandstof in de cilinders stroomt om de motor te koelen) minder noodzakelijk is. Turbomotoren komen vaak ongunstig uit de officiële verbruikstests, omdat laboratoriumtests de zwaardere motorbelasting, waarvoor brandstofverrijking nodig is, niet nabootsen.

 

In veel gevallen worden turbomotoren gekoppeld aan continu variabele automatische transmissies (CVT), waardoor ze over een smal efficiencybereik beschikken en niet voor het gevoel van verbondenheid tussen auto en bestuurder zorgen, dat een kenmerk is van alle Mazda-modellen. Mazda’s zestraps automatische transmissie SKYACTIV-DRIVE, die standaard is gekoppeld aan de 2.5T SKYACTIV-G motor, beschikt over een traditionele koppelomvormer, waardoor er een groter gevoel van verbondenheid bestaat dan bij veel andere automatische transmissies het geval is.

 

Beide motoren passen perfect bij de Mazda6, waarbij de atmosferische motor efficiënt en responsief is, terwijl de turbovariant het rijplezier versterkt waar Mazda’s bekend om staan.

 

Als voorvechter van de handgeschakelde versnellingsbak levert Mazda de Mazda6 ook met de SKYACTIV-MT, gekoppeld aan de 2.5 SKYACTIV-G motor

Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: Mazda6 Sedan
Op beurs: Los Angeles Auto Show 2017
Automerk: Mazda
Automodel: Mazda6
Uitvoering: Sedan
Modeljaar: 2018

Mazda
In Nederland kreeg het automerk nationale bekendheid door de onorthodoxe autoreclames die het bedrijf begin de jaren '90 op de televisie uitzond. Zo had ze een reclame met zes springende dwergen die de cilinders van de Mazdamotor uitbeeldden. Dat groepje van 6 kleine mensen moest de nieuwe kleinste V6 motor ooit gebouwd voorstellen.
Meer Mazda nieuws
Wereldpremiere nieuwe Mazda CX-5 in LA

 35.480 voor de Mazda MX-5 RF

Uit dezelfde categorie

Nieuwe motoren Renault Scenic en Grand Scenic
Nieuwe motoren Renault Scenic en Grand Scenic

De nieuwe Energy TCe-motor is het resultaat van de samenwerking van de Alliantie met Daimler. De Renault Scénic en Grand Scénic zijn de eerste modellen waarin de nieuwe...

Opel Insignia GSi vanaf 64.999 eurie
Opel Insignia GSi vanaf 64.999 eurie

De Insignia GSi maakt indruk met zijn compromisloze vormgeving. Rijders zullen het bijzondere karakter ook voelen als ze achter het sportstuur plaatsnemen", vertelt Peter...

Nieuwe Ford EcoSport SUV
Nieuwe Ford EcoSport SUV

De exterieurstyling van het nieuwe model is dynamischer, robuuster en luxueuzer en is leverbaar in 12 sprekende kleuren. Verder zijn er nog meer personalisatie-opties, waaronder...

Nieuwe Audi RS 4 Avant 2018
Nieuwe Audi RS 4 Avant 2018

De ontwerpers van de Audi RS 4 Avant hebben inspiratie geput uit de Audi 90 quattro IMSA GTO uit 1989. Aan de voorkant is het topmodel van de A4-reeks te herkennen aan grote luchtinlaten...Autoliefhebber.com is opgericht in 1999. Wat is begonnen als een hobby, is uitgegroeid tot een groot automotive netwerk met dagelijks redactionele activiteiten rondom autowebsite autoliefhebber.com Inmiddels zijn wij al ruim 15 jaar een bekende naam op Internet en hebben wij dagelijks veel duizenden bezoekers.Auto nieuws

Het online auto nieuws wat elke dag autonieuws is. Actueel nieuws uit de automotive autoindustrie voor de autoliefhebber en zakelijk autorijden. Wil jij op de hoogte blijven kijk dan op autoliefhebber.com.

 

Onze spyfotograaf zorgt voor nieuwe Spyshots van nieuwe modellen en wacht niet en bekijk ons autoblog.

Zoektermen

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2017 Contact: Autoliefhebber.com | Design: Art of Creations | Sponsor: Draw2design