Meer foto's en specs Mazda2
Informatie
1 reactie

Meer foto's en specs Mazda2

woensdag 05 november 2014 15:13:07

Mazda heeft meer informatie, technische specificaties en foto’s vrijgegeven van de nieuwe Mazda2, zoals deze half maart 2015 bij de Nederlandse Mazda-dealers in de showroom zal staan als vijfdeurs Hatchback, met de keuze uit drie verschillende benzinemotoren en een dieselmotor. De nieuweling in het B-segment is het vijfde model van de nieuwste en zesde generatie Mazda’s, voorzien van het volledige scala aan SKYACTIV technologieën en van het nieuwe Kodo designthema. De versies met de SKYACTIV-G 75, SKYACTIV-G 90 en SKYACTIV-D 105 hebben in Nederland 20 % zakelijke bijtelling. De vanafprijs (in 2015) voor de nieuwe Mazda2 is € 14.490,-. Andere prijzen zijn nog niet bekend.

Auto’s uit het B-segment staan erom bekend dat ze lage gebruikskosten hebben, betaalbaar zijn, gemakkelijk rijden en in de stad helemaal in hun element zijn. Maar het is over het algemeen ook zo dat deze auto’s hun beperkingen hebben, bijvoorbeeld op het gebied van prestaties, uitrusting, comfort en veiligheid.

 

Zodoende heeft Mazda voor een compleet andere aanpak gekozen bij de ontwikkeling van de nieuwe Mazda2. Deze bouwt voort op de sterke eigenschappen van de huidige Mazda2 als ook op de zeer succesvolle nieuwe generatie Mazda-modellen en op de pioniersgeest van het merk.

 

Toen de huidige Mazda2 zeven jaar geleden werd geïntroduceerd brak Mazda met de trend dat auto’s uit het B-segment steeds groter en zwaarder worden. Met succes: de Mazda2 werd in 2008 uitgeroepen tot ‘World Car of the Year’. Nu daagt het merk op diverse vlakken opnieuw de conventies uit met haar nieuwe model, onder andere met het indrukwekkende design, de innovatieve interieurindeling, de riante uitrusting (met name voor het B-segment) en de onconventionele motoren, waaronder ‘rightsized’ atmosferische benzinemotoren en een gloednieuwe ultra-efficiënte schone dieselmotor.

 

Om de lat voor compacte auto’s opnieuw hoger te leggen heeft Mazda ervoor gezorgd dat de nieuwe generatie nog meer rijplezier biedt dan het huidige model, over een hoogstaand comfortniveau beschikt en een vertrouwenwekkende combinatie van stabiliteit en soliditeit biedt, die uniek is in deze klasse. Daarnaast heeft Mazda normen uit het C-segment gehanteerd met betrekking tot de infotainment- en connectiviteitsystemen, de veiligheidstechniek en de ergonomie van het interieur. Of, zoals Ayumu Doi, Programmadirecteur van de Mazda2, het omschrijft: “We willen het verwachtingspatroon in dit segment compleet overtreffen”.

 

Als vierde model met het ‘Kodo – Ziel van beweging’ design heeft de compleet nieuwe Mazda2 een buitengewone aantrekkingskracht en straalt hij een ongekende levendigheid uit, waarbij het model voortborduurt op het design van het studiemodel, de Mazda Hazumi, die in maart 2014 werd getoond tijdens de Autosalon van Genève.

 

Zijn SKYACTIV-technologie vindt de juiste balans tussen prestaties en efficiëntie, met motoren en transmissies die perfect zijn afgestemd op het formaat van deze auto en een chassis en een carrosserie die de grenzen in dit segment verleggen wat betreft rijcomfort, rijdynamiek en veiligheidstechnologie. Daarnaast spelen hightech innovaties zoals het MZD Connect connectiviteitssysteem en de i-ACTIVSENSE actieve veiligheidssystemen in op de behoeften van automobilisten in de hedendaagse ‘connected’ maatschappij

Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Valentijn Jonkers woensdag 05 november 2014 15:18:53
Wat een mooie neus heeft deze Mazda2. De lijn van de Mazda6 hebben ze op dit model doorgetrokken. Compacte auto en de carrosserie lijnen zijn echt goed gelukt. Achterkant ook mooi gelukt. Wat ik verrassend vindt zijn de kunststof delen boven de uitlaat en onder de kenteken. Mooi design toegepast ook hier. Ben heel enthousiast over deze nieuwe Mazda2.
Specificaties
Auto: Mazda2
Automerk: Mazda
Automodel: Mazda2
Prijs vanaf: 14.490

Downloads
Er zijn geen downloads bij dit artikel
Download bijlage   Download Technische specs
Mazda
In Nederland kreeg het automerk nationale bekendheid door de onorthodoxe autoreclames die het bedrijf begin de jaren '90 op de televisie uitzond. Zo had ze een reclame met zes springende dwergen die de cilinders van de Mazdamotor uitbeeldden. Dat groepje van 6 kleine mensen moest de nieuwe kleinste V6 motor ooit gebouwd voorstellen.
Meer Mazda nieuws
Wereldpremiere nieuwe Mazda CX-5 in LA

 35.480 voor de Mazda MX-5 RF

Uit dezelfde categorie

Nieuwe Mustang op beursvloer IAA
Nieuwe Mustang op beursvloer IAA

Het krachtige profiel van de Mustang is direct herkenbaar en heeft nu een lagere motorkaplijn. Van de voorkant oog de coupé agressiever dan ooit. Zijn ontzagwekkende achterzijde...

Volkswagen Arteon nieuwe motoren
Volkswagen Arteon nieuwe motoren

De 2.0 TSI van de Volkswagen Arteon was al beschikbaar met 206kW/280pk. De krachtige en efficiënte TSI-benzinemotor met 140kW/190pk ligt tussen de Arteon 1.5 TSI Evo (110kW/150pk)...

Audi A4 S line black edition
Audi A4 S line black edition

De Audi A4 en A4 Avant S line black edition zijn zowel vanbuiten als vanbinnen uitgesproken sportief uitgevoerd. Bovendien is de uitrusting van deze exclusieve variant buitengewoon...

Is de dagwaarde vaak bepalend voor de autoverzekering?
Is de dagwaarde vaak bepalend voor de autoverzekering?

De cataloguswaarde is bepalend voor de hoogte van de premie voor de all risks autoverzekering. Toch is dit meestal niet de bepalende waarde bij een schade. Wat dan wel? De specialisten...Autoliefhebber.com is opgericht in 1999. Wat is begonnen als een hobby, is uitgegroeid tot een groot automotive netwerk met dagelijks redactionele activiteiten rondom autowebsite autoliefhebber.com Inmiddels zijn wij al ruim 15 jaar een bekende naam op Internet en hebben wij dagelijks veel duizenden bezoekers.Auto nieuws

Het online auto nieuws wat elke dag autonieuws is. Actueel nieuws uit de automotive autoindustrie voor de autoliefhebber en zakelijk autorijden. Wil jij op de hoogte blijven kijk dan op autoliefhebber.com.

 

Onze spyfotograaf zorgt voor nieuwe Spyshots van nieuwe modellen en wacht niet en bekijk ons autoblog.

Zoektermen

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2017 Contact: Autoliefhebber.com | Design: Art of Creations | Sponsor: Draw2design