Ford wil geen spotterkijkers meer
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Ford wil geen spotterkijkers meer

zaterdag 15 oktober 2016 10:21:18

Als u ooit een auto met bizarre krullen, vreemde optische patronen of aparte tildes hebt gezien, is de kans groot dat u een uiterst geheim nieuw prototype met een speciale coating van camouflagestickers bent tegengekomen

Deze ontwerpen creëren een optische illusie die bedoeld is om spionnen, die een glimp willen opvangen van nieuwe auto's die op de openbare weg worden getest, te misleiden. Het wordt hierdoor extreem moeilijk om de omtrek en vorm van de carrosserie te zien.

 

De nieuwste 3D "Brick"-camouflage is deels geïnspireerd op populaire online illusies, en is opgebouwd uit duizenden ogenschijnlijk willekeurig geplaatste zwarte, grijze en witte cilinders in een chaotisch kriskraspatroon. Hierdoor wordt het vooral moeilijk om nieuwe carrosseriekenmerken te onderscheiden in zonlicht, of u ze nu in het echt ziet of op de miljoenen foto's op internet.

 

"Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en kan foto's meteen delen, waardoor iedereen, onder andere onze rivalen, onze testauto's kunnen zien", aldus Lars Mühlbauer, Manager Camouflage bij Ford Europa. "De ontwerpers maken prachtige auto's met coole designkenmerken. Het is onze taak het design nog even verborgen te houden."

 

Nieuwe auto's worden op de openbare weg getest als onderdeel van de ontwikkelingsprocedure. Het ontwikkelen van een nieuw type camouflage duurt circa twee maanden. Vervolgens wordt deze op superlichte vinylstickers gedrukt die dunner zijn dan een mensenhaar. De ontwerpen worden eerst getest op een gesloten Ford-testcircuit om zeker te weten dat de camouflage goed werkt.

 

"Ik heb geprobeerd een ontwerp te maken dat chaotisch is en de ogen misleidt", aldus Marco Porceddu, Vehicle Prototype Engineer, Product Development bij Ford Europa, die de nieuwe camouflage heeft ontworpen. "Ik heb optische illusies op internet bestudeerd en een vorm bedacht die kan worden gekopieerd en duizenden keren kan worden overlapt. Hierdoor wordt zowel een optische illusie als een 3D-effect gecreëerd."

 

De zwart-wit camouflage van Ford is bestand tegen extreme temperaturen en past goed in winterse Europese omgevingen, terwijl in Australië en Zuid-Amerika zandkleuren worden gebruikt.

 

"Deze camouflage is geschikt voor bijna elke omgeving, maar is ontworpen om de integriteit van de vorm van de auto, de oppervlakken en de kleur teniet te doen, waardoor onze hersenen de vormen, en de belangrijkste kenmerken, minder snel kunnen herkennen", zegt Martin Stevens, Associate Professor bij de Universiteit van Exeter. Hij bestudeert al bijna 15 jaar kleuren en camouflage bij dieren. "De optische illusie voorkomt niet dat de auto wordt gezien, maar verhindert dat de scherptediepte en schaduwen kunnen worden gemeten. Hierdoor wordt het moeilijk om de vormen en kenmerken van de auto te zien. Het is een truc die in de natuur wordt gebruikt om iets te ontvluchten of te verbergen, en is minstens zo handig voor testrijders."Ford wil geen spotterkijkers meer
Ford wil geen spotterkijkers meer
Ford wil geen spotterkijkers meer
Ford wil geen spotterkijkers meer
Ford wil geen spotterkijkers meer
Ford wil geen spotterkijkers meer
Ford wil geen spotterkijkers meer
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

Ford
Ford Motor Company is een Amerikaans automobielconcern dat onder andere auto's bouwt onder haar eigen naam, Ford, die wereldwijd verkocht worden. Daarnaast omvat het bedrijf Amerikaanse merken als Lincoln en Mercury en het Zweedse Volvo. Land Rover en Jaguar zijn anno 2008 in handen van Tata overgegaan. [2] Ford is ook voor 13% eigenaar van het Japanse Mazda. Momenteel is het concern de op twee na grootste autobouwer ter wereld (2006), voorafgegaan door General Motors en Toyota.
Meer Ford nieuws
Ford F-150 met 3.0-liter dieselmotor

Prijs Ford Mondeo Hybride aangescherpt

Uit dezelfde categorie

Seat op Mobile World Congress 2018
Seat op Mobile World Congress 2018

SEAT ontwikkelt zich in rap tempo als voorloper op het gebied van connectiviteit en onderstreept die rol op een grote stand tijdens het Mobile World Congress 2018 in Barcelona. Bezoekers...

Nieuwe Volkswagen Golf Sportsvan nu in de showroom
Nieuwe Volkswagen Golf Sportsvan nu in de showroom

De Volkswagen Golf Sportsvan is leverbaar in vier uitrustingsniveaus: Trendline, Comfortline, Highline en een extra luxe Highline Edition. Standaard is hij al rijk uitgerust, met onder...

Wereldprimeur Skoda Fabia op Autosalon Geneve
Wereldprimeur Skoda Fabia op Autosalon Geneve

De 2018-FABIA onderscheidt zich bovendien door een nieuwe generatie infotainmentsystemen en handige ‘Simply Clever’ features. De internationale autosalon van Genève...

2021 komt 100% elektrische Infiniti
2021 komt 100% elektrische Infiniti

Klanten kunnen prachtig ontworpen voertuigen verwachten, zoals de Q Inspiration die deze week getoond wordt in Detroit, gecombineerd met next-level elektrische rijprestaties. INFINITI...Autoliefhebber.com is opgericht in 1999. Wat is begonnen als een hobby, is uitgegroeid tot een groot automotive netwerk met dagelijks redactionele activiteiten rondom autowebsite autoliefhebber.com Inmiddels zijn wij al ruim 15 jaar een bekende naam op Internet en hebben wij dagelijks veel duizenden bezoekers.Auto nieuws

Het online auto nieuws wat elke dag autonieuws is. Actueel nieuws uit de automotive autoindustrie voor de autoliefhebber en zakelijk autorijden. Wil jij op de hoogte blijven kijk dan op autoliefhebber.com.

 

Onze spyfotograaf zorgt voor nieuwe Spyshots van nieuwe modellen en wacht niet en bekijk ons autoblog.

Zoektermen

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2018 Contact: Autoliefhebber.com | Design: Art of Creations | Sponsor: Draw2design